Keresztények, ha Isten nem fél semmitől, miért ítélkezik?
O MY GOD
Én nem tudom de az a Mami nevű hozzá szóló, ismeri a bibliát,?
mert teljesen ellent mond az ott leírtaknak, homlok egyenest mást ír, mint amit a Teremtő mond.
Igen O MY GOD imerem, túl sokszor is átolvastam. amit abban állítólag valamiféle isten mond, az csupán kitaláció és nem igaz. a biblia régen élt emberek megtapasztalásai és elmesélései alapján íródott, amiből elhíhető Mózes képessége és megtapasztalásai és Jézus képessége. De már a megtapasztalását nem csak nem értette meg Jézus, de az éhezéses marhaságától -kint a pusztában- már téveszméssé vált és paranoiássá nem hitte el hogy az a fehér Jelenés maga az isteni Jelenés parányi formában, hanem az ember által fantáziált ördögnek képzelte-- ez okozta az ő tragédiáját. Azt mondta neki a Jelenés hogy a testet táplálni kell mert a szellem megbetegszik-- de ő nem értette már meg.
Minden létező hitféleséget újra átolvastam de még a népek mint indiánok vagy feketék hitvilágát is, mert mutattam mikor hol miképp tapasztaltak meg bármit és hogy értelmezték, az akkor még kevés tudásukkal
Igaz nekem sincs egyetemi végzettségem, de a középiskolai is elég volt ahhoz, hogy a megtapasztaltakat jobban megérthessem és ne szőjek köré feleslegesen misztikát, csodát, vagy ami még rosszabb kitalációkat
22/ Azt írtad Isten megteremtette az univerzumban...
az életet teremtőknek semmi köze az univerzum keletkezéséhez, amennyi közük esetleg létezik az csupán a földünk ott keletkezett és az isteni teremtő erők a Földünk két gigantikus energiája!
A két Istennek vehető, Teremtő Energia valóban fantasztikus létezések, de felesleges agyon misztifikálni.
Nem jók és nem rosszak csupán Teremtő energiák amelyek a természettörvényein egy kicsit módosítottak, majd azzal eljátszadoztak, majd fokozatosan szellemi erővé válva lépésről lépésre tökéletesebb életet kreáltak. Minket az emberi faj megteremtésével pedig önmagukat megálmodták, egyetlen testbe zárt két lelkünkkel amit örökül kapott, és mindig átörökítünk az utódokba.
Titus. Mit jelent az hogy keresztény? Nem azt jelenti hogy hiszek az Istenben, hiszek a teremtésben? Na látod én hiszek mind kettőben-tehát keresztény vagyok--egyébként valamikor annak kereszteltek és még elsőáldozó is voltam...
Miből gondoljátok azt, hogy az Ó-testamentum vagy az Új-testamentum, mint biblia két-könyve, az- az igazat tartalmazza csak? Hol található benne az, hogy elmagyarázza nektek mi vagy ki, vagy milyen az-az istenség amiről meséltek az ókoriak? Hisz ahoz, hogy kérdezőnek feltett kérdésére válaszolni tudjatok értelmesen, nem gondoljátok, hogy akkor először tudnotok kellene az, hogy isszák vagy eszik ezt az úristent? Hisz miképp is engednétek bárkinek is azt, hogy ítélkezhessen bárki felett, ha azt se tudjátok ki-fia borja?? Akkor ilyen alapon, a legnagyobb szatír is lehet az univerzumban nem gondoljátok, de az is le4het hogy a többszemélyiségű pszichopata aki élvezettel húzva minden ártatlant karóra.
Vagy ha nem ismeritek ezt a keresztény istenséget akkor miből is feltételezitek azt hogy nem félelemből tenné azt amit tenne, mert valamikor réges-régen miután Őt is megteremtették-- esetleg iszonyú gyermekkora lehetett és bizony azóta is retteg és mindenkit elítél, megkínoz, mint ahogy vele tették a teremtői, mert egy belső hang ezt súgja neki"
számtalanszor leírták benne azt a fogalmat is, hogy lélek, aminek köszönhetően élünk és ami a halálunk után ahogy leírták Istenre várakozik az utolsó ítéletre....hol is...az alvilágban? aminek még tornáca is van ahová kirekesztették a megkereszteletlen és meghalt gyermekeket? Bocsi elfeledtem, hogy a """lemondott pápánk lebontatta az elmúlt években a tornácot...""" szóval most már tornácon se lehetnek és verheti őket az égi zivatar vihar? ...c...c...c...
Szóval hagyjuk ezt a csak a keresztény igaz, csak a jehova igaz, csak az allah igaz, maszlagot-- ezt már gyermekként is elvetettem, mert semmi igaz tartalma nincs, csak spekulatív-- egy nem létező, nem ismert valaki helyett viszont nem lehet olyan feltételezéseket kreálni, hogy szeret, hogy büntet, hogy ítélkezik, hogy felment a bűn alól és megbocsát, vagy épp ő bátor lenne esetleg félős, mint ahogy az sem igaz, hogy a földi ISTEN Abszolútum! Egyes önmaga.
Szerintem Isten nem ítélkezik. Viszont vannak változtathatatlan törvények ami alapján a világ működik. És ezek a törvények azok amik kérlelhetetlenek, és mindenkire egyformán vonatkoznak (azaz: igazságosak.) Ha hibázol, akkor el kell viselned a következményét.
Persze van aki azt hiszi hogy Isten ítélkezik, de mindenki azt hisz amit akar.
Isten soha nem félhet mivel Ő az élet és nem a halál.A gonosz adja a félelmet amelyet beleültet az emberbe.De Isten sem ítélkezne ha az ember nem engedné be magához az ördög démonait.Jézus pedig ezért jött hogy megszabadítson a gonoszoktól amelyek bennünk lakoznak.Mindenkor el kellene fogadnunk Jézust hogy ne tudjon a gonoszság hozzánk férkőzni.Csak így lehetséges a szabadulás.
(K.GY)
"Keresztények, ha Isten nem fél semmitől, miért ítélkezik?"
A félelem és az ítélkezés nem fögg egymással össze. Nem is értem, hogy lehet valaki annyira ostaba, hogy a két dolgot nem tudja szétválasztani. Kb ilyen hülye kérdés ez is: "ha isten nem fél semmitől, akkor miért 6 nap alatt teremtette a világot?" :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!