Tulajdonképp van olyan black metál banda, aki valóban, a szó szoros értelmében sátánistának vallja magát?
Az összes black zenekar,amivel eddig találkoztam csak afféle "imidzsnek" tekinti ezt,nem gondolja komolyan.Ez tulajdonképp miért lett "divat" a black metálban?Fel tudna valaki világosítani?Talán az egyetlen kivétel,amivel találkoztam az a burzum,de ezenkívül egyel sem.
(Igen,van google,van wikipédia,de nincs kedvem 10-20 oldalakat böngészni azért,hogy majd esetleg meglelem ezekre a választ,úgyhogy kérlek ezekkel hagyjatok békén).
Előre is köszi!
"Tulajdonképp van olyan black metál banda,*AMELY valóban..."
Elnézést,kijavítottam :)
Na pont a Burzum az, ami soha nem volt sátánista, Varg Vikernes mindig is pogánynak vallotta magát.
De a kortárs zenekarok ott Norvégiában szinte mind sátánistának vallották magukat.
ott a Ghost, és a THe devils blood. Bár ők ténylegesen okkult rockot játszanak, kifejezetten hallgatható szinte slágeres zenét erősen okkult szövegekkel. Viszont ők ténylegesen sátánistának mondják magukat. A black metal zenekarok közül a Wataint tudom ajánlani ilyen szempontból. Ők nem koncerteket adnak, hanem valódi szeánszokat.
Viszont a black metal nem a sátánizmusról szól, hanem az egyház tagadásról. Nem mindegy, hogy az egyházat utálod, vagy Istent. Jómagam pogány vagyok, de ettől függetlenül hiszek Istenben, és nem utálom őt.
Tegernako
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!