Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A mennyei atya megbukna...

A mennyei atya megbukna mérnök szakon?

Figyelt kérdés
Nem tudom, ki hogy van vele, de én, ha létrehozok, alkotok valamit, előtte átrágom a lehetséges buktatókat. Érveket és ellenérveket ütköztetek, szóval megtervezem a projektet. Viszont úgy látom az emberi test úgy van összegányolva, amolyan mekkmester módra. Mi a ménkünek van nekünk vakbelünk? Miért két lábon járunk, ha a hárompont a legstabilabb? Miért olyan könnyen becsapható a szemünk? Ha isten saját képére gyártotta le a prototípust, akkor miért kell ennünk? Meg sz@rnunk?
2013. máj. 29. 17:59
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
A valós nádas és bambuszos példámmal szemben neked ott van a képzeletbeli ezerszeresre növelt búzaszálad. De, mint mondtam, a dolog nem úgy működik, hogy ezerszeresére növeled a magasságot, azt elbírja az ezerszeres falvastagság. Az anyagoknak van egy olyan hülye szokásuk, hogy a viselkedésük nem lineáris. Hidd el, a mérnökök örülnének neki a legjobban, ha az lenne, de nem az.
2013. jún. 5. 22:43
 42/47 anonim ***** válasza:
0%
A bambuszos példád a legrosszab szerintem, tegnap jártam az egyik tóparton, 5-6 méteres dádszálakat simán láttam, pedig nem azért menem ki hogy nádat keressek, egyszerűen csak tele volt vele a part ahol horgásztam. Kapaszkodj meg, a falvastagság alig 0,5cm volt, nem centiméterek mint a bambusznál. A lényeg az, hogy így nem lehet eldönteni, hogy mi mekkorára nagyítva roskadna össze a súlya alatt. És az sem minegy, hogy szélben, vagy szélcsendben nézzük, mert a szél sem lineárisan változik a magassággal.
2013. jún. 7. 12:14
 43/47 anonim ***** válasza:
Megnézném én z a hatméteres nádszálat, mivel, tudomásom szerint, a közönséges nád 4 méternél nem igen tud magasabbra megnőni. az 5mm falvastagság pedig 6 méter magasság esetén is jóval nagyobb lenne az arányosan nagyított 2-2,5mm-nél.
2013. jún. 7. 12:29
 44/47 anonim ***** válasza:

gyakorivalasz2-nek:

Visszatértem, nem volt időm netezni. De feltűnt, hogy a fenyő tömör csak neked nehéz elfogadni azt, hogy attól, hogy valami 1000x nagyobb még nem lesz gyengébb. Ezt szemléltettem a mamutfenyő példámmal, de itt is csak addig jutottál el, hogy rájöttél: a fa nem üreges...

A saját állításod hajtogatásával próbálod magad igazolni, miszerint minden összeomlik a saját súlya alatt. Képzeld a hidak sem omlanak össze, sőt a természetben is van erre példa: "Például egy csésze alakú madárfészek, ami fűből és kisebb ágakból van összerakva, a saját súlya többszörösét képes elbírni, vagy egy teknősbéka hajlított páncélja mekkora biztonságot tud nyújtani külső hatások ellen.".

Szóval nemcsakhogy a saját súlyukat de még a többszörösét is képesek megtartani. Vagy nézzünk egy élőlényt is példának: a hangya a testsúlyának kb 50x -esét képes felemelni. Akkor honnan veszed, hogy a búzaszál még a saját súlyát sem lenne képes megtartani?

A nádról meg annyit, hogy az is jópárszor nagyobb mint a búzaszál mégis stabilan áll akár viharban is. Az ilyen okos hülyéktől mentsen meg az Isten mint te vagy...

2013. jún. 10. 07:48
 45/47 anonim ***** válasza:

Még mindig csak irreleváns példákkal dobálózol.

A hidakat tervezik. És arra tervezik, hogy a saját tömegükön kívül hasznos terhet is elbírjanak. Olyan anyagokat és szerkezeti megoldásokat alkalmaznak, ami ezt lehetővé teszi.

A te példád egy nagy fából kifaragott fogpiszkáló és a fa tulajdonságain alapult. Itt a példa hibája, ezt nem fogod fel napok óta.

Az élőlények pedig másképp viselkednek, mint az épületek nem tervezik őket (bár te ezzel sem értesz egyet, ez a te bajod). Ha nem bír el hasznos terhet, kihal. A fészkek ugyanígy ha nem tudja megtartani a fészket építő madarat a tojásaival együtt, kihal. De a fészkeknél sem csak az építőanyag erején múlik a dolog, hanem ahogy össze vannak fűzve.

A hangya pedig tökéletes példa. A méretéhez képest borzasztó erős, de ha arányosan egy ló méretére nagyítanánk a saját teste megtartására nem lenne képes. Abban a méretben az a vékony kitin tökéletes, de arányosan nagyítva nem lenne elég erős. Ezért sincsenek nagytestű szárazföldi ízeltlábúak.

A teknős már más téma, az nem kitinpáncélos, de nem is díjnyertes rövidtávfutó. A gyors mozgást áldozta fel a védettségéért. De még így sem mindent védő páncél, csak a környezete ragadozói ellen nyújt kielégítő védelmet.

Persze nem várom, hogy a te értelmi szinteden ezeket felfogd.

2013. jún. 11. 12:07
 46/47 anonim ***** válasza:

"Megnézném én z a hatméteres nádszálat,

mivel, tudomásom szerint, a közönséges

nád 4 méternél nem igen tud

magasabbra megnőni." Akkor menj el a Tokaj mellett lévő tisza hotágához és megnézheted, de szerintem máshol is vanna 5-6 méteres nádszálak. " az 5mm

falvastagság pedig 6 méter magasság

esetén is jóval nagyobb lenne az

arányosan nagyított 2-2,5mm-nél.

2013. jún. 15. 09:47
 47/47 anonim ***** válasza:

" az 5mm

falvastagság pedig 6 méter magasság

esetén is jóval nagyobb lenne az

arányosan nagyított 2-2,5mm-nél." de azért már nem cm-ekkel mint a bambusznál es a nád még mindig nem búzaszál.

2013. jún. 15. 09:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!