Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, ha Isten nem...

Keresztények, ha Isten nem fél semmitől, miért ítélkezik?

Figyelt kérdés
2013. márc. 3. 08:05
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

@mami: keresztény az, aki Krisztust követi, ezt jelenti a szó. Ehhez alapvető és elengedhetetlen, hogy a Bibliát valamilyen formában elismerd, mint abszolút igazság. Részemről felőlem olyan filozófiát és vallást vallasz magadénak, amilyet akarsz, de nem tudod Krisztust követni, ha nem hiszel abban, amit mondott.

Részemről egyébként lezártnak tekintem magát az eredeti kérdést és a beszélgetést, többet nem tudok ahhoz hozzáfűzni, amit elmondtam.

2013. márc. 7. 02:53
 32/41 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Miért ítélkezne?

Akár a külső, akár a belső világot figyeled, észre kell venned, hogy vannak elvek, amelyek érvényesülnek és ezen elvek egyetlen célja a harmónia elérése. Ha eltérsz a harmóniától a törvények segítenek visszatalálni azokhoz. Az más kérdés, hogy sem az elmozdulás, sem a visszatérés, nem feltétlen kellemes.

2013. márc. 7. 19:05
 33/41 anonim ***** válasza:

Az ember a szocializálódása során összecsiszolódott embertársaival, erkölcsi szabályokat, viselkedési normákat teremtett. Kialakult a belső bíró, a lelkiismeret.

A történelem során rengeteg Isten keletkezett, amikre ráterhelte a tetteinek megítélésének, a bűneinek, tévedéseinek súlyát, mert ez a kényelmesebb.

A megbocsájtó hatalom nagyon megkönnyíti a dolgát.

Annak, aki nem hisz felsőbb hatalomban, sokszor nem ennyire könnyű mindezt feldolgozni, depressziós lehet, elveszti a reményt, a tartást.

Gyakran nem is bűn, vagy rossz cselekedet a meghasonlás oka, csak egyszerű rossz értékítélet, ami az adott pillanatban nem volt nyilvánvaló. Példának megemlítem a sok válást: a családfő töri magát, rengeteget dolgozik, házat épít és nincs rá gondja, hogy az asszonyát megnyugtassa, aki elfordul tőle, elválik. A sok küzdelem értelmét veszti, egy jó szót kellett volna csak mondania az adott pillanatban, de nem az történt, ingerült volt, mert rengeteg gond gyötörte és a végére úgy alakul a helyzet, hogy a jelentéktelennek tűnő apróság miatt minden felborul, az apró hiba, amit belátni is képtelen, felborítja az életét.

Nincs aki megbocsásson, neki kell ezt feldolgozni, rajta van minden teher. Be kell látnia, nem cselekedett helyesen, hibázott, méghozzá súlyosan.

Borzasztó csalódás éri, lelki válság, szörnyű a büntetés.

Az Istenhívőnek könnyű, lepasszolja a felelősséget, Isten büntetése, vagy akarata, Ő nem hibás, minden a legnagyobb rendben.

Bezzeg egy ateista, aki kénytelen szembenézni saját felelősségével, hogy legjobb szándéka ellenére ő tehet arról, hogy a gyerekei sorsa, akikért mindent megtett volna, nehézre változik - sólyos lelki válságba kerül.

Elismerem, a példa nem tökéletes, de érzékelteti, hogy a legfelsőbb bíró bennünk van, külső hatalom nem létezik, esetleg csak szokás, törvény, erkölcs formájában.

2013. márc. 8. 11:22
 34/41 anonim ***** válasza:

Titus Pullo:

Tökéletesen igazad van. A lehető legigazsagosabb dolog az apák bűneiért hetediziglen szopatni a fiaikat.

2013. márc. 12. 22:57
 35/41 anonim ***** válasza:

Tudod Titusz azt elfogadom hogy a kereszténység kialakulása Jézusnak köszönhető, de arra semmi biztosíték nincs, hogy mind az ami leírva van a mondásaiból azt Ő mondta volna. Mert ha valóban Ő mondta akkor bizony egy durván megbetegedett skizofrén, vagy téveszmés pasi lett belőle.

