Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem visszataszító a...

Csak nekem visszataszító a keresztény vallás emiatt?

Figyelt kérdés

Szal ugye Isten megteremtett minket.

Ki kérte meg rá?

Miért nem kérdezett meg?

Másik h még legyek is hálás érte, főleg akkor ha beszülettem, egy olyan családba, ahol napi szinten van erőszak.

Aztán, ha nem úgy viselkedek mehetek a pokolba.

Hol van itt a szeretet?

Főleg mikor mondjuk egy két éves gyereknek átvágják a torkát?

Miért nem akadályozza meg?

Hol van itt az élet?Egy két éves gyerek nem is élt még!

2013. febr. 20. 10:41
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
64%
Nekem a vallásos emberek az ellenszenvesek, nem a vallások.
2013. febr. 20. 10:45
 2/34 anonim ***** válasza:
50%
Én a nép butítást betiltanám a jelképeit pedig legalább annyira üldözném,mint a horogkeresztet vagy a vörös csillagot. Ha harc legyen harc!
2013. febr. 20. 11:08
 3/34 anonim ***** válasza:
67%
nekem azért nem szimpatikus mert rengeteg más valllásból "Loptak" vonásokat,ábrázolásokat,a béke és a hitt nevében gyilkoltak,lealázták a sokkal ősibb vallásokat,és igen,az elvakult vallásos emberekkel is gond van,azt mondja hogy tűrjük a rosszat hogy később jó legyen(én viszont spec szerertem élvezni az életet)és zavaró a "most jobb helyen van mert az Isten szereti és maga mellé hívja"duma
2013. febr. 20. 11:11
 4/34 anonim ***** válasza:
67%
ja,és azt elfeljtettem hozzátenni hogy azt hangúlyozzák hogy ez ember a saját erejéből semmit sem érhet el,csak Isten segítségével ami ostobaság,bárányokat akarnak csináni belőlünk megy menjünk a csorda után
2013. febr. 20. 11:12
 5/34 anonim ***** válasza:
44%

"Ki kérte meg rá?"

-Hát mivel teremtéskor csak Ő létezett, gondolom nem tiltakozott senki.

"Miért nem kérdezett meg?"

-Ja mert te léteztél amikor nem léteztél?

"Másik h még legyek is hálás érte, főleg akkor ha beszülettem, egy olyan családba, ahol napi szinten van erőszak."

-Van, aki meg se tud születni. Nem a paradicsomba születtél (Biblia első pár oldalában benne is van, hogy miért, olvass kicsit), hanem ide, küzdeni kellene talán... vagy mész a pokolba.

"Aztán, ha nem úgy viselkedek mehetek a pokolba."

-Hogy viselkedni? Ha velejéig romlott vagy, akkor szól oda az utad.

"Hol van itt a szeretet?"

-Hát benned, vagy nincs? Akkor tényleg mész a pokolba.

"Főleg mikor mondjuk egy két éves gyereknek átvágják a torkát?"

-Igen, ők is mennek a pokolba.

"Miért nem akadályozza meg?"

-Nem az Isten vágta át a torkát, hanem az emberek. Természetes a pokol megint jó ötlet volt.

"Hol van itt az élet?Egy két éves gyerek nem is élt még!"

-Majd Szent Péter üdvözli a kis krapekot és felnevelik a Mennyben. A többiek mennek a pokolba, ahogy azt mondtuk. Megint.

2013. febr. 20. 11:23
 6/34 anonim ***** válasza:
27%

Csak panaszkodtok itt, meg Istent hibáztatjátok.

De hát most sem Isten irányítása alatt éltek.

Az emberek irányítanak mindent nem Jehova. Mi az nem tetszik a saját irányításotok?

Hogy hogy?

Nem értem mit panaszkodtok. Ti szavaztatok emberekre nem a keresztények.

Ti akartok szabadon élni Isten törvénye nélkül.

Mi van nem megy?

Jehova népe nem gyilkol nem dohányzik, nem avatkozik bele az emberi ügyekbe, nem szavaz emberekre, nem paráználkodnak, nem káromkodnak, nem ünnepelnek világi ünnepeket.

Ti pedig szabadon ünnepeltek, paráználkodtok azt tehettek amit akartok, nem vagytok Isten törvénye alatt mint mi. És még sem érzitek magatokat jól?

Jézusom, mi van magatoknak csináljátok, és még sem jó?

Köztünk meg béke van és boldogság annak ellenére, hogy ugyan azoknak a nehézségeknek vagyunk ki téve mint ti.

Bocsánat hogy egy kicsit kiakadtam. de gondolj bele. Nem kell az Isten nektek

oké, nem is vezet benneteket. nem foglalkozik veletek. irányítsátok magatokat. De akkor meg mi bajotok van?

KEDVES KÉRDEZŐNEK:

Nem tudom mennyi idős vagy , és szeretném együtt érzésemet kifejezni.

Én sem nőttem fel szuper családban s bár már a 46. évemet taposom, úgy néz ki hogy a drogos lányom miatt hajléktalan leszek, mert eltékozolta az otthonunkat.

hasba rúgott, lopásból rablásból élnek, 4-en lakunk egy 24 nm-es lakásban ahol nem fizetnek semmit, és iszonyú az adósság.

A férje börtönbe van a szeretőit meg ide hordja a nyakamra.

És hiába mentem rendőrségre bíróságra nem csinálnak semmit.

