Keresztények, ha Isten nem fél semmitől, miért ítélkezik?
Isten valóban nem fél semmitől. De hogy bárki felett ítélkezne, az a vallások kitalációja.
Isten nem avatkozik bele az életbe. Megteremtették a Teremtők az életet és azt gondolták szép, jó majd elvonultak KI-KI a maga helyére, azóta csupán védik,saját ölelésükkel" fölé-hajolva.
Az életet szabad akarattal teremtették és minden élőnek a természet törvényei szerint, valamint saját faja törvényeit tiszteletben tartva kell élnie.
De az élet felett, önmagunk felett, csak mindig az egyes ember, önmagunk magunk hozunk ítéletet azzal ahogy élünk, és ítéljük a lelkünket halhatatlan LÉTRE vagy épp pusztulásra.
"Isten valóban nem fél semmitől. De hogy bárki felett ítélkezne, az a vallások kitalációja."
Igen,én is erre jutottam.
Titus Pullo
Az ítélkezés ritkán igazságos,mert eleve benne foglaltatik,hogy mellőzi a megértést.Egyébként ítélkezésre annak van szüksége,aki fél valamitől,vagy valakitől.Az pedig elég vicces lenne,ha a világ teremtőjének félni valója lenne a teremtményeitől.
„Az ítélkezés ritkán igazságos,mert eleve benne foglaltatik,hogy mellőzi a megértést.Egyébként ítélkezésre annak van szüksége,aki fél valamitől,vagy valakitől.Az pedig elég vicces lenne,ha a világ teremtőjének félni valója lenne a teremtményeitől.”
Szóval ha egy bíró elítél egy gyilkost, az feltételezi, hogy:
1) a bírónak nem sikerült megértenie a gyilkos valódi indítékait,
és
2) a bíró fél az illetőtől.
Szerintem ez sehogy nem áll így össze.
Az ítélet nem egyenlő az előítélettel....
Már az is bűntetésnek fogható fel, ha az ítéletet érdemlő emberek nem lehetnek egy olyan világban, amit tönkre tennének. Nem kell ehhez gonosznak sem lenni.
Egymást fogják kivégezni, kínozni, ha nem szűnnek meg létezni örökre.
Egyébként sokszor úgy fogják fel a gonszt, mint valami energia. Pedig jobb inkább a tetteket értékelni, hogy azok pusztítanak vagy sem. Károsak vagyunk-e a környezetünkre vagy sem?
Persze ebben én is egyetértek, hogy a motivációt is nézni kell, nem csak a következményt.
"Szóval ha egy bíró elítél egy gyilkost, az feltételezi, hogy:
1) a bírónak nem sikerült megértenie a gyilkos valódi indítékait,
és
2) a bíró fél az illetőtől.
Szerintem ez sehogy nem áll így össze."
1)Miért sikerült? Általában egy ember nem a semmiből jut el odáig,hogy megöl valakit.Nem az az ember természetes állapota,hogy megölje a másikat.De a bíró nem azt veszi figyelembe,hogy a vádlott mitől vált olyan emberré,amilyen lett.
2)A bírónak ez a munkája.(ettől függetlenül lehet benne félelem,mert nem akarja,hogy egy gyilkos szabadon mászkáljon)De egyébként a kérdést vonatkoztassuk Istenre.Van félnivalója?
Jehova a legfelsöbb hatalom.
Ha az embereknek van jog rendszere neki még inkább.
Ő hozta létre az lapvető törvényeket az élet helyes működése miatt, nem azért mert fél(gravitáció)
Ha a gyermeked folyamatosan rosszat tesz egy idő után "ítéletet" hozol és feddést alkalmazol, hogy megfékezd a butaságait, és nem azért mert félsz.
Ha nem vetne véget a rosszaságnak akkor mi lenne itt.
Igen ahogy Titus Pullo is írta ezt megkívánja az Igazság szolgáltatás.
Szerinted az igazságos, bűntelenül mindenféle gonoszságot elkövethetnek az emberek? A többiek akik meg békében normálisan élnének szenvednek.
Ehhez nem a félelem a magyarázat, gondolj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!