Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, feltettétek már...

Ateisták, feltettétek már magatoknak valaha ezt a kérdést?

Figyelt kérdés
Higgyek-e csak azért az evolúcióban, mert Istenben nem tudok?

2013. márc. 1. 10:06
 81/130 anonim ***** válasza:
55%
ezt nekem írod #80 ? nem, ott az egész mű, ajánlottam- előbb is ajánlottam, linkekkel- ezeket olvastam, és nektek ajánlom- mi a probléma?
2013. márc. 14. 19:15
 82/130 anonim ***** válasza:
Az ő nevében nem nyilatkozhatok, nekem viszont az, hogy nem mindenki akar 50 linket megnézni, mert nem teljes mélységében érdekli a téma, hanem, csak egy-egy kérdésre szeretné választ kapni attól, aki elvileg már utána járt és a téma ismerojenek nevezhető. Ilyenkor megint csak az egyszerű érvek kellenek. Azzal az első soroddal miért bizonyitottad isten létezését. Ennyi erővel, ha azt mondom, h Yog-Sototh él, az úgy is van, és bizonyíték is rá egyben? A másik oldalról, ha érdekel pl az agy idegpalyainak működése, és pár infot szeretnél tudni róla, te sem olvasnal el egy A/4-es lapnyi, képletet, mert te a lényegét szeretnéd hallani pár mondatban, laikus nyelvre fordítva.
2013. márc. 14. 19:28
 83/130 anonim ***** válasza:
55%

" #82:Azzal az első soroddal miért bizonyitottad isten létezését."

Isten a Lét. Ezt nem lehet bizonyítani -ezt átélni lehet- ez általánosságban igaz a metafizikai kérdésekre. A vallás kérdései mindig ilyenek: mert azt keresi, ami a létesülteken túli, metafizikai.

Képben: a forrást- amiBŐL erednek a létesültek, ez nincs a folyóval egy szinten, mélyebbről tör fel, magasabbról zúg le, rejtett: a forrás.

És átélésben- nem racionális szűkítéssel.

Ezért tudnak a költők, nagy művészek erről...

Fizikai kérdéseket lehet méréssel/számításokkal bizonyítani (bár nem véletlen a modern fizika nyomán kialakult ideológia: a fizikai idealizmus, de erre valóban nincs itt idő, nekem sem). Ezért ez kettő: tudomány és hit /a linkelt Tulassay-t el kéne olvasni../

Legyen rá idő, amit írok, és ajánlok, én is elolvasom, amire válaszolok, vagy pedig ne reagáljatok a válaszomra,ugorj át (egy hülyével több ír ide, nem olyan nagy ügy) így korrekt, nem? Béke veletek!

2013. márc. 14. 19:45
 84/130 anonim ***** válasza:

Nos elolvastam a fejtegetést, amiben bőven van matek, mértan és logikusnak tűnő önkényes megállapítás.

Például, hogy a kört nem mérhetjük mással, mint körrel. Nos a kört egyenessel mérik, nevezetesen R, vagy D ami a sugár vagy az átmérő. Hozzátartozik ugyebár a pi értéke, slusz pasz, a többi hablaty.

A végtelen háromszög esete is játék a szavakkal, de az egész fejtegetésnek nincs alapja és semmit nem bizonyít.

Sajnálom, a többi sem értelmezhető, ha nincs valami kézzelfogható magyarázatod, legalább is teóriád, amit meg lehetne vitatni.

2013. márc. 14. 22:03
 85/130 anonim ***** válasza:
55%

[link]

(x-u)2+(y-v)2=r2 nem mérésről volt szó, hanem a pontjainak a meghatározásáról a középponttól

kör:középpontjával és sugarával adott

hát igen, a sugár kell -az pedig Istentől való távolságod.

Köszönöm a beszélgetést, sokat tanultam tőletek.

2013. márc. 14. 23:16
 86/130 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Ugyehogyugye? :)

Nem értem, miért nem adjak meg az "istenkepletet", (értve ez alatt pl sikernek elkonyvelheto kutatások eredményét) ha annyira biztosak a létében. Csak kodositenek és szeretnek minket lenezni, akik konkrét választ szeretnénk. Ettől még az a válasz is jobb lenne, teszem azt, hogy: -nem tudok rá bizonyítékot sajnos, de attól még én hiszek benne, számomra igenis letezik.

Ezt elfogadnam, mert azt hisz amit akar, de ne kardoskodjanak már érvek nélkül a másik oldallal, akik viszont csak a tudományos alapra helyezett dolgokban hisznek, mert soha nem lesz egy egészséges vita, csak ez, ami most van.

