Miért ellenszenvesek (netán rokonszenvesek) neked Jehova tanúi?
"Nem te vagy a Teremtő, hanem a teremtés része vagy. Ezért neked kell a Teremtőhöz igazodnod és nem hozzád fognak. "
Aki TUDJA hogy mi a teremtő szándéka, az megpróbálhat igazodni hozzá. Aki csak HISZI, az esetleg veheti a fáradságot és megpróbálhat rájönni hogy miért pont ezt hiszi. Ha ennyi fáradságot sem vesz, akkor megreked egy szinten.
"Hogy pedig a Teremtő módszere neked nem tetszik, hát a hiba a te készülékedben van!"
Upsz, ha TUDNÁD hogy mi teremtő módszere, akkor beszélhetnél magas lóról. De csak hiszed, és a Te hited nem jobb mint az enyém! Vagy mégis? Nos beszéljük meg. JA, hogy te csak idézgetni tudsz? Akkor bizony nem jutunk előrébb.
Nekem most a kérdezővel van a bajom! Mi véleményt nyilvánítunk a te kérésedre, ahelyett hogy fontolóra vennéd vagy csak simán békén hagynád az illetőt, ahelyett megpróbálod megváltoztatni a véleményét. De akkor itt van az én véleményem is:
Eleinte nagyon kedves embereknek hittem a ezeket az embereket hisz úgy is viselkedtek. Rájöttem, hogy ez csak a látszat. Azonkívül hogy szűk látókörűek és nem fogadják el másoknak a nézeteit, azonkívül le is alacsonyítják illetve hazugságnak kiáltják azokat. A tolerancia hiánya piszkálja a csőrömet, de nem utolsó sorban. Egyes őőő hogy is mondjam szabályuk egy nagy ökörség: Vérátömlesztés.
Ők nem adhatnak vért és nem is kaphatnak, viszont akik elfogadnak vért azokat kiközösítik holott 1940 körül még nem volt bajuk. Valamint gyülekezetükön belül olyan szabályok lépnek érvénybe ami miatt szinte nincs is szabad akaratuk. pl. csak a csoport által megadott forrásokat szabad használni, de kívülálló által írt irományokat tilos olvasni! Vagy pl. A vezető(k) kijelentését vagy utasítását nem lehet megkérdőjelezni,engedelmeskedni kell, különben büntetés lesz a vége.
És igazából még sorolhatnám. Ha netán valaki azt mondaná hogy az amiket leírtam az nem igaz, azzal közölném, hogy ezek tények amiket ex illetve volt Jehova Tanúitól kaptunk. Nagyon sok tragikus eset volt már a Jehova Tanúi miatt pl.gyerekek haltak meg mert a szüleik nem engedélyezték hogy vért kaphassanak a műtét során vagy bármikor. Az a legszomorúbb, hogy a gyereknek ebben az esetben nem volt döntésjoga illetve szabad akarata és utána úgy fogták föl hogy ő mártír lett. Valamint és ez az egyik legfontosabb szerintem,hogy nem segítenek azon társaiknak akiket "megszállt a sátán" mert más nézeteket kezdett vallani.Kérem ha valaki kételkedik a gyülekezetben akkor az lenne az 1. hogy végighallgatjuk és segítünk neki nem pedig egyből kiközösítjük.
Megint csak mondom ezek tények. Ha valaki ellent mond az ne nekem mondja hanem a több ezernyi ex Jehova Tanúnak akik egytől egyik ugyan arról számoltak be egymástól függetlenül.
Itt is erről van szó: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
> Mivel ők ezt elfogadták, ezért számunkra ez nemcsak egy hit, hanem ez az igazság.
Ezek szerint az "igazság" fogalom jelentésében sem tudunk egyetérteni. Számomra az igazság az nem más, mint a valóság helyes felfogása. Mivel Jehova tanúi (és mellesleg nem csak ők, hanem bármely vallás tagjai) objektív módon nem ellenőrizhető dolgokban hisznek, ezért nem lehet ellenőrizni, hogy amiben hisznek az igazság, vagy nem. (Az igazság el nem dönthetősége nem zárja ki annak létezését.) Ezért nem tudom értelmezni azt hogy "számukra ez az igazság". Egész egyszerűen azért, mert nincs olyan hogy "az én igazságom" meg "a te igazságod" stb. Lehetnek különbségek a valóság felfogásának minőségében és mennyiségében, és ilyen értelemben az emberek személyes igazságai különbözhetnek egymástól. De alapvetően, ezek az igazságok nem mondhatnak egymásnak ellent annál jobban, mint amennyire a felfogás minőségében eltérnek egymástól. Attól még, hogy valaki erősen hisz valamiben, nem válik igazzá.
