Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről?

Figyelt kérdés
Szerintem egy cionista biznisz szekta.

2013. ápr. 8. 18:43
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
51%

Egy baromság az egész.

Nincs szükség rá, és elég kártékony is.

2013. ápr. 8. 18:47
 2/42 anonim ***** válasza:
60%
Hogy cionista-e, azt nem tudom, a bizniszt már inkább aláírom. Én hagyományos vallásos emberként viszolyogtatónak tartom ezt az Isten nevében történő manipulatív, politikai felhangtól sem mentes rikácsolást, amit az ATV-és közvetítésben néha láttam.
 3/42 anonim válasza:
58%
Kártékony pénz lehúzó barom bagázs.
 4/42 anonim ***** válasza:
34%
Rossz kategória. Ez a Kultúra->Vallás kategóriába való.
2013. ápr. 8. 18:51
 5/42 A kérdező kommentje:
A Hit gyülekezete elég erősen kötődik a mai politikához, éppen ezért van ebben a kategóriában. Szándékosan raktam ide.
2013. ápr. 8. 18:52
 6/42 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Nem vagyok hitgyülis, de többször megfordultam már ott, ismerem tanításaikat, vannak ismerőseim barátaim akik oda járnak. Ezek alapján azt tudom elmondani, hogy a Hit Gyülekezete egy karizmatikus protestáns közösség.

Sajnos egyik legnagyobb hibája, hogy nem veszi komolyan Pál szavait, amelyek így hangoznak:

"Azért ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?" (I.Kor 14:23).

Ez a gyakorlatban pontosan így történik, szó szerint félelemetes egy ilyen alkalmon résztvenni egy kivülállónak...

Nagyon sok komoly kérdésre nem igazán tudnak pontos és korrekt választ adni. Sokkal inkább érzelmekre alapszik a hitük mint értelemre és meggyőződésre. Elég visszás az anyagiakra vonatkozó tanításuk, és gyakorlatuk, igazából a nagy botrányok mindig ekörül forognak. Nagyon liberálisak az életmódukban, ugyanazt a zenét találod az alkalmaikon, mint a divatos könnyűzenei rádióadásokban, csak éppen keresztény szöveggel. A liberalizmus áthatja életmódjukat is nem veszik komolyan a biblia szerénységre, mértékletességre, egészséges életmódra vonatkozó tanácsait. Krisztus veszélyesnek tartja az ilyen életet:

"Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket..." Mt. 7:22-23.

Ugyanakkor nagyon sok fiatalt térítenek jó útra, akik igazán mélyről kerülnek közéjük! Többnyire vidám, és társadalmilag értékes életet élnek, jószándékú rendes emberek.

Üdv. Péter

2013. ápr. 8. 18:58
 7/42 Pietrosol ***** válasza:
59%

Szia!

Üzlet és pénzügyek-saját vállalkozás.

2013. ápr. 8. 19:04
 8/42 A kérdező kommentje:
Nem azokkal van a baj, akik ott vannak. Mert ők lehetnek csak megtévesztett emberek. A vezetőkre gondolok, akik abszolút összefolynak a nagypolitikával, holott az egyháznak és a politikának külön kellene válnia. A vezetőiknek sok pénzük van, és ez sem éppen a krisztusi tanítás...
2013. ápr. 8. 19:05
 9/42 A kérdező kommentje:
Most ne a besoroláson akadjatok már fenn. Ha nem akartok válaszolni, vagy nem tudtok, rendben. De akkor semmit se írjatok.
2013. ápr. 8. 19:09
 10/42 Pietrosol ***** válasza:
30%
A válaszomban a véleményem is megtalálod.
2013. ápr. 8. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!