2013. márc. 14. 23:45
 87/130 anonim ***** válasza:
10%
Az evolúció nem tény, ez tény. Az élőlények alkalmazkodnak, egy bizonyos kereten belül. Az evolúcióban annyi hiányzó láncszem van, hogy az már szörnyű.
2013. márc. 15. 13:49
 88/130 anonim ***** válasza:
Hát van belőlük bőven, mert nem maradt fenn minden egyes élőlény fossziliaja, így nem túl könnyű a tudósok, dolga, de így legalább nem egy full csontkripta a bolygónk. Ugyanúgy tele van a biblia is hiányosságokkal, pláne, ha csak a kanonizaciora gondolsz, vagy a rengeteg nyelvre való leforditasra, ami felreforditasokhoz vezethet, de attól te meg elfogadhatod. Így az evolucio is elfogadható, ha kizárólag ebből az aspektusbol szemleled.
2013. márc. 15. 14:02
 89/130 anonim ***** válasza:
100%

Nos, azért a leletek hatalmas mennyiségben léteznek és a változások nagy időtartama miatt elég jól megalapozzák az evo-t.

újabban a genetikai vizsgálatok is segítik a pontosítást, bár természetesen néhol akad hiányzó láncszem, de összességében minden megfelelően alátámasztott.

Ha semmit nem tudsz róla, akkor könnyen tehetsz meglepő kijelentéseket, de ennek sajnos nem lehet semmi súlya.

Annak ellenére, hogy ragaszkodom a tényekhez, én készséggel elismerem, hogy minden szubjektív és az érzékszerveink csak szenzorok, minden az agyban áll össze.

Látásunk, hallásunk kiegészül a fantáziánkban lévő gondolatokkal, vágyakkal. Ha szeretünk valakit, valójában azt szeretjük, amit elképzelünk róla és ez nem mindig a valóság. Az is igaz, hogy változni mindenki tud és belenőhet abba a szerepbe, amit elvárunk tőle.

Szexuálisan a gondolatok is hatalmas eredményt okozhatnak, egy film megtekintése néha nagyobb élmény, mint egy valóságos esemény, de azért a képzelet világában élni nem elég, abból nem lesz gyereked, a valódi szex az igazi, még akkor is, ha az nem tökéletes és majdnem annyi a fantázia szerepe benne, mint a teljesen elképzelt eseménynek.

Álom és valóság két külön dolog, meg lehet és meg is kell különböztetni.

A vallás hívei hasonlítanak Don Quijote - re sok szempontból, talán Cervantes pontosan ezt akarta megírni, valószínűleg Ő is, mint sok más ember régen is ateista volt, csak nem merte nyíltan felvállalni, a rengeteg hátrány miatt, ami akkoriban érhette.

Mindenképpen törekedni kell arra, hogy amennyire lehetséges, a valósággal összhangba hozzuk a gondolatainkat és egy elképzelt, idealizált világ érzetét a realitásokhoz igazítsuk.

A cél szentesíti az eszközt elve ilyenkor minden morált elmos, pedig ez nem igaz, a bűn akkor is bűn, ha keresztények, vagy kommunisták, vagy demokraták követik el valamilyen elképzelt, vagy rendben, aláírom, valóságos jó érdekében.

Ha ez történik, visszájára fordul minden, a jó rosszra változik, a máglya reformációt szül, a kivégzőosztag golyói megutáltatják a kommunizmust.

Teesék kissé stabilabb lábakon állni a valóság talaján és akkor elkerülheted, hogy Te legyél a hóhér, az aki másra erőszakolja a saját elvakult nézetét, amely abban a pillanatban, amikor drasztikus nyomás formáját veszi fel, negatívvá változik.

Isten is bűnt követ el, ha öl, nem vagyunk már ókori megfélemlített rabszolgák, emberi jogaink vannak, más már az értékítélet, a felsőbb hatalom sem tehet meg mindent. Mindenki felelős a tetteiért, Isten is.

Réges régen elmúlt már ez a világ, amikor az ember méltóságát elfelejtve bárgyú birka módjára viselkedett és rettegésre kényszerítve behódolt, megfélemlítve behúzta fülét, farkát.

Hát, nem!

Tessék értelmesen végiggondolni mindent, felelősségteljes döntést hozni és amennyire lehet, a valóságra építeni.

2013. márc. 15. 15:46
 90/130 anonim ***** válasza:
Tessék! Megint az oly' közkedvelt kifejezesetekkel élve, az ateistake a pont. Mert érveket, igazi érveket tudnak felhozni. Szeretnék már végre a másik oldalról is jókat olvasni!
2013. márc. 15. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!