Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről?

Figyelt kérdés
Szerintem egy cionista biznisz szekta.

2013. ápr. 8. 18:43
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 8. 20:17
 12/42 kzs ***** válasza:
60%

Na kedves kérdező!

Először is: a Hit Gyülekezete pünkösdi karizmatikus neoprotestáns keresztény egyház. Tanításaiban Jézus és a korai kereszténység kinyilatkoztatásait tanulmányozza, melynek során az Ószövetség jövőre vonatkozó kijelentéseit is figyelembe veszi.

CIONISTA?

Igen, az.

És most fogózz meg, kedves kérdező, és mindazok, akik imádnak áskálódni:

> a cionista szó nem szitokszó,: a Sion (más szóhasználatban: cijjon, vagy cion) az a kifejezés, ami nagyon gyakran - szinte központilag - szerepel a Bibliában:

pl. "Zengjetek az Úrnak, a ki Sionban lakik; hirdessétek a népek között az ő cselekedeteit" (Zsolt 9/12)

vagy "A Sionról, a melynek szépsége tökéletes, fényeskedik Isten." (Zsolt 50/2), stb.

Sionra utal szinte az egész SzentÍrás (Zsoltárok, Ésaiás, Énekek Éneke, Jeremiás, Jeremiás Siralmai, stb.), úgyhogy a Sion központúságot a Hit Gyülekezete büszkén vállalja!

-----------

BIZNISZ

> Én úgy gondolom, hogy minden egyház fenntartja saját magát és az intézményeit.

Ez van - többek között - a reformátusnál, és a baptistánál is.

(megjegyzem, hogy a református sokkal több csarnokot (nevezzük templomot tart fent + több intézménye is van, és a baptista több intézményt üzemeltet mint a Hit Gyüli.)

A Katolikusról nem beszélve: vajon eszetekbe jutott elemezni hogy ott micsoda pénzek mennek el?

Ugye nem... na akkor gondolkozzatok el egy kicsit rajta, még mielőtt másra mondanátok kígyót-békát.

-----------

SZEKTA

> Pontosan, amennyire a katolikus és a református is az.

Egyébként egyikőtöktől sem olvastam egy normális érvelést sem ezzel kapcsolatban.

Örülnék, ha valaki venné a fáradtságot, és definiálná a szekta szó fogalmát, és főleg hogy ez hogy illik/vagy nem illik bizonyos egyházakra...

A HGY tanításai nagyon sok ember számára meggyőzőek, pontosan azért, mert a SzentÍrást hirdeti.

Azonkívül nincs se tagsági díj, se belépő jegy, és semmi olyan, ami a SzentÍrással összeegyeztethetetlen lenne.

Ja, és nyitott bárki számára: mindenkinek ott a "Vidám Vasárnap" elérhetősége, és kérdéseket, észrevételeket fogalmazhat meg.

Úgyhogy üzenem a kedves kérdezőnek (meg más szektázónak), hogy esetleg nézzen már utána a szekta szó jelentésének.

De ha úgy akarjátok: tudjátok mit, ha ez titeket megnyugtat, legyen nektek szekta.

Pontosan úgy szekta, ahogy ráillik ez a jelző a katolikusra, a reformátusra és a többire is...

-----------

POLITIKA

Hadd kérdezzem már meg, hogy amikor pápalátogatás, vagy pápaválasztás volt, vajon nem tele volt vele a média?

Hát DE!

És az hogy férhet össze a politikával?

2013. ápr. 8. 21:13
 13/42 A kérdező kommentje:

"Először is: a Hit Gyülekezete pünkösdi karizmatikus neoprotestáns keresztény egyház. Tanításaiban Jézus és a korai kereszténység kinyilatkoztatásait tanulmányozza, melynek során az Ószövetség jövőre vonatkozó kijelentéseit is figyelembe veszi."

És ez a valóságban mennyire is látszik meg? Semennyire. Jézus mit is tanított? Hogy az egyházakon keresztül gazdagodjunk meg?

"CIONISTA?

Igen, az.

