Milyen alapon végeznek agymosást a vallásosak a gyerekeken?
Eddig sem tehették, ha a szülő ezt nem engedte. Ahhoz, hogy valaki önkormányzati suliban hittant tanuljon, szülői engedéy kell. Még akkor sem mehet a gyerek magától, ha nagyon akar.
Ha meg vallásos suliba jár a gyerek, vedd ki, és írasd máshová.
Az ember agyát mindig mossák, van mikor vallással, van mikor mással. ha szülő vagy akkor ad meg neki a szabad választási lehetőséget a gyerekednek és ismertesd meg a másik oldallal is. nehéz meghúzni a határt szabad vallásgyakorlás(amibe beletartozik a hittérítés) és a vallásoktól való szabadságtól( hittérítésnek is határt kell szabni).
Én is jártam hittanra, első áldozó is voltam, mégis rá tudtam jönni hogy az egész baromság. nem kell túlzottam félteni sztem a gyerekeket.
Mi a probléma Istennel? Mi a probléma azzal, ha megtanulja a gyerek, hogy a szülein kívül Isten is szereti?
Mi a gond a vallással? Azt tanítja, hogy szeressük egymást és ne ártsunk egymásnak. Ebben mi a rossz vagy a hülyeség? Persze az hülyeségnek látja, akiben túlteng az önimádat. Vagy azt hiszi ostobán, hogy ha ő nem tudja valamire a választ, akkor az csak hülyeség lehet.
Mi is az a baj azzal, ami a szeretet és a családot helyezi előtérbe? Ezt miért is nem szabad tanítani?
Azért, mert te ennek az ellenkezőjét vallod, az attól még nem helyes. Nem vagy kicsit gőgös?
Utolsó,Istennel nem is lenne baj,azzal van a probléma,amikor az "Isten szeret" fogalmát torzítják.Ilyen dolgokra gondolok pl.
http://www.youtube.com/watch?v=XPOfVQuV_hk
Jehova tanúi mondjuk egy külön műfaj a gyülekezeteken belül is,de hasonló gyerek butító,elképesztő módon nevelésnek nevezett dolgokat más egyházaknál is fel lehet fedezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!