Milyen szöveg az egyétek a kenyeret mert a testem, igyátok a bort mert az én vérem, eljövök értetek, engem kövessetek, Isten fiának hazudták... soroljam a képtelenségeket? Tehát, vagy kitalálták a már eszement zsidó menekült követői, az első önmagukat kereszténynek vallók, vagy azok a papok, akik megírták a bibliát.

Minél több csodát ígér egy vallás, egy hit-gyülekezet, az egyszerű embereknek, annál több lesz a szerencsétlen követő, mert hinni szeretnének valamiben, ami szebb és jobb lesz annál, amit életként megéltek.

2013. márc. 12. 23:18
 36/41 anonim válasza:

1.isten nincs

2.mivel nincs,nem ítélkezik

3.ne olvass fatasy-t

2013. márc. 14. 01:31
 37/41 anonim ***** válasza:

" Ő mondta akkor bizony egy durván megbetegedett skizofrén, vagy téveszmés pasi lett belőle. "

Tudod mami, bagoly mondja verébnek nagy fejű.

Könnyen beláthatod, hogy azért a te storyd még inkább hasonlít egy sci-fire.

Nem beszélve arról, hogy pikkelsz Jézusra és még az egész földet is körbe repülted.

Babilonban nem jártál?

"Milyen szöveg az egyétek a kenyeret mert a testem, igyátok a bort mert az én vérem,"

A test a lélek temploma. Azért mert nem érted az elvont dolgokat, még nem jelenti azt, hogy hülyeség.

"Isten fiának hazudták."

Mi mind Isten fiai vagyunk, ha elfogadjuk őt "atyánknak".

"Tehát, vagy kitalálták a már eszement zsidó menekült követői,"

Tegyél le valamit az asztalra mami, hogy higgyünk is neked.

Azért, mert egy szellem körbe tapizott, az emberek többsége nem szokott szeretti halála után búcsúzkodást tapsztalni.

Ez inkább utalhat skizofréniára. Már ne is haragudj....

"Minél több csodát ígér egy vallás"

Itt az ideje, hogy bizonyíts. Azért mert ma az ilyenek mint te vallást alapítanak vagy néhányan be akarják mocskolni a hitet, még nem jelenti azt, hogy rossz minden.

"mert hinni szeretnének valamiben, ami szebb és jobb lesz annál, amit életként megéltek."

Hit cselekedet nélkül halott. Cselekedet pedig nincs hit nélkül.

Szóval akkor nem másokat kellene kuláznod, hanem szebbé tenned az emberek életét. De nem úgy, hogy elveszel tőlük mindent.

Azért ha meghalsz a közel jövőben, megkérnélek rá hogy rúgj már bokán.

Reméljük ez még sokára lesz. Csók.

2013. márc. 14. 10:35
 38/41 anonim ***** válasza:

37/ nem Jézusra haragszom, vagy ítélem el, hisz nem éltem akkor nem ismerhettem. Hanem amit felőle összeirkáltak utólag, azt bírálom, mint ahogy bírálom mind azt, ami csupán fantázia (lehet hazugságnak is nevezni)sátán, angyalok mennyországa, alvilág, feltámadás, reinkarnáció.. soroljam a számtalan képtelenséget amelyben semmi törvényszerűség nincs?!

az embernek lehetnek csodálatos képességei és mindig is éltek ilyen emberek- mint Jézus is, intelligens és karizmatikus személyiség lehetett. Képes lehetett gyógyítani-- persze hisz ez egyfajta képessége egy erős lélekenergiával rendelkező embernek. Képes lehetett feltámasztani valakit? -persze hisz újra lehet éleszteni valakit ma is, de a komából is vissza lehet hozni, de még abból az állapotból is amit az orvosok olykor bizony halottnak ítélnek, s aztán azt a szerencsétlent eltemetik, pedig csak kihűlt és lelassultak az energiái a legtöbb ilyen esetnél.

