Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Bár én alapból nem látom...

Bár én alapból nem látom értelmét semmilyen vallásnak (ezt azért kellett leszögeznem, nehogy sátánistának kiáltsatok ki), de azért feltenném a kérdést: Megneveznétek olyan sátánista vezetőt, aki többet ártott a világnak, mint némelyik istenista?

Figyelt kérdés
Politikai személyekkel ne azonosítsátok a sátánista vallást. Szóval Hitler és Sztálin nem fekete miséztek, meg hasonlók, nem voltak sátánisták, csak beteg állatok.
2013. márc. 30. 21:48
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

29:

Javaslom, hogy ne puffogtassunk üres szavakat. Én vettem a fáradtságot és utanaolvastam, tedd ezt te is és cafolj a "nem bulvartorteneszeid" írásaiból. Ezzel most több ezer történelem szakon végzett embert hulyeztel le. Illene felraknom abba a temakorbe ezt a kis részletet, hogy szegyenbe tapossalak vele. Ezeket hivatalos iratok, bullák, stb bizonyítják, de gondolom van rá egy összeesküvés elmeleted.

2013. márc. 31. 13:47
 32/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

28-as vagyok.

Nos Jézus azt mondta, hogy: aki nem velem van az ellenem van, aki nem velem gyűjt, az szétszór.

Mivel egy Isten van, ezért egy imádati formának kellene eredetileg lennie.

Ádámnak, milyen vallása volt, vagy Noénak, stb.

Semmilyen mert egy Istent imádtak, ahogy a Teremtő elvárta tőlük, s nem a saját elképzeléseik alapján mutattak be Istennek imádatot.

A sok vallás ha vissza megyünk az időbe, a Bábeli zűrzavar tán alakultak ki, amit a teremtő hagyott a maguk útján menni napjainkig.

Persze a céljai érdekében még is csak egy népet használt fel, hogy a szándéka megvalósuljon, , és el is mondta nekik mit kér tőlük.

ezen nemzetben kellett a megváltónak megszületnie, de a választott nemzete felrúgta a Teremtővel való szövetséget, így Jézus és a tanítványok más nemzetekhez is el lettek küldve, hogy hozzák vissza az elveszett bárányokat.

ezért is adta ki a parancsot Jézus, hogy lesznek neki követői akiknek a föld legvégső határáig el kell menniük és prédikálniuk kell Isten királyságáról, ami az emberiség egyedüli reménysége a jövőt nézve.

Ebből jól láthatjuk, hogy a Teremtő egy egységes imádatba akarja az embereket gyűjteni, hogy újra egység és harmónia uralkodjon a földön, mint egykor Ádám idejében volt.

Ez egy ige nagy horderejű munka, ami a napjainkban is folyik már 239. országban.

S beteljesül, hogy minden nemzetből törzsből nyelvből mindenki csatlakozik az igaz Isten imádatához, itt nincsenek szakadások.Nagy felelősség nyomja Jézus követőinek vállát, hogy megtalálják az elveszett báránykákat, mielőtt eljön az a nap.

Sokan ezt komolytalannak, és feleslegesnek tartják pont ezért, mert azt hiszik mindegy mit hisznek vagy tesznek csak valamiben higgyenek.

De akkor Jézus nem hagyta volna itt ezt a parancsot ha mindegy volna, és amúgy is kijelentette, hogy nem mindenki tartozik hozzá, még ha mondja is.De a tettei nem azt támasztják alá.

(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Még azok közül sem fogad el mindenkit akik a nevében tettek dolgokat, hát ha még nem is tettek még a nevében sem, mert más "valláshoz" tartoznak és más Istenben hisznek.

Ez a unka a világ rendszer befejezéséig kell hogy tartson:

(Máté 28:18-20) . . .. 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Persze ezt nem azért írtam, mert bántani akarok bár kit, ám a biblia erről beszél, nem Én találtam ki, a Teremtővel perelsz nem velem.

