A mennyei atya megbukna mérnök szakon?
Ráadásul Istennek több millió évébe telt amíg létrehozta a búzát.
gyakorivalasz2-nak:
Hogy te milyen okosnak hiszed magad, kár hogy én nem voltam ott azon a kitárgyaláson ahol ezt állítottátok:(26-os hozzászólás reakció a 25-re)
Akkor kitárgyaljuk itt is. Azért baromság ez a fiktív történet, mert azt várja el egy 800 méter magas épülettől, amit egy 80 centis búzaszáltól. A tudósok tudnak olyan csövet csinálni, aminek az ereje megfelel, vagy túl is mutat a búzaszálén, azonos méret mellett, de ha egy búzaszálat növelünk meg 800 méteresre, annak az anyaga sem bírná, összerogyna a saját súlya alatt.
Még jó, hogy ti tudós palánták ezt így összeraktátok, csak át nem gondoltátok. Lássunk egy másik példát amivel cáfolom eme fifikás teóriát :)
Ugye a tudósaid a fogpiszkálónál is tudnak erősebb anyagot előállítani? Remek! Most már csak azt mutasd meg, hogy hogyan jött ki az elmélet miszerint ezt megnövelve akár az ezerszeresére, akkor a saját súlya alatt összerogyna. Én mutatok arra példát ha megnövelem a fogpiszkáló méretét akkor sem rogy össze a saját súlya alatt ami nem is lesz kicsi: A világ legnagyobb mamutfenyője:
"A legöregebb, ismert példány 3200 éves; törzsének átmérője 8,85 méter, magassága 93,6 méter, becsült tömege mintegy 1000 tonna."/wiki/
Tehát, hogy is áll a teóriád? Kíváncsian várom a válaszod.
Kösz, nem is tudtam, hogy egy mamutfenyőt csak egy néhány centi vastag kéreg tart meg és belül teljesen üreges.
Egyéb baromság?
32
Ember, nem tűnt fel neked hogy a mamutfenyő TÖMÖR? és a 800 métertől messze van még. de azért büszkén becsmérled a tudósokat. Máskülönben az ember már elérte sőt meghaladta a 800 métert,és az alapterület se olyan nagy és belül elég lyukacsos, mivel lakosztályok,éttermek vannak benne.
Alias Burj Khalifa
Az ennél nagyobb csak pénzkérdés.
Idiókát, itt arra mutattam rá, bár úgy tűnik a szemetek kiszúrja sem látnátok meg, hogy hiába nagyítunk fel valamit, az emberi építmény összeomlik az Isteni nem.
Mert volt egy olyan érv is ahol a kommentelő azt írta, ha felnagyítanánk a búzaszálaz a saját súlya alatt összeomlana.
De látom hiába tépem a számat.
Fölöslegesen idiótázol, legfeljebb egy tükörnek üvöltözhetnéd jogosan. Arról volt szó, hogy egy ezerszeresére megnövelt búzaszál összerogyna a súlya alatt. Ez így van. Te erre jöttél egy fogpiszkálóval és egy mamutfenyővel, ami teljesen irreleváns a búzaszálra vonatkozóan. A fogpiszkáló nem a természetben terem, ha nem tudnád, hanem egy fából faragják ki. Nem a fogpiszkáló ezerszeresére növelt mása a mamutfenyő, hanem a mamutfenyőből kihasított darab a fogpiszkáló.
Bár tulajdonképpen nem várok el tőled akkora intelligenciát, amivel átlátnád, hogy mi is a hiba a hasonlatodban.
"De várjatok, megsúgom, valójában a Biblia csak az első emberpárról írja, hogy tökéletesnek lettek megteremtve, akik valóban tökéletesek is voltak, a bűnbeesés következménye a mi tökéletlen és halandó mivoltunk."
És hol volt szó másról? Amúgy, épp arról volt szó, hogy a tökéletesség szubjektív fogalom.
"fizikából ötös vagy"
Tudom.
"Már miért rogyna össze? Arra esetleg nem gondoltál, hogy ha ezerszeresére növeljük a búzaszál nagyságát, akkor mindenét, vagyis a teherbíró képességét is ezerszeresére növeljük?"
Mert a teherbírása nem növekszik ezerszeresére. A teherbírást limitálja az anyaga és a felépítése, ami a méret növekedésével nem változna. Már egy nádszál, ami csak kb 3-4-szer olyan magas, hasonló szerkezettel arányosan sokkal vastagabb falú, az ilyen szerkezet mellett indokolt ~1 milliméternél, akár 3-5mm. A bambusz pedig, ami átlagosan 10-szer olyan magas, már nem 2,5mm, aminek ilyen szerkezethez társulnia kellene, hanem centiméteres nagyságrendbe esik. És még mindig csak 8 méternél tartunk.
Vagyis 4-szeres magasságnövekedéshez 12-szeres falvastagság, 10-szeres magasságnövekedéséhez 40-szeres falvastagság társul, hasonló szerkezet mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!