Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nagyon unom már ezt az egészet...

Nagyon unom már ezt az egészet. Más is van vele így?

Figyelt kérdés

19 éves elmúltam, egyetemen tanulok, kialakult már egy saját világnézetem, de rá vagyok kényszerítve, hogy templomba járjak, imádkozzak. Ha nem teszem, akkor megy otthon a hiszti, hogy milyen vallástalan világszégyene lettem, ezért csúnyán meg fogok bűnhődni. Meg az egész család keresztény volt, hogy képzelem, hogy nem viszem tovább a hagyományt, meg mit fognak szólni az ismerősök, ha nem látnak a templomban... nevetséges... nem akarok én senkivel sem veszekedni, de ennyi idősen már nem fogok "álkeresztényt" játszani. Elég volt így is, hogy egy évtizedig kellett kötelező hittanórákon hallgatnom az agymosást. Egyébként semmi bajom a családdal, de ez a szemellenzős hit ez kikészít. Másnak is van ilyen tapasztalata, és ha igen mit tett ebben a helyzetben?

Ja és légyszi jehovás, hitgyülis szektások, meg bigott vallásosok kíméljenek meg a válaszaiktól, köszönöm.

2013. jún. 29. 12:08
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
Azért az evangelizációt lehet nagyon rosszul is csinálni. Fenyegetéssel, ítélkezéssel, tüzes tó meg egyebek... több kárt okoz, mint hasznot.
2013. júl. 1. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!