Köszönöm tisztelettel:

Katy Weaver

2013. márc. 31. 14:42
 33/37 A kérdező kommentje:
Hát Katy, ilyenek atertelmezesebol indulhattak ki a keresztes háborúk is. Vagy a békés teritoi tevekenyseget tekintve egyes népek saját kultúrájának eltörlése. Ha jót akarok cselekedni, nem elég gyógyítani és etetni az afrikai ehezoket? Miért kell atteriteni őket? Pont olyan ez, mint amerika békés hoditasa a hamburgerrel és egyéb franchise vállalatokkal. Miért kell a bolygonak egy egyszínű masszava válnia. Miért baj, ha változatos kultúrák, hiedelmek vannak? A keleti vallások, akik befelé irányulnak, nem pedig a terjeszkedés felé, szintén csak az emberi szemléletmód, filozófia sokszinusegenek ékes bizonyítékai. Nem értem, h miért kéne szent kuldetesnek venni ezek eltiprasat.
2013. márc. 31. 15:20
 34/37 A kérdező kommentje:
És ki mondta, hogy egy isten van? Hogy ez a szemléletmód az egyetlen és igaz? Minden vallás a sajátját tartja az igazinak. Vannak melyek ugyanilyen eroszakosak, de vannak olyanok is, melyek elfogadják, hogy vannak más nézetek is, mert a harmóniát tartják fontosnak. Semmi nem bizonyítja, h a keresztényeknek van igazuk.
2013. márc. 31. 15:25
 35/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, nagyon jó a kérdésed.

De szerintem kérdezzük meg erről a teremtőt.

Ő sosem állította, és nem is íratta le sehol, hogy minden imádatot elfogad.

Maga Jézus is egyedüli Igaz Istennek egy személyt nevezett nem azt mondta, hogy igaz Istenek vannak.

ez az Igaz Isten aki az életet létre hozta, be is mutatkozott az elmúlt évezredek folyamán.

A hiedelmeket, pedig nem Ő hozta létre, meg a kitalált Isteneket sem, hanem az emberek, ám ez a valódi élő Istenről elterelte a figyelmet.

Ha csak a Fáraó illetve Egyiptom Isteneit vesszük.

Azt jól tudjuk, akik utána járnak ezeknek, hogy az egyiptomiak több millió Isteneket imádnak, sőt már akkor is voltak Isten triádok, mint napjainkban a háromság biblia ellenes tanítása.

Az Igaz Isten a tíz csapással úgy mond megszégyenítette ezeket az Isteneket, hiszen tehetetlenek voltak, és nem tudták megakadályozni a Teremtő büntetését.

Egyben a Fáraó is szégyenbe került, mert hát ott magát a Fáraót is Istennek tekintették.

Ám amikor meghalt az első szülött fia, akkor látható volt, milyen Isten is a Fáraó.....

Egyébként pedig, nem a kultúrával van a baj, hanem a vallásokkal.

A teremtő nincs ellene a sok színűségnek, hiszen maga sem egy féle életet és színeket alkotott.

Állatok fajainak ezrei növények fajainak ezrei százai bizonyítják, hogy a teremtő milyen kreatív.

Vagy az ízek kavalkádja, ami által az evés nem csak szükséges dolog, hanem élvezetes is.

Ha csak Ádám idejét vennénk.

Gondolj bele kedves Kérdező.

Ha Ádám és Éva szót fogadtak volna Ennek az egy Istennek, akkor nem lennének vallások ezrei,meg kitalált Istenek milliói, hanem egységesen békében élnének az emberek és Isten elvárásai szerint imádnák őt, és nem egyénenként a saját fejünk után.

Isten avval a gyümölcs fával akarta jelezni, hogy megtartja magának a jogot, bizonyos döntésekben, amit az embereknek ad.

Vagy is az emberek szabad akaratot kaptak, de vannak elvárások, amikhez nem ad, önálló döntést, és ilyen például, hogy miként mutassunk be imádatot neki.

Jézus is azért jött, hogy az eredeti imádatot vissza állítsa, és nem azért, hogy új vallást hozzon létre.

Köszönöm.

Katy Veaver

2013. márc. 31. 21:52
 36/37 A kérdező kommentje:

Épp most olvastam egy érdekes hozzászólást egy másik kérdésnél:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

#23-ik bejegyzés.

Tehát ismételten: miért fájó, ha valakinek más a hiedelme? Miért kell eltörölni kultúrákat egy agybolpattant dolog miatt? Semmivel sem igazabb a keresztény hit, mint a samanhit, vagy sátánista, vagy taoista, vagy akarmelyik, mégis haboruznak az emberek ezek miatt.

De vissza is terhetunk az alapkerdeshez akár. Ha olyan igaz ez a hit, nekem miért nem ez jön le a történelmi tenyekbol?

2013. ápr. 1. 15:37
 37/37 A kérdező kommentje:

"Egyébként pedig, nem a kultúrával van a baj, hanem a vallásokkal. "

A vallások is az emberi kultúra részét képezik. Kepzo- és egyéb művészeti alkotások születtek e hiedelmek hatására.

A bibliad egy sátán gyermekeinek talalmanyara van nyomtatva?

2013. ápr. 1. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!