Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten azért teremtette az...

Ha isten azért teremtette az állatokat, hogy uralkodjunk felettük, és eledelünkként szolgáljanak, a Vega keresztények hogy merik megtagadni a húst?

Figyelt kérdés

Például az egészségükre hivatkozva? Isten tudja jobban, mi a jó a teremtettjeinek, vagy az ember? Vagy isten útjai kifürkészhetetlenek, mert szabad akarat van és ha a végén megbánja, semmi baj?

Figyelem! Ez egy előreláthatólag provokatívnak titulálható kérdés! De ez nem a vallás rovat, hanem a kritikáé.

2013. márc. 17. 23:22
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Bocs, tevedtem. Viszont a "csak" testverhazassag is beltenyeszetet eredményez. Nem is gyengén. Noé, meg ugyanannak a klannak a deformalt genallomanyu utóda ezen logikát követve. Tehát nemhogy hajót építeni, de már beszélni és mozogni is képtelen kellett volna h legyen. Mert nem tudom hanyadik generáció volt Noé, de nem higul fel a genhiba, ha nincs verfrissites. Ebben az olvasatban pedig nem volt, mert mindenki mindenki rokona.
2013. márc. 19. 19:43
 42/49 anonim ***** válasza:

Szia!

Génhibáról beszélni akkor van értelme, ha eleve hibás génekkel születik valaki. Ádámnál és Évánál - akiket Isten tökéletesnek teremtett a Biblia szerint - ennek nincsen értelme. Hogy mennyire nicsen arról árulkodnak a Vízözön előtti emberek életkorai. Ádám például 930 évig élt a Szentírás szerint. De Noé is 950 esztendeig. Hát ez nem éppen degeneráltságra vall...ma úgy mondanánk "jó géneket örökölt az öreg..." ;-)

Noé egyébként a tizedik generáció volt. Nagyapja a híres Metusélah akit Matuzsálemként is ismerünk, ő a legnagyobb életkorral büszkélkedhet 969 évet élt.

A mindenki mindenkinek a rokona elv egyébként teljesen bibliai, Noéban mindannyian testvérek vagyunk. Sőt! Ez nem mellesleg teljesen tudományos is, ugyanis a tudomány is azt vallja, hogy az egész emberiség egyetlen ősasszony, egy "mitokondriális Éva" rokona. [link]

Jómagam csak az éveket és a helyszínt vitatom... ;-)

Üdv. Péter

2013. márc. 19. 22:42
 43/49 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ezekből a durva eletkorokbol vonták le a Däniken fanok, hogy nem a Földön éltek, hanem egy másik keringési idejű bolygón. Ez is elrugaszkodott ötlet szerintem.

Mindegy.

Szóval azt mondod, hogy ha két "tökéletes" genallomanyu testvér osszefekszik, az nem minősül beltenyeszetnek. Erős.

Bár ügyes vagy, én nem tudok tokeletesben gondolkodni. Olyan nincs. Állítólag ha lenne, akkor az osrobbanas után egyetlen csillag v bolygó sem alakulhatott volna ki. A mai napig valami egyenletesen eloszlott reszecsketenger lenne a világegyetem.

2013. márc. 20. 00:05
 44/49 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt azért érdemes megfigyelni, hogy az életkorok a vízözön előtti 10 nemzedékben nagyjából megegyeznek, és csak a vízözön után kezdenek csökkenni mégpedig exponenciálisan. A másik bolygóval kapcsolatos véleményeddel egyetértek.

Hangsúlyozom, hogy testvérházasság csak az első nemzedékben volt jellemző. A mózesi törvények nem véletlenül tiltják. Tekintettel arra, hogy én nem hiszek az ősrobbanásban így a tökéletesség számomra nem probléma. Sőt a tökéletességet egyetemes emberi életcélnak gondolom.

