Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen alapon végeznek agymosá...

Milyen alapon végeznek agymosást a vallásosak a gyerekeken?

Figyelt kérdés
Hittan, gyüli stb együtt énekelnek vallásos meséket és folyik az agymosás és a butítás. Meddig tehetik még ezt? hogyan védhetjük meg gyerekeinket az agymosás káros hatásaitól?

2013. ápr. 4. 16:03
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
71%

A vallásos nevelés messze nem egyenlő az agymosással. A gyerek kap egyfajta értékrendet, ami később akkor sem válik kárára, ha végül nem lesz hívő.

Most persze nem azokról az elvakult fanatikus szülőkről/tanárokról beszélek, akik kb. mindent tiltanak a gyereknek, mert "sátáni" és "pokolra jutsz miatta" - de azért az ilyenek kevesen vannak, legalábbis remélem.

Én katolikus iskolába jártam - bár nem vagyok katolikus -, és elmondhatom, hogy pár dolgot leszámítva teljesen ugyanolyan volt, mint bármely más iskola. A különbség annyi volt, hogy volt heti 2szer hittan (mindenkinek a saját vallása szerinti), és hogy gyakran voltak különféle programok (pl. adventi teavásár, Márton-napon lampionos felvonulás, szentek ünnepein vetélkedők, rajzversenyek stb.) Civil tanárok mellett apácák is tanítottak minket, rendesek, normálisak voltak, nem ilyen bigott szentfazekak (egy tanárnőm az volt, ő nem volt apáca...)

Elmondhatom, hogy nem volt rám káros hatással az a nyolc év, amit ott töltöttem :-)

2013. ápr. 5. 19:33
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

"Az agymosás nem káros, sőt, benne van a szóban hogy kitisztítják az agyat a rossz gondolatoktól."

Ritka egy sötét ember lehetsz...

2013. ápr. 5. 20:49
 13/37 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A világ minden táján tanítják a gyermekeket a szülök a saját hitükre.

Legtöbbször számunkra fúra dolgokkal kapcsolatban, ahogyan számukra is fúra ahogyan mi tanítjuk a sajátunkat.

Én már láttam katolikus képes bibliát és hittan és láttam buddhista oktatást is/és sok mást is/.

Csak mert más, még nem nevezném agymosásnak.

Az én agyamat pl. mosták az evolúció tannal, de ezért senkit nem tartok bolondnak aki abban hisz.

A gyerek felnevelésé minden szempontból a szülő feladata: erkölcsileg és hittételben is, ezt egy iskolai oktatás vagy egy felekezet soha nem veheti át.

2013. ápr. 5. 23:28
 14/37 anonim ***** válasza:

Mert azt hiszik hogy az ő vallásuk az igazság mert nekik is szétmosták az agyukat igy nem agymosásnak hanem az igazság tóváb adásának tartják..

Ugyanugy a Keresztények , Zsídók , Muszlimok ? Scientólógusok , UFO hivők , Nagyon keményvonalas nácik , Liberáslisok , . Sajnos nem tiltható be avallás a sok agymosot miat.

2013. ápr. 6. 08:00
 15/37 anonim ***** válasza:
37%

Vajon miért lenne értékes egy olyan valaki gondolata, aki nem hogy nem tud helyesen írni, de még a helyesírás ellenőrzőt sem tudja használni, pedig az összes szava alá van húzva piros vonallal?

A helyesírás sok mindent elárul. A helyesírás javarészét olvasás útján szerezzük. Aki olvasott az tájékozott. Rendszerint.

De akinek az utolsóhoz hasonlóan pocsék a helyesírása, annak az ismerete hiányos, így nem lehet a véleménye mögött túl nagy tudás.

2013. ápr. 6. 08:26
 16/37 anonim ***** válasza:
Es aki ahjese irásón kivül nemtud másba belekőtni anak se mert nem a mondanivalót néti hanemaz alakot . Mintha csak rajzokat nézne a szőveg értése nélkül. És ne cseszek el fél órát hogy minden szót kijavtsak egy komentbe. ahol meg fontos aott agép maga javitt
2013. ápr. 6. 08:30
 17/37 anonim ***** válasza:

A vallásos neveltetés nem kötelező.

Engem is vallásosan tanítottak, de már 16 éves koromban rájöttem, hogy én ezt nem fogom követni.

A neveltetés elsősorban úgyis otthon kezdődik a legtöbb helyen, a szülők azok akik irányt adnak és a vallási oktatók csak tovább fejlesztik azt, amire a szülő adja a gyereket, tehát ilyen szempontból a felnőttek határozzák meg azt, hogy a továbbiakban milyen irányba " térítik " a gyereket.

Az más, hogy ezenkívül bármilyen hatások érhetnek valakit, de ez minden téren így van, nem csak a vallás terén. Egyéni hozzáállás és gondolkozás kérdése, hogy ki mit fogad be, mire hajlik és minek ad helyet az életében.

2013. ápr. 6. 19:49
 18/37 anonim ***** válasza:
66%
A mi kisvárosunkban van három ált. isk., egyet átvett az egyház. A szülők mind szeretnék oda íratni a gyereküket, mert ott válogatott gyerekek vannak. A fegyelmezetleneket, magatartászavarosakat egyszerűen kiteszik, mert nem tartották be a házirendet. Persze az állami iskolában sem tartják be a házirendet, de onnan nem lehet kidobni, mert tankötelezettség van. Az egyháziból ki lehet. Így aztán rengetegen jelentkeznek az egyháziba, közülük kiválogatják a legtehetségesebbeket, így aztán az egy szuper iskola lesz. A lányomat is oda szeretném beíratni, hogy jó iskolába járjon, csak hát el kell viselni azt a sok mindent, miben nem hiszünk. Így hát most itt állok a dilemma előtt: járassam a gyerekemet egy rosszabb iskolába, vagy szoktassam képmutatásra már hatéves korától?
2013. ápr. 6. 23:20
 19/37 anonim ***** válasza:
Azt az előítéletet nem értem, hogy miért gondolod, hogy képmutatás folyik az egyházi iskolában?! Szerintem nem tudsz azonosulni azzal az értékrenddel, amit nyújt egy ilyen iskola. Látszik, hogy semmit nem tudsz az egyházi iskolákban történő dolgokról.Mivel nem tudod elfogadni ezt, ki fog bukni a gyereked, ha egyáltalán fölveszik, mert vállalni kell a kötelezettségeket, amit hit nélkül nem tudtok teljesíteni.Bocs, hogy ezt mondom, de remélem minél kevesebb olyan gyereket vesznek föl ilyen iskolákba, akinek a szülei így gondolkodnak, mert amit az iskola nyújt, azt ti nem fogjátok tudni biztosítani otthon.
2013. ápr. 7. 08:29
 20/37 anonim ***** válasza:
10%
Hittanon az alsósókall a paráznaságot gyakorlatban orán szemlélteti a hittan tanár ét gyerek bevonásával . ez mindetelmond az egyház hiteleségéről.
2013. ápr. 7. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!