Ha Jézus (ergo a "Fiú") az "Atya" fia. De mégis mind a ketten egy azon személy vagyis az "Isten"?
Akkor ez olyan lenne, mintha én azt állítanám egyfajta szakadár tudatállapotban, hogy az apámnak a fia vagyok, de mégis mind a ketten ugyan az a személy vagyok, akkor nem tartanátok hülyének?
Miért beszélt Jézus (jobban mondva írta a valaki) E/3 személyben az Atyáról, mikor ő volt az "Isten"? Hisz ő maga volt Ő maga... szóval értitek! X)
Ezt nekem annó egy pap ismerősöm úgy magyarázta,hogy isten a Víz.
Lehet szilárd tehát jég
Lehet folyékony
Lehet pára.
De lényegében mind egyetlen egy dolog. Persze ez is egy magyarázat.
Kezdjük ott,hogy minek kell egy Univerzum méretű Istenségnek egy gyerek :D
Ráadásul ha ezt tovább bogozzuk a mitológia szerint mind Isten gyermekei vagyunk....akkor mi olyan különleges Jézusban?
Kedves Kérdező.
Nos nem mindenki támogatja a hite hagyott egyház dogmatikus Tanítását.
Sokan rájöttek már, hogy az atya nem egyenlő a Fiúval.
Bár még sokan rugdalóznak ellene, és fognak is, de a leleplezés már megtörtént.
Akik pedig nem értenek ezzel egyet, annak a 2korintus 4:4 vers az ami miatt nem tudják, még ha állítják is hogy keresztények.
a magyarázat pedig amit a lelkész mondott az pedig ne is illő magyarázat.
Mert amikor Jézus itt volt a földön, és az Atya hangosan sokak füle hallatára elismerte az égből a fiát, akkor hogy lehetett egy személy egyszerre két helyen halmaz állapottól függetlenül.
Bár ezt is "megtudják" magyarázni.
Meg aztán amikor Jézus meghalt, akkor ki támasztotta fel a halott "Istent".
Nem beszélve arról, hogy milyen mindenható Isten az amelyik meg tud halni, a nem létezés állapotából feltudja saját magát támasztani, hogy vissza menjen az Atyjához az Égbe, vagy is vissza menjen saját magához...
Brrr...
Na ez érdekes..:)
A jehovás szektán kívül MINDEN keresztény egyház vallja a fiú istenségének igazságát, de senki nem tartja ugyanannak a személynek őket.(legalábbis épeszű ember)
Bővebben:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..
Teljesen igazad van, dehogy egy személy a szentháromság. Ez egy zavaros tévtan, és tudtommal közel sem az összes keresztény felekezet vallja. Tökéletesen igazad van abban, hogy három személy (Atya, Fiú, Szentlélek) az három személy, nem pedig egy.
Az "egyek" kifejezés értelme az, hogy egységesek (akaratukban, céljaikban).
Sziasztok
"MINDEN keresztény egyház vallja a fiú istenségének igazságát"
Ez elég elhamarkodott és egyben felelőtlen kijelentés!
Még legalább hármat ismerek:
Unitárius
Krisztadelfinárius
Isten Egyházának gyülekezete.
Biztos van még ezen kívül is.
Vagyis nem is olyan egyértelmű ez a tanítás.
Én is érdeklődtem annak idején róla, de legtöbben még definiálni sem tudták a lényegét és maradtunk a "szent titok" misztériumában - bár eszel mindent meg lehet magyarázni.?
3-ast felpontoztam! Hisz lényegében igaza van annak amit írt. Elvileg mind Isten gyerekei vagyunk... legalábbis ez van abban a könyvben.
A többieknek:
Hány Isten van?
5 Móz. 6,4 "az Úr, a mi Istenünk, egy úr!"
ezzel szemben
1 Móz. 1,26 "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre"
1 Móz. 3,22 "És monda az Úr Isten: ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván."
1 Ján. 5,7 "Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az íge és a Szent Lélek: és ez a három egy."
Most ne azt nézzétek hogy melyik honlapról másolom, hanem azt, hogy mégis csak ez van a Bibliában.
Tehát akkor egyfajta isteni principátust képviselhetnek... de akkor lehet, hogy még több istenség van, akik nem kerültek be a háromba?
Kedves Válaszoló:
Nem Jehovás.
Hanem Jehova Tanúja
Ezenkívül nem tagadjuk, hogy Jézus rendelkezik isteni tulajdonságától, de nem Ő a mindenható Teremtő Isten.
Tisztelettel:
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!