Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem visszataszító a...

Csak nekem visszataszító a keresztény vallás emiatt?

Figyelt kérdés

Szal ugye Isten megteremtett minket.

Ki kérte meg rá?

Miért nem kérdezett meg?

Másik h még legyek is hálás érte, főleg akkor ha beszülettem, egy olyan családba, ahol napi szinten van erőszak.

Aztán, ha nem úgy viselkedek mehetek a pokolba.

Hol van itt a szeretet?

Főleg mikor mondjuk egy két éves gyereknek átvágják a torkát?

Miért nem akadályozza meg?

Hol van itt az élet?Egy két éves gyerek nem is élt még!

2013. febr. 20. 10:41
1 2 3 4
 11/34 pelgrim ***** válasza:
0%

A keresztény vallás nem lenne neked olyan visszataszító ha előjárói a dolgokat a helyes módon ábrázolnák.

Isten nem egy valaki, és nem teremtett senkit, mi Isten fejleményei vagyunk, nem teremtményei. - Hasonlóképpen mint a fának a gyökerei, törzse ágai, levelei, virágja és gyümölcse a fának a fejleményei.

Felelősségre vonás értelmetlen dolog, az olyan lenne mintha fát vonnánk felelősségre mert bőséges termése alatt letörött egyik ága.

2013. febr. 20. 15:50
 12/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a félremagyarázásokat;)

Maradjunk annyiban, ha én látom, h valaki erőszakoskodik valakivel akkor megpróbálom megvédeni, nem pedig végignézem, mert jelszó: Az emberek ilyenek...

Szal én ezek alapján a ti vallásotokban én nem Isten, hanem Istencsászár vagyok!

2013. febr. 20. 17:47
 13/34 anonim ***** válasza:
55%

Nézzük másként.

Átvágja a gyilkos a kisgyerek torkát. A kisgyerek végső soron a mennybe jut, ahol boldog élet vár rá. Mennyire lenne jobb neki itt végigküzdeni egy életet, hol boldogan, hol szomorúan?

Hány éves vagy egyébként?

2013. febr. 20. 18:07
 14/34 A kérdező kommentje:

Ezt a kajli dumát.

Te felfogod miről beszélsz?

Mi az, h jobban jár?

Ezzel elismered, h az élete semmit nem ér, akkor minek adta neki Isten?

Egyébként maradjunk a megerőszakolós példánál.

Ezt magyarázd meg:)

2013. febr. 20. 18:12
 15/34 anonim ***** válasza:
28%

Nem nem jobb lesz.

Ja és nem megy a menybe, hanem a feltámadás vár rá Armageddon után.

Jézus nem ígért a keresztényeknek csodás életet, mert akkor mindenki a lenne, érdekből.

Tudta nagyon jól, hogy a keresztények szenvedni fognak azoknak az embereknek a magatartása meg gondolkodása miatt akik Isten nélküli világban akarnak élni.

Mert Ők is itt élnek,

viszont ez átmeneti állapot. s ha lezárul a vita, akkor véget ér ez is.

a keresztényeknek ki kell tartaniuk a szenvedésekben , hogy Sátánt hazugnak nyilvánítsák, ha nem tudsz kitartani, vagy nem teszed, akkor máris sátán győzött, hogy megtörte az Isten iránti hűségedet.

Más részt pedig, ha ez a helyzet a családban akkor miért nem keresel fel egy család segítőt?

Kérjél segítséget, biztos fognak segíteni erre találták ki ezt a hivatalt.

2013. febr. 20. 18:17
 16/34 A kérdező kommentje:

Ennyire nehéz válaszolni a kérdésre?

Miért nézi végig és miért nem akadályozza meg?

Ti is végignéznétek?

2013. febr. 20. 18:20
 17/34 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nem, nem nézném végig, sőt megakadályoznám, ha tehetném. Egyet kell értsek azokkal akik az embereket teszik felelőssé a gonosz tettekért. Szégyenletes dolog Isten, vagy a Sátán vádolni, azért amit mi követünk el emberek. Az pedig még vadabb indok, hogy képzeletbeli lényeket okolunk saját és mások gonosz tettei miatt, mármint, ha nem hiszünk Istenben, de azért őt hibáztatjuk. Istennel, vagy Isten nélkül, mi emberek vagyunk felelősek a tetteinkért. Van szád, ha ilyen dolgokat látsz, kérj segítséget.
2013. febr. 21. 03:36
 18/34 A kérdező kommentje:

"Egyet kell értsek azokkal akik az embereket teszik felelőssé a gonosz tettekért."

Olyan kis aranyosak vagytok, ahogy próbáljátok megmagyarázni...

Én most nem arról beszélek, h isten vette rá az embert, én arról, h miért nem akadályozza meg ha mindenható?

Segítségnyújtás elmulasztása, ezt így hívják, aki végignézi semmivel se különb attól, aki csinálja.

egy 1 éves gyerek meg hogy szóljon?

2013. febr. 21. 07:53
 19/34 Salx Narval ***** válasza:
100%
Talán azért, mert nem létezik,vagy nem mindenható, esetleg nem Isten, hanem csak, egy nálunk fejlettebb lény a teremtő. Egyébként semmit nem akarok megmagyarázni, egyszerűen az embert hibáztatom a gonoszságokért, amiket elkövet. Azért írtam, hogy Istennel, vagy nélküle, mert nem akartam megbántani a vallásos embereket.
2013. febr. 21. 08:34
 20/34 anonim ***** válasza:
60%
Nem csak neked....veled van még csak Magyarországon kb. 3-4 millió nagypofájú műveletlen lumpen-proli okoskodó f.sz, akik semmit nem tudnak sem a történelemről, sem a teológiáról, csak rázzák magukat a nagy semmire...úgyhogy van társaságod, ne aggódj...
2013. febr. 21. 09:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!