> Ez nem olyan dolog, hogy ki miben hisz, hanem a Biblia Isten szava, és a benne leírtak történnek meg és fognak megtörténni. Éppen ezért logikus, hogy minden más vallás csak koholmány, kitaláció és nem elfogadható.
Ha van néhány alapvetően helyes tényed és ismereted a világról, akkor a logika segítségével képes lehetsz rájönni olyan összefüggésekre az adott dolgokra vonatkozóan, amiket közvetlenül nem tudsz megtapasztalni. Erre való a logika. Ha azonban ellenőrizhetetlen dolgokból indulsz ki, amiknek egy része tévedés is lehet, akkor a logika segítségével bármilyen más (esetleg még nagyobb) tévedést be tudsz "bizonyítani". A logika egy nagyon hasznos eszköz, de a logikus gondolkodás nem menti meg az embereket a tévedéstől. A logikus gondolkodásra hivatkozva nem lehet egy hitről "bebizonyítani" hogy az igaz. A hitnek megvan a maga szerepe. Hihetsz dolgokban, de az nem árt, ha tudatában vagy annak, hogy ez nem tudás, és nem igazság, hanem egy hit. Azért hasznos tudatosan hinni, mert így lehetőséged van felülvizsgálni a saját hitedet. Segít alkalmazkodni a világhoz. Az alkalmazkodáshoz szükséges még valami: a nyitottság. Semmit nem szabad kizárni megfelelő, kézzelfogható (!) indok nélkül. Mások hitének tiszteletébe bőven belefér az, hogy elfogadod a mások hitének lehetségességét. Aki mások hitét kitalációnak és koholmánynak tekinti, az ékes bizonyítékát adja a tisztelet hiányának. Az "én hitem erősebb mint a tiéd" nem jelenti azt, hogy "az én hitem igazabb mint a tiéd".
Ezt az álláspontomat nem csak Jehova tanúival szemben, hanem még saját magammal szemben is fenntartom! Nem gondolom magamról se, hogy minden amit hiszek, az igaz. Megpróbálok a tényekből kiindulni, amikor csak lehetséges. Amikor pedig logikus gondolkodás segítségével abszurd, a megtapasztalható világgal összeegyeztethetetlen összefüggésekre következtetek, akkor általában elkezdem felülvizsgálni azoknak az alapoknak a valóság tartalmát, amikből kiindultam. Természetesen, bárki abban hisz amiben akar. Lehet hinni olyan dolgokban is amik ellentmondanak a saját szemeddel látható dolgoknak. Csak nem biztos hogy érdemes. A vakhit és az abszolút szkepticizmus között sokféle ember létezik. A teljes szkepticizmus sem valószínű, hogy jó. A szélsőségek általában nem jók...
"sörpocak válasza:
Nekem most a kérdezővel van a bajom! Mi véleményt nyilvánítunk a te kérésedre, ahelyett hogy fontolóra vennéd vagy csak simán békén hagynád az illetőt, ahelyett megpróbálod megváltoztatni a véleményét. De akkor itt van az én véleményem is"
Köszönöm a véleményedet, de a laikusok közé tartozol, akik legtöbbször a vérkérdést hozzák fel példának, mert komoly bibliai témákhoz nem értenek. /Egyébként meg Isten nézőpontját a vérről nem ismered a Bibliából./
Ott kezdődik a Biblia megértése, hogy különbséget tudok tenni aközött, hogy Isten Önmagára esküdött, vagy Önmagukra esküdött, mivelhogy nagyobbra nem esküdhetett. Hogy hányan vannak az Isten? Továbbá, hogy milyen munkát végzett Isten, milyen munkát végzett Isten Fia, és milyen munkát kell végezniük a keresztényeknek, akik összhangban vannak Istennel és a Fiával, akik egyek de nem ugyanazok.
