Milyen alapon végeznek agymosást a vallásosak a gyerekeken?
A vallásos nevelés messze nem egyenlő az agymosással. A gyerek kap egyfajta értékrendet, ami később akkor sem válik kárára, ha végül nem lesz hívő.
Most persze nem azokról az elvakult fanatikus szülőkről/tanárokról beszélek, akik kb. mindent tiltanak a gyereknek, mert "sátáni" és "pokolra jutsz miatta" - de azért az ilyenek kevesen vannak, legalábbis remélem.
Én katolikus iskolába jártam - bár nem vagyok katolikus -, és elmondhatom, hogy pár dolgot leszámítva teljesen ugyanolyan volt, mint bármely más iskola. A különbség annyi volt, hogy volt heti 2szer hittan (mindenkinek a saját vallása szerinti), és hogy gyakran voltak különféle programok (pl. adventi teavásár, Márton-napon lampionos felvonulás, szentek ünnepein vetélkedők, rajzversenyek stb.) Civil tanárok mellett apácák is tanítottak minket, rendesek, normálisak voltak, nem ilyen bigott szentfazekak (egy tanárnőm az volt, ő nem volt apáca...)
Elmondhatom, hogy nem volt rám káros hatással az a nyolc év, amit ott töltöttem :-)
"Az agymosás nem káros, sőt, benne van a szóban hogy kitisztítják az agyat a rossz gondolatoktól."
Ritka egy sötét ember lehetsz...
Sziasztok!
A világ minden táján tanítják a gyermekeket a szülök a saját hitükre.
Legtöbbször számunkra fúra dolgokkal kapcsolatban, ahogyan számukra is fúra ahogyan mi tanítjuk a sajátunkat.
Én már láttam katolikus képes bibliát és hittan és láttam buddhista oktatást is/és sok mást is/.
Csak mert más, még nem nevezném agymosásnak.
Az én agyamat pl. mosták az evolúció tannal, de ezért senkit nem tartok bolondnak aki abban hisz.
A gyerek felnevelésé minden szempontból a szülő feladata: erkölcsileg és hittételben is, ezt egy iskolai oktatás vagy egy felekezet soha nem veheti át.
Mert azt hiszik hogy az ő vallásuk az igazság mert nekik is szétmosták az agyukat igy nem agymosásnak hanem az igazság tóváb adásának tartják..
Ugyanugy a Keresztények , Zsídók , Muszlimok ? Scientólógusok , UFO hivők , Nagyon keményvonalas nácik , Liberáslisok , . Sajnos nem tiltható be avallás a sok agymosot miat.
Vajon miért lenne értékes egy olyan valaki gondolata, aki nem hogy nem tud helyesen írni, de még a helyesírás ellenőrzőt sem tudja használni, pedig az összes szava alá van húzva piros vonallal?
A helyesírás sok mindent elárul. A helyesírás javarészét olvasás útján szerezzük. Aki olvasott az tájékozott. Rendszerint.
De akinek az utolsóhoz hasonlóan pocsék a helyesírása, annak az ismerete hiányos, így nem lehet a véleménye mögött túl nagy tudás.
A vallásos neveltetés nem kötelező.
Engem is vallásosan tanítottak, de már 16 éves koromban rájöttem, hogy én ezt nem fogom követni.
A neveltetés elsősorban úgyis otthon kezdődik a legtöbb helyen, a szülők azok akik irányt adnak és a vallási oktatók csak tovább fejlesztik azt, amire a szülő adja a gyereket, tehát ilyen szempontból a felnőttek határozzák meg azt, hogy a továbbiakban milyen irányba " térítik " a gyereket.
Az más, hogy ezenkívül bármilyen hatások érhetnek valakit, de ez minden téren így van, nem csak a vallás terén. Egyéni hozzáállás és gondolkozás kérdése, hogy ki mit fogad be, mire hajlik és minek ad helyet az életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!