Nagyon unom már ezt az egészet. Más is van vele így?
19 éves elmúltam, egyetemen tanulok, kialakult már egy saját világnézetem, de rá vagyok kényszerítve, hogy templomba járjak, imádkozzak. Ha nem teszem, akkor megy otthon a hiszti, hogy milyen vallástalan világszégyene lettem, ezért csúnyán meg fogok bűnhődni. Meg az egész család keresztény volt, hogy képzelem, hogy nem viszem tovább a hagyományt, meg mit fognak szólni az ismerősök, ha nem látnak a templomban... nevetséges... nem akarok én senkivel sem veszekedni, de ennyi idősen már nem fogok "álkeresztényt" játszani. Elég volt így is, hogy egy évtizedig kellett kötelező hittanórákon hallgatnom az agymosást. Egyébként semmi bajom a családdal, de ez a szemellenzős hit ez kikészít. Másnak is van ilyen tapasztalata, és ha igen mit tett ebben a helyzetben?
Ja és légyszi jehovás, hitgyülis szektások, meg bigott vallásosok kíméljenek meg a válaszaiktól, köszönöm.
akkor alj ki az elveid mellett tobbszor, amitol persze tobbszor is lesz biztositekkiveres, de elobb utobb elfogadjak
engen is csesztetett sokaig a faterom, de aztan belatta hogy a vallas az eggyik fulemen be a masikon ki,
"de nem gondolom, hogy ebben gátolna az, ha pl. házasság előtt lefekszek a barátnőmmel, vagy akármilyen más buta vallási dogma. Ha meg azon múlik az üdvösség, hogy mennyit csúsztam-másztam a templomban, akkor köszönöm nem kérek belőle"
*taps* :DD
az a baj, hogy nem mindenki így gondolja
lehet felkötném magam, ha ilyen családban kellene élnem(vagyis azt nem, de elgondolkoznék rajta)
Mint mond Jézus?
Jaj a képmutatóknak.
Semmit nem ér, ha templomba jársz, imádkozol, stb. ha nincs személyes, valódi kapcsolatod Istennel, ha imáid nem szívből jönnek. Ha már ebbe az állapotba jutottál, amiben vagy, mindegy, hogy elmész-e templomba, imádkozol-e (mármint ilyen, hamis módon).
Szerintem ez a helyzet. Ha ezt megmondod a családodnak, akkor békén fognak hagyni.
Ettől függetlenül én ajánlom neked, hogy inkább építsd ki a személyes kapcsolatot a szerető Istennel.
Nem kérdésre válaszolok,mert kérted, csak annyit jegyeznék meg, hogy nem vagyok Jehovás.
A Magyarországi Jehova Tanúi egyházhoz tartozom.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!