Már megbocsáss, de sörpocak szintről lehet véleményt mondani, de az annyit is ér. Legyél komoly bibliakutató, ismerd meg a vallások és felekezetek tanításait, gyakorlatait, tudj különbséget tenni közöttük, lásd őket Isten szempontjából azon az alapon, hogy kiiskoláztad magadat a Bibliából, és akkor is nyilatkozzál meg, hogy így hogyan látod?
Az exjt. mindegyike elsősorban önigazolásban gyakorolja magát, azt indokolja meg, hogy miért ment el Jt-tól, de hogy mennyivel jobb gyülekezethez ment, mennyivel kiforrottabb tanítást és gyakorlatot folytat, mennyivel keményebb és hasznosabb munkát végez Isten dicsőségére, azt már nem hangoztatják. Inkább aknamunkát végeznek és ráállnak arra a hitre, hogy Isten önmagukra esküdött, ami természetesen hazugság. És még sok más hamis nézetet vesznek fel újra, úgy hogy nem lettek jobbak Isten előtt, sőt rosszabbak. Mert Isten nem őket használja fel, hogy az egész világon legyen hirdetve Isten országa jó híre a vég előtt.
Azonkívül ha eljön Isten ítéletnapja, akkor a te mostani jelenlegi állapotodban jobban leszel elfogadható Isten előtt, mint a Jt gyülekezetének tagjai? Nem hinném! Sőt, amiket írtál, azok azt mutatják, hogy alatta vagy az elfogadható szintnek és egy laikus páholyból mondasz elhamarkodott, érzelmi alapállásból megfogalmazott véleményt.
Javaslom, ha át szeretnél jutni az új világba, akkor iskolázd ki magad mielőbb és a hitedet/ismeretedet kamatoztasd hasznos cselekedetekben Isten szolgálatában. Üdvözlettel
Szóval azt hiszed, hogy nem ismerem a Bibliát,de a gond ott kezdődik, hogy ti sem. Ezt ne úgy értsd,hogy nem olvastátok hanem,hogy félreértelmezitek illetve átírjátok,kivesztek és beletesztek dolgokat ami már szinte Isten káromlás! Én ateista vagyok, de a tény az hogy valóban átírtátok egyes helyeken a Bibliát s, most nem sima fordításról beszélek hanem,arról hogy szó szerint beletettetek nem oda illő dolgokat.Ha már egy alapból rossz Bibliából tanultok akkor lehetetlen,hogy a vallásotok igaz legyen.Olyan sok jelöletlen beszúrás van a z Új világi fordításban, ami a Szentháromságot illetve magát Krisztust sérti. A vérrel kapcsolatban pedig azt nem értem,hogy akkor a többi vallási ágazat pl. Katolikus,református miért nem tiltja, ha a Bibliában van benne?
Valamint az ex Tanúkról : Ha egy alapból rossz gyülekezetből illetve vallásból léptek ki akkor az azutáni belépésük más egyházakhoz csak is jobb lehet hisz nem igazán halottam panaszkodni se őket. Azt viszont egytől egyig elmondták, hogy a ti nézeteitek rosszak.Ja és miből gondolod hogy nem voltam gyülekezeteken még? Miből gondolod hogy ezeket nem tapasztalatból mondom? Tudod az a legszomorúbb,hogy véleményt kértél,amit egyáltalán nem kell elfogatnod, de még csak fontolóra se kell venned, de az egy irtó nagy pofátlanság mások nézeteibe beleszólni anélkül,hogy az illető kérte volna. Akik házról házra járnak terjeszteni az igét,azok eltűnnek amint látják hogy más nézeteket vallok, de legalább nem szólnak bele, ahogy azt te csinálod.
