Bár én alapból nem látom értelmét semmilyen vallásnak (ezt azért kellett leszögeznem, nehogy sátánistának kiáltsatok ki), de azért feltenném a kérdést: Megneveznétek olyan sátánista vezetőt, aki többet ártott a világnak, mint némelyik istenista?
A kereszténység miben létét nem az xy egyházi vezetők véleménye vagy tette határozza meg, hanem Jézusé tanítása.
Az embereket pedig egyénileg kell értékelni.
Jézusnak csak két mondatát lehet kiforgatni, ha valaki nem olvassa végig a fejezetet. De akkor súlyos ellentmondásba kellene kerülni a többi tanítással kapcsolatban.
Nem hiszem, hogy te megtennél olyan dolgot, ami elítélsz, mert mondjuk a barátod azt mondja. Vagy a kedvéért elvágnád egy nyolc éves gyerek nyakát?
Persze jogod van azt gondolni, amit akarsz.
Viszont nem tudom, hogy mire jó az neked, ha ártatlan embereket vádolsz vagy rágalmazol.
Itt nincs szó artatlanokrol, istenista hazug, gonosz vezetokrol beszélek. A kerdesemben hova láttad bele az artatlanokat? A vezetők szóba? Vagy a sátánistaba?Eddig csak Benedeket nevesitettem. Rá gondoltál artatlankent?
Nevek csak az inkvizíció berkeibol a teljesség igénye nélkül:
XII. János
III. Ince (1207. Franciaország:hadjárat az eretnekek ellen)
IX. Gergely - dominikánusok megbízása az eretnekek kiírtásával
IV. Sándor
X. Gergely
IV. Ince
Hippói Szent Ágoston - IV. sz. egyházi fegyelem betartatása akár halál árán is
IV. Sixtus
Tomás de Torquemada - az inkvizíció vezetője
Loyolai Szent Ignác - a jezsuita rend alapítója
VIII. Ince
Salzburgi és tiroli érsek: Boszorkánypöröly
Trieri érsek 6 év alatt személyesen 368 boszorkány haláláért felelős
A genovai püspök személyesen 3 hónap alatt 500-éért
Bambergi hercegérsek személyesen 10 év alatt 600
Fülöp Adolf a XVII. sz. elején majd 1000 ítéletet írt alá
A lipcsei egyetem tanára 20000-t
III. Pál pápa felelős Galilei haláláért, valamint Kopernikusz könyvének tiltólistára tételéért
Carafa rémuralmi rendszere
X. Pius
Arnold Catalan
Marburgi Konrád
Toulusi Konrád jelmondata: "Megégetnék 100 ártatlant, hacsak egyetlen bűnös volna is közöttük."
Guillaume Pellisson
Robert le Petit
Bernard Gui
Jacques Fournier
A lista nem teljes. Folytassam? Az egészet a sátán uralja a válaszok szerint, mert fájó részre tapintottam? A nacikat miért nem veditek? Bizonyára több ezer náci katona volt, akik nem értettek egyet a rendszerrel, csak féltették az életüket, és nem merték megtagadni a parancsot. A nagy számok vezetnek ide.
Vagy folytassam a felsorolást? Máshonnan soroljam a neveket? Pl pápai bordelyhazakbol, pedofil esetekbol, indián nép- és kulturairtasbol, penzmosodakbol,keresztes haborukbol?
Ezekhez képest Manson óvodás kisfiú.
Mi a megoldás kedves kérdező?
Mármint a problémára?
Szerintem addig nem létezik megoldás, amíg az emberek tetteik súlyát felsőbb hatalmakra próbálják hárítani. Ez persze személyes vélemény.
Mondd meg te!
Ebben van igazság nagy.
De ha nincs felső hatalom, akkor van helyette más indok.
Szóval a felelősség tolásnak nem gondolom, hogy elsődlegesen külső oka van.
Én mint hívő azt mondanám, hogy mindenkinek Jézus szerint kellene élni. Nem mindenkinek magáért, hanem a többiekért, mint a hangyáknál. Akkor senki nem érezné magát rosszul a lopás miatt sem, mert nem lenne rá szükség.
Persze ez meg csak az én véleményem.
Mindig lesz valaki, aki ki akarja használni a másikat, hatalmat akar és nem veszi értékesnek a társa életét, vagy lusta dolgozni, akkor is, ha van munka stb...
Szóval szerintem az embereken kellene javítani.
Nem az számít, hogy mit hiszel vagy hogy más vagy. Hanem az aki valóban vagy a szívedben.
Hát valószínűleg naív gondolat. Úgy hogy nem fogok depresszióba esni, ha esetleg vége lesz az emberiségnek.
Habár én nem ezt kívánnám.
Igazán örülök az első normális hozzáállást bizonyító kommentnek a vallásos oldalról.
Ez megérdemel egy nagy köszönömöt!
Kedves Kérdező.
A Biblia szerint, aki nem él Jézus tanítása szerint, az lehet akármilyen vallású, _Sátán világához tartozik, mivel az Istentől és Jézus tanításától eltért vallásokat, mind Sátán hozta létre.
Így joggal sorolhatnánk fel olyan "kereszténynek" beállított vezető beosztású embereket" akik nagyon sok durva dolgokat tettek Isten nevében, ide értve a vallás vezetőket is és az azokat követő embereket, királyságokat.
Nem véletlen kértek a Pápák bocsánatot, az elmúlt aljas tettekért, amik most kezdenek felszínre jönni:
(gyerekkereskedelem, pedofília, banki csalások, csecsemők meggyilkolása, amit a teherbe ejtett apácák követtek el, stb)
Katy Weaver
"Tehát: a legfrissebb példa, XVI. Benedek a sátán szolgája? És a sátán komornyikjai választották meg isteni jóváhagyással és az ő nevében? Mehetunk visszabb is a történelemben. Joparat tudok. Akkor a legtöbb fopasztor a sátán vazallusa? Akkor az isten foszolgai csak a nevet írtak el, mert valójában satanra gondoltak?"
9. válaszoló vagyok még.
Pont nem a Katolikus Egyház vezetőire gondoltam, de már látom, hogy az egész beszélgetés erre akar kilyukadni, hogy az Egyház milyen bűnös, meg fujj meg jujj.. Ezt bizonyítja a felsorolás az "inkvizítorokról", javaslom, hogy előbb hiteles és nem bulvártörténészek forrásaiból tájékozódjunk mielőtt hülyeségeket beszélünk.
28:
Tehát a biblia szerint a japán és kínai vallások pl, melyek jóval régebbi gyokerekre nyulnak vissza és jóval bekesebbek, a sátán világához tartoznak... Ez azért erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!