És most fogózz meg, kedves kérdező, és mindazok, akik imádnak áskálódni:

> a cionista szó nem szitokszó,: a Sion (más szóhasználatban: cijjon, vagy cion) az a kifejezés, ami nagyon gyakran - szinte központilag - szerepel a Bibliában:

pl. "Zengjetek az Úrnak, a ki Sionban lakik; hirdessétek a népek között az ő cselekedeteit" (Zsolt 9/12) "

Igen. Viszont ma a cionisták már egyfajta globális pénzügyi blokád alá akarják venni Európát, és gyakorlatilag a fél világot, ha nem az egészet.

"A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia, amelynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban." Ma pontosan ezt látjuk.

"BIZNISZ

> Én úgy gondolom, hogy minden egyház fenntartja saját magát és az intézményeit.

Ez van - többek között - a reformátusnál, és a baptistánál is.

(megjegyzem, hogy a református sokkal több csarnokot (nevezzük templomot tart fent + több intézménye is van, és a baptista több intézményt üzemeltet mint a Hit Gyüli.)

A Katolikusról nem beszélve: vajon eszetekbe jutott elemezni hogy ott micsoda pénzek mennek el?

Ugye nem... na akkor gondolkozzatok el egy kicsit rajta, még mielőtt másra mondanátok kígyót-békát."

Erre talán úgy a legegyszerűbb válaszolni, hogy sem a baptista, sem református vagy katolikus egyháznak nincsen ügyvezető igazgatója - mintha egy cégről beszélnénk - mint a hitgyülinek. Egyik vallás sem tiszta, ez tény. De a Hit gyülekezete folyamatosan utasítgat mindenkit a politikában, mintha ez egy egyháznak feladata lenne. Ugyanez a MAZSIHISZ, vagy akár más izraelita egyház.

"SZEKTA

> Pontosan, amennyire a katolikus és a református is az.

Egyébként egyikőtöktől sem olvastam egy normális érvelést sem ezzel kapcsolatban.

Örülnék, ha valaki venné a fáradtságot, és definiálná a szekta szó fogalmát, és főleg hogy ez hogy illik/vagy nem illik bizonyos egyházakra... "

Pont azért szekta, mert olyan szinten manipulálja a híveit ma, hogy szinte mindent megtesznek a vezetőiért. A vezetőkön látszik is, hogy nem nélkülöznek...

A református és katolikus egyháznál nincsen olyan szintű agymosás, hogy követni kell mindenképpen a papot vagy a lelkészt. Volt hitgyülis ismerősöm, meg is látszott rajta a manipulálás...

És már egyszer feljebb írtam, hogy nem azokkal van a baj, akik ott vannak, akik meg vannak tévesztve. Hanem a vezetőikkel, akik gátlástalanul kihasználnak mindenkit.

" HGY tanításai nagyon sok ember számára meggyőzőek, pontosan azért, mert a SzentÍrást hirdeti.

Azonkívül nincs se tagsági díj, se belépő jegy, és semmi olyan, ami a SzentÍrással összeegyeztethetetlen lenne.

Ja, és nyitott bárki számára: mindenkinek ott a "Vidám Vasárnap" elérhetősége, és kérdéseket, észrevételeket fogalmazhat meg."

Isten ments ettől a társaságtól.

"Úgyhogy üzenem a kedves kérdezőnek (meg más szektázónak), hogy esetleg nézzen már utána a szekta szó jelentésének.

De ha úgy akarjátok: tudjátok mit, ha ez titeket megnyugtat, legyen nektek szekta.

Pontosan úgy szekta, ahogy ráillik ez a jelző a katolikusra, a reformátusra és a többire is..."

Olvass majd feljebb.

"POLITIKA

Hadd kérdezzem már meg, hogy amikor pápalátogatás, vagy pápaválasztás volt, vajon nem tele volt vele a média?

Hát DE!

És az hogy férhet össze a politikával?"

Tudom, hogy az összes egyház össze van nőve a politikával. De a reformátusoknál és katolikusoknál nincs ügyvezető igazgató, mint egy cégnél. Ezt már feljebb írtam. És azt is, hogy egy egyháznak nem dolga beleszólni a politikába, sőt, utasítgatni a politikát, hogy mit hogyan csináljon.