Van egy barátnőm,aki 18 éves és Jehova tanúja.Na ő nagyon kedves,adakozó,végtelen segítőkész és nem tolakodó,türelmes.Viszont ott van a mamája,aki viszont egy tolakodó,ellenszenves,utolsó senkiházi vénasszony.A barátnőm papáját a konyhába haldokolva találta meg és nem hogy hívta volna a mentőket,hanem hagyta meghalni barátnőm papáját(a forrás megbízható!!!).Ja és a barátnőm anyukája nem volt tanú sosem,és nem is akart az lenni a férjével együtt,de a nőt az öregasszony bezáratta elmegyógyintézetbe azzal az indokkal,hogy a nő "veszélyezteti" a saját gyerekeit.Holott találkoztam ezzel a fiatal,életerős nővel,és semmi agyi baja,teljesen tiszta,ezt tudom tanusítani,mivel beszélgettem vele.Az orvosáról tisztelettudóan nyilatkozott,és azt mondta,hogy nem tud hazamenni,mert megőrjítik az otthoni körülmények,és a lánya meg a fia az egyetlen,aki neki még van.A férje nem látogatja,mert tutyimutyi.Nem,hogy kihozná és élnének normális családi életet!!!!
Amúgy meg olyanba hisz ez a barátnőm,hogy "majd jön az Armageddon,és hatalmas háború lesz,de mi nyerjük és a jehova tanúi alapítanak új világot".És azt tudtátok kedves Jehova tanúi,hogy Armageddon mit jelent???:DD
Armageddon=Har Megiddo.Létező helység,ahol lehet,hogy tényleg lesz egy csata,de nem a ti nevetekben,hanem az Illuminátusok nevében,ugyanis ők RFID-ket akarnak ültetni majd az unokáink unokái bőre alá,hogy kövessék őket mindenhová..stb.Ez az új világ nektek??Mert ha ti is új világrendet akartok,mint a hülye Őrtoronyotok,akkor legyetek szívesek inkább MEGTÉRNI,mert én nem akarom,hogy az unokáim a NEW WORLD ORDER rendszerben éljenek!Borzasztó élet lehet egy hatalmas rendőrállamban.Féltem már a saját generációmat is,ahol a média befolyásol.
Ja a vérkérdés..az a tételetek hülyeség.Nem engedném,hogy a gyerekem vagy anyám vagy apám ilyen hülyeségben higyjen.ISTEN AZÉRT TEREMTETTE A SZERVEZETÜNKET ÉS TESTÜNKET ÚGY AHOGY,HOGY SZAPORODÁSRA,GONDOLKODÁSRA,SZERETETRE ÉS AZ EGÉSZSÉG,ÉLET MEGŐRZÉSÉRE HASZNÁLJUK,AHOGY MI AKARJUK,A SZABAD AKARATUNKBÓL!!
ISTEN ADOTT NEKÜNK SZABAD AKARATOT,ÉS AZT SEM MONDTA,HOGY KI KELL KÖZÖSÍTENI A CSALÁDTAGJAINKAT,AKIK NEM HÍVŐK... melyik marha az,aki ott hagyja a saját csordáját,hogy birkákkal lehessen???Beteg marhának kell lenni ehhez!!Akit szeretsz,azt nem hagyod el egy hit miatt sem.A katolikusok és az igazi keresztények ezt SOHASEM követelték!!!Lehet,hogy sok halálos áldozata van a hitnek,mint például önmaga,Jézus.. de akkoris..az nincs rendben,hogy elhagyj és megölj embereket,oktalanul.
Drága kedves "értelmesnek"tűnő 17-es válaszoló!
Nem tudom,hogy te melyik bolygón élsz,de az biztos,hogy,ha tőled pénzért házaltak akkor nagyon átverték a fejedet.Azok biztos,hogy nem Tanúk voltak.
Mi soha egyetlen egyszer sem kértünk senkitől sem pénzt,mivel ingyen ,és Isten szeretete miatt csináljuk az egészet.
Előző vagyok:
Megjegyezném,hogy ezért NEM is kapunk sehonnan egy árva fillért sem.
Milyen ingatlan maffiáról hablatyolsz itt össze-vissza?
H.lyeségeket én is tudnék itt írni oldalszámra,de nem szeretek hazug dolgokkal vádaskodni.
Hallottam mostanában egy új közmondást,ami szerintem nagyon ide illik:"az vicces ha az okos h.lyéskedik,de ha a h.lye okoskodik akkor az már nem"
Elnézést de ezt muszáj volt leírnom ekkora baromság láttán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!