Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem visszataszító a...

Csak nekem visszataszító a keresztény vallás emiatt?

Figyelt kérdés

Szal ugye Isten megteremtett minket.

Ki kérte meg rá?

Miért nem kérdezett meg?

Másik h még legyek is hálás érte, főleg akkor ha beszülettem, egy olyan családba, ahol napi szinten van erőszak.

Aztán, ha nem úgy viselkedek mehetek a pokolba.

Hol van itt a szeretet?

Főleg mikor mondjuk egy két éves gyereknek átvágják a torkát?

Miért nem akadályozza meg?

Hol van itt az élet?Egy két éves gyerek nem is élt még!

2013. febr. 20. 10:41
1 2 3 4
 31/34 Zsizsik666 ***** válasza:
77%

Egy kétéves gyereknek max. "ember" vágja át a torkát. Erről nem tehetnek felsőbbrendű hatalmak, hogy miért nem segítenek, jó kérdés, több vallásban többféle magyarázat van rá. konkrétan a kereszténységet kérdezted, ott meg alapvetően egy szadista istenkép van, ami átkozódik, gyilkol a biblia szerint, akkor szerintem ezért nem segít, mert tele van rosszindulattal.

Ez nekem is ellenszenves, hogy még legyen az ember hálás az életéért, ha sz@r, akkor is, közben meg tűrjön, és tűrjön. A végtelenségig ez nem megy, nem ilyen az emberi természet, hogy napi szinten elviselje az erőszakot. Legalábbis a normális embereknek nincs szükségük erre, s ezért nem is lehet hálásnak lenne, egy ilyen életért.

2013. febr. 22. 22:13
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Az intézményes keresztény vallást azért hozták létre,

hogy minden valódi vallásos érzést felszámoljanak az emberekben.

Ezért tették térítő vallássá.

Lényegét tekintve a kereszténység egy illuzórikus vallás,

a hívekkel az ősi idők (baleset folytán) a Földre esett/jutott "isteneit" imádtatják abszolút passzív módon és értelmetlenül,

az emberiség valós történelméről pedig hazudnak.

2013. febr. 23. 01:35
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Pontosítok: imádtatják/gyűlöltetik .

A keresztényben csupa ambivalens (=egymásnak ellentmondó) érzelmet keltenek

és így erejétől megfosztván uralkodnak rajta és felhasználják...

Az értelmi szintjét és a megismerő , megértő képességét pedig a lehető legalacsonyabb szinten tartják.

2013. febr. 23. 01:38
 34/34 Tyler913 ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Attol tartok,nagyon felreertetted Istent es a keresztyen vallast is. Isten nem egy automata,amibe bedobod a penzt es kijon a cukor. Nem segelyszerv,amelynek az a dolga,hogy mindenkit megvedjen. Nem vagyunk olyan helyzetben,hogy szamon kerhessuk Ot. Lehet ellene lazadni,ahogyan Te is teszed,csak eppen semmi ertelme. Nem neki van szuksege Rad,hanem Neked ora. A vilagban nagy hatalma van a gonosznak-de ahogy irtak,ez nem Isten hibaja,hanem az embere. Inkabb azt a kerdest tedd fel magadnak: mit teszel Te azert,hogy a vilag jobb hely legyen? Hogy a szeretet legyen tobb,es nem a gonoszsag?

2013. márc. 7. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!