Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen alapon végeznek agymosá...

Milyen alapon végeznek agymosást a vallásosak a gyerekeken?

Figyelt kérdés
Hittan, gyüli stb együtt énekelnek vallásos meséket és folyik az agymosás és a butítás. Meddig tehetik még ezt? hogyan védhetjük meg gyerekeinket az agymosás káros hatásaitól?

2013. ápr. 4. 16:03
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
96%

Eddig sem tehették, ha a szülő ezt nem engedte. Ahhoz, hogy valaki önkormányzati suliban hittant tanuljon, szülői engedéy kell. Még akkor sem mehet a gyerek magától, ha nagyon akar.

Ha meg vallásos suliba jár a gyerek, vedd ki, és írasd máshová.

2013. ápr. 4. 16:25
 2/37 anonim ***** válasza:
96%
Már bocsánat, de nem kötelező hittant tanulnia senkinek.Lehet választani a hittan és az erkölcstan között. Szerintem az meg mindenkire ráfér(ne).
2013. ápr. 4. 16:32
 3/37 anonim ***** válasza:
72%
Olyan alapon, mint a nem vallásosak.
2013. ápr. 4. 16:35
 4/37 anonim ***** válasza:
20%
Az agymosás nem káros, sőt, benne van a szóban hogy kitisztítják az agyat a rossz gondolatoktól. A 'Nincs Isten.' helyére 'Van Isten.' kerül.
2013. ápr. 4. 20:50
 5/37 anonim ***** válasza:
68%
epp az a baj hogy gyerekkent akaratod ellenere is tomik a fejed vallasos dolgokkal,
2013. ápr. 4. 21:01
 6/37 anonim ***** válasza:
86%
Miért, a kereskedelmi televíziókon miért engedélyezett az agymosás? (És nem csak gyerekeknek!)
2013. ápr. 4. 21:10
 7/37 Szeressük egymást ***** válasza:
24%
Ne akadályozzuk meg hogy a gyerekek Istenhez menjenek. :-)
2013. ápr. 4. 23:09
 8/37 fairi1 ***** válasza:
100%

Az ember agyát mindig mossák, van mikor vallással, van mikor mással. ha szülő vagy akkor ad meg neki a szabad választási lehetőséget a gyerekednek és ismertesd meg a másik oldallal is. nehéz meghúzni a határt szabad vallásgyakorlás(amibe beletartozik a hittérítés) és a vallásoktól való szabadságtól( hittérítésnek is határt kell szabni).

Én is jártam hittanra, első áldozó is voltam, mégis rá tudtam jönni hogy az egész baromság. nem kell túlzottam félteni sztem a gyerekeket.

2013. ápr. 5. 00:53
 9/37 anonim ***** válasza:
29%

Mi a probléma Istennel? Mi a probléma azzal, ha megtanulja a gyerek, hogy a szülein kívül Isten is szereti?

Mi a gond a vallással? Azt tanítja, hogy szeressük egymást és ne ártsunk egymásnak. Ebben mi a rossz vagy a hülyeség? Persze az hülyeségnek látja, akiben túlteng az önimádat. Vagy azt hiszi ostobán, hogy ha ő nem tudja valamire a választ, akkor az csak hülyeség lehet.

Mi is az a baj azzal, ami a szeretet és a családot helyezi előtérbe? Ezt miért is nem szabad tanítani?

Azért, mert te ennek az ellenkezőjét vallod, az attól még nem helyes. Nem vagy kicsit gőgös?

2013. ápr. 5. 10:23
 10/37 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó,Istennel nem is lenne baj,azzal van a probléma,amikor az "Isten szeret" fogalmát torzítják.Ilyen dolgokra gondolok pl.

http://www.youtube.com/watch?v=XPOfVQuV_hk

Jehova tanúi mondjuk egy külön műfaj a gyülekezeteken belül is,de hasonló gyerek butító,elképesztő módon nevelésnek nevezett dolgokat más egyházaknál is fel lehet fedezni.

2013. ápr. 5. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!