2013. ápr. 8. 21:54
 14/42 anonim ***** válasza:

Mi a szekta?

Ilyesmire szoktam gondolni:

http://www.youtube.com/watch?v=1Tun8kIjsq4

De én csak arra használom, aki tényleg az.

2013. ápr. 8. 22:03
 15/42 anonim ***** válasza:
31%

KZS már bocsi én nem akartam de te kényszerítettél rá! Nem veszed észre, hogy minden hitesekről íródott fórumra ugyanazt a baromságot írod? Komolyan úgy érzem neked ezek előre el vannak mentve és csak bemásolod őket. De nem baj...én azért is írok:

Cionista: Nos itt látszik meg a témában való tudásod..a semmi amit kipótol a jámbornak abszolút nem nevezhető hited! A vicc az, hogy a cionizmus mint ideológia még a zsidóságot is megosztja. Mert van még azért bőven olyan értelmes zsidó aki azt mondja, hogy az igazi ,,visszatérést" majd csak is Isten álltal vihetik végbe és nem a pénzügyekkel, mások kisemmizésével, nem a palesztin lakosság elnyomásával, nem a nemzetközi tőkék és pénzek mozgósításával amiket persze az a lével kitömött felső 10 000 zsidó bitorol. Vannak még ilyenek is zsidók is hála az Istennek.

Biznisz szekta: Itt is tisztázni kell, hogy a biznissz nem azt jelenti, hogy sok pénz van mögötte mert az természetes, hogy sok egyház mögött az van mert valahogy üzemeltetni kell. Ám amikor úgy szedik ki a pénzedet a zsebedből, hogy még mosolyognod is kell hozzá(és persze Jézus nevében) akkor elgondolkozik rajta az ember, hogy vajon mennyire hiteles egy olyan ember szájából hallani az igét aki a ,,Jézusi puritánságot és szegénységet" hírdetve BMW-el megy osztani az igét.

Szekta: Hát ezen meg végképp nem fogok veled összeveszni. Én elismerem, hogy hivatalosan/papíron egyház lett sajnos de attól még nem tekintem annak. Egy alig 25-30 éves kis semmi nehogy már egy lapon legyen említve pl a Katolikus Egyházzal amit ti oly annyira utáltok. A baj az de ezt már írtam neked, hogy a katolikus egyház 2000 éve alatt megélt pár hullámvölgyet és ti ezeket emelitek ki. Ém ezalatt az idő alatt felhalmozott olyan szellemi kincseket és felbecsülhetetlen tudást, hogy azt ti elképzelni sem tudjátok mivel ez hites szinten felfoghatatlan. Amikor te a múltkor 3 mondatban jellemezted a katolikus teológiát nah az volt mindennek a csúcsa. Tudsz bármit is mondani pl a Theotokosról? A szentségek tanairól? Csak ugyanazt a butaságot ismétled mindig amikor kérdezlek. Hiába adom meg a választ mindig te állandóan ugyanott toporogsz és kapaszkodsz azokba a mondvacsinált hites szavakba. Bálványimádás? Megválaszoltam! Szentségek? Megválaszoltam! És még mindig ugyanott tatunk. Ez dühít egy picikét bocsi..

,,mert a SzentÍrást hirdeti." Aham hát bocsi de nem véletlen, hogy sokaknak tetszik. A tanításaitok populárisak és sokszor bugyuták de hát ez kell az átlagnak úgy nézem. A mámoros felhő mögött amivel ti mérgezitek tagjaitokat és hamisan Istennek állítjátok be valójában semmi háttér tudás nincs. Még a hitet sem mondanám hanem inkább fanatizmust....az igazabb.