Jó törvénye van az embereknek. Én meg a kis nyugdíjamból élek. Csak a villany számlát tudom kifizetni, mert a többire már nem futja,(20.000-25.000.Ft)és még a bérletemet is meg kell vennem, nem beszélve hogy más egyéb betegségből adódó fizetni valóm is van, és marad 20.000 forint élelemre.egy hónapban

s nem érdekel, mert tudom, hogy a teremtő nem hagyott magamra, és nem az Ő törvényei hanem az emberek törvényei meg akarata miatt vagyok sokad magammal ilyen helyzetben.

S akkor Én még nem panaszkodom, mert vannak nálam sokkal nehezebb helyzetben élők.

ezért inkább gondolkodjunk mielőtt piszkáljuk, meg bántjuk egymást.

2013. febr. 20. 11:40
 7/34 anonim ***** válasza:
15%

Talán még annyit, hogy senki nem megy a pokolba, mert ilyen hely nem létezik.

aki ezt állítja az hazudik. És az Isten a halált a nem létezés állapotát adta büntetésül, nem az örökké való kínzást.

De ti ebben is jól érzitek magatokat és egymást bántjátok pedig a ti egyházaitok találták ki ezt a hülyeséget, ami be mocskolja Szerető Istenünk méltóságát, irgalmasságát,

Ha annyira szadista lenne már rég elpusztított volna mindenkit, de türelemmel vár most is, hogy lássátok be nélküle nem megy. Még mindig makacsok vagytok mint egykori népe a Zsidó nemzet.

Bocsánatot kérek, de nagyon fáj, hogy a teremtő atyámat jogtalanul bántjátok, jól lehet nem szorul a védelmemre.

A ti törvényetek a ti akaratotok van jelenleg miért mondjátok, hogy Ő tette. Semmi köze ezekhez. ez nem az Ő akarata nem az Ő világa, nem az Ő törvénye, hanem tiétek.

Még egyszer bocsánatot kérek, de igazságtalanok vagytok, amit elvetettetek azt aratjátok,

Ne mást hibáztassatok.

2013. febr. 20. 11:48
 8/34 A kérdező kommentje:

Jó akkor mondok jobbat, mert ezt jól félre lehet magyarázni("küzdeni kellen talán"-->egy kisgyerek biztos tud)

Mi van azzal a kisgyerekkel, aki mondjuk 1 éves és napi szinten megerőszakolja meg kínozza az apja?

Miért nézi végig Isten, ha ő ott van mindenhol?

Miért nem menti meg?

Így h várja el, h a gyerek higgyen benne?

2013. febr. 20. 12:10
 9/34 anonim ***** válasza:
41%

Szia!

Jól látod a helyzetet, csak a szereplőket cserélted fel. Nem az Isten az oka annak a sok rossznak, ami most bennünket ér. A bűn ugyanis nem Istentől származik. Isten éppen hogy küzd a bűn ellen, felelősséget és áldozatot is vállal a teremtményeiért.

Sokan kérdezik: Miért élünk ilyen világban? Így jött létre a világ, hogy itt sötétség és világosság, jó és rossz szakadatlan küzdelmet folytasson egymással? Hogy "így váltsa egymást örök romolás és teremtés", ahogy költőnk, Berzsenyi Dániel fogalmazta meg? Vagy valamely pillanattól kezdve torzult el az ember történelme, sorsa?

De ha Isten létezik és Ő volt a teremtő, hogyan engedhette ezt? Ha Isten a szeretet, ő roszszat nem teremthetett; ha viszont az ő tudta nélkül került a rossz a világ gépezetébe, akkor lehet-e Őt mindenhatónak nevezni? Előbb Isten erkölcsi lénye, utóbb mindenhatósága kerül veszélybe. Így lesz "a rossz a legvitálisabb kérdés minden vallásra nézve" – ahogy Babits Mihály mondta.

Igen, a rossz kérdése valóban sok embert tart vissza Isten keresésétől és az istenhittől. Gyakorta halljuk a mindennapokban: "Hinnék, ha választ kaphatnék arra, miért van a rossz? Ha Isten valóban létezik, miért nem akadályozta meg a rossz megszületését? Ha Isten létezne, nem tűrné el ezt a sok fájdalmat, háborút, az emberi történelem vérontásait." A rossz kérdése valóban újra és újra felelevenedő és erősödő kérdése sokaknak. Csak kevesen ismerik azt az átfogó és mély feleletet, amelyet a Biblia ad ezekre a kérdésekre.

A Biblia határozottan állítja, hogy a rossz nem Istentől ered. Tőle csak "jó adomány és... tökéletes ajándék származik" (Jakab apostol levele 1:17). Isten számára teljességgel idegen és elfogadhatatlan a bűn: "nem lakhatik tenálad gonosz" – olvassuk Zsoltárok könyvében (5:5). Istennek nem állt szándékában az építés mellett a rombolás, a teremtés mellett a megsemmisítés!

A búzáról és a konkolyról mondott példázatában Jézus Krisztus arról szólt, hogy Istentől csak a "jó mag" származik (Máté 13,24). Isten életet teremtett a vetés növekedésére és az örömért, amit a bőséges termés láttán érez a gazda. A roszszat – amit a példázatban a konkoly jelképez – "valamely ellenség" szórta a jó mag, a tiszta búza közé (Máté 13,28). Jézus ebben a példázatában arra utalt, hogy a rossz egy személy cselekvése által jött létre.

Üdv. Péter

2013. febr. 20. 13:24
 10/34 anonim ***** válasza:
83%
Itt az Istent senki nem káromolta csak a vallásról adtunk véleményt. A hit és a vallás az két külön kategória. A második nem lenne az első nélkül, mivel belőle él és nem érte.
2013. febr. 20. 15:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!