Üdv. Péter

2013. márc. 20. 00:30
 45/49 anonim ***** válasza:
Ha pl. nézzük az evolúciót, akkor az amőba állat osztódásánál nincs nagyobb beltenyészet. Tehát mióta rossz a beltenyészet kifejezés mint rossz? Pl. ha én tudnék osztódni, akkor nem születne rosszabb ember mint én...
2013. márc. 20. 09:00
 46/49 anonim ***** válasza:

Tökéletesség nem létezik.

A hibák kezelése az, ami fontos. Bármilyen eljárásnál történhetnek és történnek is hibák. A computeres programok paritásellenőrzése egyszerű és olcsó megoldás, amely a hibák lehetőségét nagyságrenddel csökkenti.

Az emberi génhiba nem ilyen takarékos módon van csökkentve, de szintén hatékony, nevezetesen génpárból áll össze a kód, vagyis duplázott és a hibás részt javítja a hibátlan. Domináns és recesszív génnek nevezik az esetet.

Mint látható, a génpár a variációs lehetőségen kívül a hibák kijavítására is szolgál, előre így van meghatározva. Így alakult, vagy szerinted tervezett, de kezdettől fogva ilyen! Soha nem volt tökéletes, ezt sem támasztja semmi alá, akárcsak a többi állításod. Az öröklődő gének szintén a véletlen szerepét bizonyítják.

Soha, semmi nem tökéletes, ez alapszabály.

Aztán meg a tökéletesség fogalma is szubjektív, előfordulhat, ami bizonyos esetben hiba, az más szempontból előny.

Természetesen vannak hibák, amik a civilizált életmóddal gyakoribbak. A rövidlátás is hasonló, bár szemprobléma mindig is volt. Mint köztudott, a szem akkor van nyugalmi állapotban, ha a végtelenbe (fotós szempontból), vagyis távolba néz. Ha szobában vagyunk, akkor már mindenképpen feszülnek a szemmozgató izmok, a korai olvasás, ami még 30 cm nél is közelebbről történik, nagyban befolyásolja a szem deformációját, ami más körülmények között sokkal ritkább eset lenne.

Az öregkori szemhibák az élet programjának lefutását jelzik, míg egyes betegségek, mint a zsidók között gyakori cukorbetegség pedig bizonyos beltenyészet következménye, mivel hosszú ideig egymás között házasodtak és náluk ez elterjedtebb, de természetesen nem mindenkinél.

A kérdéstől jelentősen eltávolodtunk és ahhoz visszakanyarodva felvetem a gondolatot, hogy az ölés fogalma miért nem vonatkozik az állatokra, amelyek között a biblia is különbséget tesz, a böjti napok során? Talán mégis a keleti vallásoknak van igaza, amelyek kifejezetten tiltják az élőlények pusztítását, részben még a növényekét is és táplálkozásra is csak azokat tartják kivánatosnak.

2013. márc. 20. 11:21
 47/49 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Meggyőződésem, hogy kérdésed ravaszul körmönfont, vitára provokáló álprobléma csupán, arra tehát nem is reagálnék. Nem hagyhatom viszont szó nélkül az alábbi szavaidat:

"Hát igen ez elgondolkodtató. Lehet, hogy a kukacok jártak a legjobban. Igazságtalan, hogy több joga van nekik, mint nekem. Paraznalkodhatnak a rokonaikkal is akar, és végül úgyis mindenki az övék lesz. Ők megkaptak mindent. Minden új tetem egy friss kánaán."

Hozzáteszem: Sőt, még a hónaljuk sem izzad!

2013. márc. 29. 16:09
 48/49 A kérdező kommentje:

Miquel:

Hát persze, hogy az.

Ezért is van a kérdés ebben a topicban. Vallaskritikaban ne várj igemagyarazatra buzdító kérdést. Annak a vallás temekorben van a helye.

Szerencsénk is van, hogy nem izzad a honaljuk :),így az embereknek nem kell gazalarcban járni. Kicsit sokan vannak.

2013. márc. 30. 02:34
 49/49 világvége1 ***** válasza:
Ne keverjük Istent és a Bibliát. Bűn minden gyilkosság. Ráadásul tényleg egészségtelen a hús.
2020. jún. 26. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!