,,Hadd kérdezzem már meg, hogy amikor pápalátogatás, vagy pápaválasztás volt, vajon nem tele volt vele a média?" KZS....azért ne haragudj de a politika meg a média(még ha néha össze is fonódik)között különbség van! Ugye nem kell definiálnom? A média mindig azt kapja fel amit legjobban fellehet kapni ill. ami izgalmas lehet. A pápa választás ilyen volt, tény bár szomorú is mert ezzel a jelentőségét csökkentik le. De ez nem politika, remélem világos! Akkor mi a politika? Hmmmm amikor egy magát egyháznak nevező pénzügyi vállalatot olyan emberek irányítanak totálisan akik bank igazgatók, politikusok egyszóval pénz emberek. Jah és amikor külföldi amerikai DEMOKRATA(tudod, a liberálisok) küldenek 3 emberen keresztül pénzt a gyülinek...feltételezem a zsidó-amerikai befolyások miatt) Nah ez már közelít a politika felé! Tovább is van mondjam még?

2013. ápr. 9. 00:27
 16/42 anonim ***** válasza:
28%

,,korai kereszténység kinyilatkoztatásait tanulmányozza" Nah ne röhögtess, ez most komoly? :D:D

Az korai kereszténységben már jelen volt a Szentek tanítása, a Mária tanok tiszta csodája és tudása is csírázóban volt, a liturgikus részek kezdtek kiforrni de majdnem mindenre igaz ez is és miegymás! A purgatórium tan is ez időtájt kezdik foglalkoztatni a teológusokat és filozófusokat. Akármilyen nehéz ezt elfogadni de távol álltok ti attól amit Szent Pál akart volna. Ha hasonlítanom kéne valamihez e gyülit akkor az inkább egy nagy-nagy cirkusz, vagy színház ahol mindenki mosolyog, mindenki boldog mindenki szeret mindenkit (de persze legjobban a zsidókat ) és e mellé tedd most az egyéb agymosó praktikákat. Nézz utána mi is az és hasonítsd össze úgy alapjában a gyüliben bevett Biblia tanulmányozással. Le sem lehetne tagadni! De mindegy hagyom is nem osztom tovább az eszet...

2013. ápr. 9. 00:34
 17/42 anonim ***** válasza:
67%
Nem cionista biznisz szekta, én biztos hogy nem járnék oda ha az lenne, nézzétek meg miket csinálnak... miket építenek. Látszik hogy a pénz sok midenbe belekerül van egy csomó iskolája országszerte ezek miden a város elit iskolái közzé tartoznak pesten 2 is van oda 2000 gyerek jár... + nagyon sok mindent csinálnak ha a pénzről van szó. Másiks meg hogy sok ember életét megváltoztatta és mivel nem láttok bele az egészbe nem is értitek csak találgattok meg írkáltok minden baromságot. Nincs semmi rosz a HGy ben teljesen normális jó létű emberek járnak oda, és azért jó létüek mert isten megáldott midenket!
2013. ápr. 9. 07:10
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Azért megmagyarázhatná pár ember mi alapján ítél.

Nekem nincsenek rossz tapasztalataim a Hit Gyülekezetével.

Destruktív lenne? Mert az embereknek hitet és reményt ad, esélyt egy normális életre és igei értékrendet egy ilyen kaotikus világban. Segít az embereknek pénzügyileg, és rengeteg embert ment ki a kábítószer és a bűnözés rabságából. Tonnányi élelemmel, ruhával és tűzifával támogatja évről évre az egyre több rászorulót. Az embereknek közösséget biztosít, ahol a heti feszültséget oldhatják, és boldog családok százait hozza össze, miközben a gyülekezetben a sokgyermekes családok aránya messze túlhaladja az országos átlagot.

Biznisz lenne a hátterében? Pedig a gyülekezet a szocializmus időszakában "alakult", ahol esély sem volt arra, hogy elismert egyházként akár egy marék ember megélhessen belőle. A biblia fontos lépésnek és az áldás egyik forrásának tekinti a tizedet és megemlíti az adakozást, mint hitbeli cselekedetet. Ezenkívül fontos, hogy az egyházat ne az állam tartsa el, így a gyülekezet is kiadásainak fedezésére nagyrészt az adományokból gazdálkodik (nem így a katolikus egyház).Ez a pénz az intézmények fenntartására, karitatív munkára és építésre, fejlesztésre megy el. Az adóhatóság többszöri vizsgálattal sem tapasztalt visszaélést.

