Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen alapon végeznek agymosá...

Milyen alapon végeznek agymosást a vallásosak a gyerekeken?

Figyelt kérdés
Hittan, gyüli stb együtt énekelnek vallásos meséket és folyik az agymosás és a butítás. Meddig tehetik még ezt? hogyan védhetjük meg gyerekeinket az agymosás káros hatásaitól?

2013. ápr. 4. 16:03
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Mijen egy erkölcsös világ? Miket büntetnének hogyan? Azok hogy maradnának erkölcsösek akik enyiért itélkeznek?
2013. ápr. 12. 15:25
 32/37 anonim ***** válasza:
Kedves 27- es: ezt en irtam, nem ideztem sehonnan sem. A vallas Istent a megfelemlites eszkozekent hasznalja. A hit vallas nelkul is mukodik (legalabbis nalam). PL a buddhista vallas az mas, azt nem sorolnam ide. Az iszlam, kereszteny vallas ezek mind ilyen manipulacios eszkozok. PL: Ha ezt vagy azt teszed, Isten (az egyetlen) meg fog buntetni teged. Tehat a gyerek ugy no fel, hogy felni fog Istentol, es nem alakul benne ki az a termeszetes igeny, hogy maga miatt legyen normalis ember belole. En pl nem vagyok vallasos, de lattam nehany "balesetet". Szerintem inkabb karos, mint hasznos ez az egesz, de persze ez csak az en privat velemenyem. Valas nelkul is teljesen normalis ertekrenddel nottem fel, tisztelem a termeszetet, segitek ahol tudok, stb stb... Eszembe nem jutna lopni, csalni. Emberkent nyilvan en sem vagyok tokeletes, de arra torekszem. Es tudom, hogy mindezt magamtol teszem, nem kenyszerit ra semmifele kulso ero, Isten, vagy masok.
2013. ápr. 13. 13:36
 33/37 anonim ***** válasza:

A vallás az emberek feletti uralom egyik eszköze. Hangsúlyozom az egyik , mert van még számos manipulatív eszköz amivel sakkban tartják a kisembereket , ne legyenek illúzióid. Van egy dogmája és elméletileg a "hívek" azt követik , sok helyen (sajnos) ez már amolyan "társadalmi elvárás". Ha alaposan tanulmányozom a tanokat , egyértelművé válik számomra a célja: A hívei engedelmeskedjenek vakon az őket irányító hatalomnak , "éljenek csnedes életet" = ne lázadozzanak fogadjanak el mindent vakon.

Az érzelmek visszafojátsa , "falánkság , bujaság" pedig már a legalja...

Amíg a birkák nem veszik észre mennyire hót hülyére vannak véve , addig ez nem sokat fog változni sajnos.

2015. márc. 4. 00:49
 34/37 anonim ***** válasza:

Látom, már régi a kérdés, de azért válaszolok.

Most komolyan az a baja egyeseknek, hogy a vallás tiltja a paráznaságot, a bujaságot, a falánkságot, a lustaságot? Miért, talán boldog lesz egy olyan ember, aki lusta, össze-vissza zabál, ezáltal veszélyezteti az egészségét, és mindennap más ágyában èbred, így sohasem ismeri meg az igazi szerelmet? Nem beszélve a tönkretett szeretőkről... vagy inkább akkor lesz boldog, ha szeret és szeretik, ha ésszerűen és egészségesen étkezik és mindig talál magának valami elfoglaltságot? El lehet gondolkodni.

És az sem mindegy, hogy a gyerekek ebből mit tanulnak. Nem kell ehhez feltétlenül vallás, de nagy segítség, az biztos.

2015. márc. 4. 10:33
 35/37 anonim ***** válasza:
"Jóképűkém"!Hol tanulmányozod alaposan a tanokat? Milyen tanokról beszélsz? Kinek a tanairól?
2015. márc. 4. 11:49
 36/37 anonim ***** válasza:
2015. márc. 4. 12:00
 37/37 anonim ***** válasza:

Mielőtt tévedésbe esnél , főként nem a wikiről tájékozódtam.

Ma már nem kutatom ezt a témát , már pár hónapja befejeztem a bizonyítékok keresését arra nézve , hogy miről is szól ez az egész valójában.

2015. márc. 4. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!