Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten azért teremtette az...

Ha isten azért teremtette az állatokat, hogy uralkodjunk felettük, és eledelünkként szolgáljanak, a Vega keresztények hogy merik megtagadni a húst?

Figyelt kérdés

Például az egészségükre hivatkozva? Isten tudja jobban, mi a jó a teremtettjeinek, vagy az ember? Vagy isten útjai kifürkészhetetlenek, mert szabad akarat van és ha a végén megbánja, semmi baj?

Figyelem! Ez egy előreláthatólag provokatívnak titulálható kérdés! De ez nem a vallás rovat, hanem a kritikáé.

2013. márc. 17. 23:22
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Péter: A háziállat evesre szolgál, nem? Tőletek, szakertoktol kérdeztem meg, hogy miért teremtette isten az állatokat, a vallás rovatban 2 napja. Ott meg azért kaptam olyan valaszokat, h eledelul. A beszurt idézet is onnan van.
2013. márc. 18. 01:00
 12/49 A kérdező kommentje:

Péter ismét:

Te a következő versrol beszéltél, h abban nem szerepel állat. Az elozoben pedig igen. Ebben az olvasatban minden versszak felulirja a következőt?

2013. márc. 18. 01:27
 13/49 A kérdező kommentje:
Elozot, bocsánat.
2013. márc. 18. 01:27
 14/49 Salx Narval ***** válasza:
Bocsáss meg Uram, bűnös életet élek, feltét nélkül eszem a tökfőzeléket, minap a szendvicsemből is kifelejtettem a szalámit.:D
2013. márc. 18. 04:32
 15/49 A kérdező kommentje:
Gyarló vagy gyermekem, nem tartottad vala tenmagadat ahhoz, mi kivanasom. Megbantad vala, s buneid megbocsattatnak, de utodaid sorsa irgalmatlan lészen. Hetediziglen mind pokolra jut, dinsztelt hagyman zsirjara suttetik.
2013. márc. 18. 04:53
 16/49 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdező!

Meggyőződésem szerint a háziállatok elsősorban nem táplálék gyanánt szolgálnak, a kutya, a macska is háziállatok mégsem esszük meg őket. Te öltél már állatot azért, hogy megedd?

Nem igazán tudom milyen "szakértőkre" gondolsz, de attól, hogy valakinek volt már a kezében Biblia és hisz Istenben még nem válik szakértővé. Ha valaki megtanulja az eredeti héber és görög nyelveken olvasni a Szentírást, itt kezdődik az, hogy valóságosan kezdi érteni azt.

Még egy jótanács. Legalább azt az első fejezetet olvasd el a Bibliából amit belinkeltem...

Üdv. Péter

2013. márc. 18. 08:36
 17/49 anonim ***** válasza:

Kedves Péter!

Hogyhogy csak a harmadik napon teremti a csillagokat, a Napot, a Holdat?

Kissé furcsa ez, lévén a Nap a naprendszer legfőbb eleme, 99%át az adja.

A gyümölcsfának mindenképpen később kellett teremtődnie, meg aztán mi világított addig?

A csillagok meg ugyebár az Univerzumot jelentik. Csak a galaktikánkban 150 milliárd van ebből, de Galaktikából is rengeteg létezik kb. hasonlóan 150 milliárd. Ha összeszorzod, látható, hogy a harmadik nap a teremtéshez igen komoly teljesítménnyel járult hozzá, a többi szóra sem érdemes.

Mivel a bolygónk is a világegyetem része, talán mégiscsak ezzel kellett kezdenie.

Nem gondolod?

2013. márc. 18. 08:50
 18/49 anonim ***** válasza:
20%
Hát kérdező én már próbáltam hasonló dolgokat véghezvinni ezen az oldalon és nemcsak vallásos témákban. Az eredmény borítékolható, mert aki vallásos és ide feljön irogatni az MINIMUM elvakult és abban leli a "küldetését" vagy a "hitét", hogy itt megvédje a vallását. Ezek a Péter félék akkor érzik magukat "jó" hívőknek, ha itt és egyéb fórumokon megvédik a vallást és jöhetünk mi akármilyen tiszta logikus gondolkodással, ők dogmákban gondolkodnak,nem a valóságból indulnak ki,hanem előre behatárolt magyarázataik vannak és ha éppen az a szörnyű valóság nem illik bele a képbe,akkor bárhogyan, de képesek kimagyarázni. Persze ők azt hiszik, hogy kimagyarázták, hogy érveltek, de igazából egyszer így,egyszer úgy értelmezik a Bibliát és bizonyos kérdésekre teljesen ellentmondásos válaszokat adnak (lásd a kérdésed)
2013. márc. 18. 09:49
 19/49 Nefri ***** válasza:
42%

Kedves 17-es!

A Teremtés történetet a Jehova tanúin kívül egy keresztény sem értelmezni szó szerint, az csupán szimbolikus.

Kedves kérdező!

A keresztényeknek semmilyen vallási előírása nincsen az állatok fogyasztásával kapcsolatban. Egyedül péntekenként és a böjti időszak idején nem fogyaszthatnak húst akkor is csupán önmegtartóztatás címszó alatt. A Biblia nem írja elő, hogy milyen kajákat fogyasszanak vagy nem fogyaszthatnak, azt viszont tartalmazza, hogy óvják a saját egészségünket, tehát ha az orvos azt javasolja, hogy ne egyenek húst, igyanak sok tejet stb, akkor ennek megfelelően fognak cselekedni.

"Isten tudja jobban, mi a jó a teremtettjeinek, vagy az ember?"

Isten biztos jobban tudja, de nem foglalt állást a témával kapcsolatban, mindenki azt eszik amit akar. Továbbá a keresztények jelenlegi véleménye szerint a Biblia nem mond ellent a tudománynak, mivel az is éppen úgy Isten akaratából született, mint minden más ezen a világon, tehát nyugodtan lehet támaszkodni a tudományt alapul vevő étkezési tanácsadó véleményére.

2013. márc. 18. 10:27
 20/49 anonim ***** válasza:
60%

Kedves kérdező, te alaposan félreértetted a bibliát. Először is az nem egy receptkönyv, amelyben pontosan le van írva, mikor miből mennyit. Az egy általános erkölcsi kódex sok sok (és még többek által alaposan félreértett) példabeszéddel.

Továbbá isten semmiképpen sem azért teremtette az állatokat, hogy uralkodjunk felettük és nem is azért, hogy eledelünkként szolgáljanak. Ilyen kijelentést nem találsz sehol, te végzetesen félreértettél valamit.

Ezen túl, honnan veszed a bátorságot, hogy ki merd jelenteni, mi helyes, mi nem, és milyen alapon merészeled bárkire rákényszeríteni a hitedet? A hited ezt a leghatározottabban tiltja. Te már már istent akarsz játszani, ami az egyik legnagyobb bűn.

2013. márc. 18. 11:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!