Minden negatív híresztelés ellenére a gyülekezet nem vezet listát a hívőkről és nem kér belépő díjat, nem kényszerít senkit semmilyen fizetésre.

Szekta lenne? Tudja egyáltalán az, aki írta, hogy mit jelent a "szekta" szó. Ez a kifejezés már magában ellentmondást vált ki, mivel ahány definíció, annyi magyarázat, de legtöbben egyetértenek vele, hogy a szekta külvilágtól elkülönülő gyakran zárt csoport viszonylag kevés taggal. Ezzel szemben a gyülekezet aktív részt vállal a rászorulók segítésében, istentiszteletei talán a világ legnyitottabb istentiszteletei, mivel interneten keresztül az egész világon több nyelven élőben elérhetőek minden héten. Tagjainak száma alapján az egy százalékos kampány adatait nézve Magyarország 4. legnagyobb egyháza.

Agymosás lenne? A szakértőket kérdezem, hogy az agymosás hány eszközét véltétek felfedezni akár egyszer is. Tudjátok ti, hogy mi egyáltalán az agymosás és hogy lehet egy ilyet előidézni, vagy csak nagy szavakkal akartok dobálózni. Én az ország egyetlen gyülekezetében sem láttam még offenzív hallucinációs eszközöket, sem célzott elektromos impulzusok és drogok kombóját.

Nem ítélem el azt aki ír valamit, de legalább egy kis magyarázatot fűzhetne hozzá aki annyit ír, hogy "Szerintem biznisz szekta". Emberek könyörgöm miért??

2013. ápr. 9. 15:09
 19/42 A kérdező kommentje:
Ember, ha terjedne tovább a figyelmed a saját írásodon kívül, láthatod, hogy már írtam erre. És én annyival le is zártam. A véleményem maradt, sőt, erősödött is.
2013. ápr. 9. 15:10
 20/42 anonim ***** válasza:
86%

Elnézést kérek kedves válaszoló, ha valamivel kiborítottalak. A figyelmem tovább terjed a saját írásomon, és láttam, hogy írtál és értelmesen logikusan le is vezetted a gondolataidat, amit értékelek, bár azt nem látom, hogy valamit lezártál. Az előző kommentet nem neked szántam, ahogy már írtam, hanem azoknak akiknek három szavas a szókincsük.

De ha már úgyis írok látom nagyon tetszik neked az "ügyvezető igazgató" kifejezés. Sajnálom, hogy el kell szomorítsalak, de egy csoport sem működhet pénzügyekért felelős személy nélkül, ha van köze akármilyen formában pénzhez.

A katolikus egyház sem úgy működik, hogy a kiskunhalasi pap felhívja Erdő Pétert, hogy omlik a vakolat, ő pedig megmondja, hogy milyen futamidővel, mennyi önrésszel tud az egyház hozzájárulni a javításhoz. Azonban ez egy nagyobb szervezet, így egy ügyvezető igazgató helyett erre egy pénzügyi testület ügyel, ezenkívül egyházmegyénként vannak kijelölve erre a megfelelő igazgatók. Ha arra gondolsz, hogy ez olyan mint egy vállalat, még elég sokat kell tanulnod az üzletről, hiszen pl a katolikus egyháznak van még PR teamje amely a reklámokért és az egyház megítéléséért felel, mostanában az 1%-os dömping idején biztosan van egy erre alkalmazott ügyintéző csoportja, IT szakembereket alkalmaz, a központilag beszerzendő eszközökhöz biztosan szükség van beszerzési és elosztási hálózatra és rengeteg logisztikusra is, nem beszélve a vatikáni kapcsolattartáshoz, amihez szükség van külkapcsolati ügyintézőkre és kapcsolattartókra. Ezért hidd el hogy a nagyobb egyházak fenntartásához nagyobb bürokrácia kell mint ami a HGY-nek van.

Sajnálom, ha valamivel esetleg ismét felbosszantottalak, nem volt szándékomban.

2013. ápr. 9. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!