Tehát nekem semmi bajom 37/ Jézussal. S mint minden tiszteletre méltó embert halálában is tiszteletre méltónak tartom-- de ez nem jelenti azt, hogy ne alkossak véleményt arról amit leírtak felőle, mert amit leírtak az azt feltételezi-- ilyen nincs hogy valaki 40 napig éhezik sokkal előbb belepusztul-- de ha pár napig még is megteszi akkor pedig elme-zavarttá lesz! Ez az igazság. Tehát ha valamikor amikor leírták a papok a bibliát, akkor valószínűleg még nem tudták, az elmebetegeket pedig szenteknek tartották különösen akkor ha Istennel kapcsolatosan szövegelt és jóslatokat hintett széjjel lásd--Jelenések könyve!

Teljesen más Nostradamus jóslata, életszerűbb elfogadhatóan reálisabb képek sorozata. De ő normális volt és orvos.

2013. márc. 17. 09:54
 39/41 anonim válasza:
36. ekkora gyökér nem lehetsz
2013. márc. 19. 13:46
 40/41 anonim ***** válasza:

36/ Elhiheted hogy a Teremtő létezik, másképp nem születhetett volna ez a csodálatos Természet, amelynek mi is részei vagyunk.

Való igaz túl sok mesét, misztikumot és csodát mesélnek a különböző hitvilágok, némely elbeszélésük súrolja a babonaságot is.

De az élet teremtők alkotása és a bele helyezett két lelkének köszönhetően vált valósággá, elevenné, gondolkodni, érezni képes, különböző biológiai formációvá.

A baj csak ott van, hogy egyik vallási dogma se tudta meghatározni a Teremtőket-- ezért kihelyezték az univerzumba és annak Teremtését is a nyakába varrták.

aztán fogalma sincs hogy mitől élő az élő, csak sóderolnak a tudósok is kémiai reakciókról. Fogalmuk sincs arról, hogy mi a lélek. Fogalmuk sincs arról és fel se merül a nagy koponyájukba, hogy miképp lehet egyetlen testben két különböző energia szálrendszer?

Pedig ma már mind kettőt ismerik! De semmi összefüggés nem fogtak fel belőle! Fogalmuk sincs miképp működik az agy a valójában, mi a szerepe valójában mint ahogy halvány gőzük sincs arról se hogy a gondolat az nem az agyban keletkezik!

Ezért is szoktam szembe haladni elméletileg a vallásokkal is- hisz olyan keveset tudnak még mai nap is akkor el kell képzelni milyen keveset érthetett meg belőle 2000 évvel ezelőtt.

Sokan támadnak bár nem igen zavar, de csak azért támadnak mert egy nem olvasták végig türelmesen odafigyelne elejétől a blogomat, már pedig annak a elméletei XXI sz gondolkodásához lett megírva a XX században tanultak alapján és természetesen saját megtapasztalásaim alapján, amit én titkolni kényszerültem egész életemben mert a politika lecsapott volna rá a hidegháború idején- a képességeim többet értek mint manapság a müholdas leskelődés-- nem csak látni, de hallani, mindenen áthatolni voltam képes és mindent meg is jegyeztem, visszatértemkor felidézni voltam képes.!

De soha eszembe se jutott Isten egyszülött lányának képzelni magam vagy valami szentnek marhaságnak- az ember embernek születik és emberként hall meg-- legfeljebb abban különbözünk egymástól hogy más-más tehetséggel születünk-genetikailag!

Ha lehetőségem lett volna egyetemi végzettséget szerezni egy fizikából matematikából, akkor ma mindenki oda figyelne arra amit elmeséltem most már mivel nem vagyok fiatal és az életidőm már labilis--

--Na de nekem aztán tök mindegy ki nem hisz az írásaimnak Aki viszont elolvassa, tanulhat belőle.

- aki nem karja maradjon sötét" majd meg lepődik miután a lelke elhagyja a testét amikor meghal-- csak el ne kallódjon épp azért mert olyan dolgokat hitt el aminek semmi igazságtartalma nincs- keresve a mennyországát, várni a csodára, az angyalokra a fénylényekre és egyéb butaságra stb.

2013. márc. 19. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!