Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én látom álszentnek az...

Csak én látom álszentnek az egyházakat?

Figyelt kérdés
Én én meggyőzödősei alapján nagyon álszent manipulatív és kihasználja az emberek naivitását. A vallás az okór médiája akkor így irányították az embereket de szomorú hogy még ma is ígyvan a papok arcán nem látom az igazi együtt érzést szívbaj néklül kérnek pénzt temetésért ami szereintem alanyi jogon káne hogy járjon az egyháztól.Istenben se tudtam soha hinni de elfogadom ki mit hisz meg úgyse lehet az ilyeneknek felnyitni a szemét ..

2013. febr. 17. 14:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%
Egy kérdést felesleges úgy feltenni, hogy "csak én látom így meg úgy? csak engem zavar ez meg az?" Nem, niylván mások is egyetértenek, megint mások pedig nem. Én pl. egyetértek veled.
2013. febr. 17. 14:17
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Tény és való, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mi a program és ki hogyan adja elő:)

Tudom a tartalom számít a legjobban (legalábbis annak kellene), de sok helyen a lényeg tényleg kezd teljesen elveszni vagy elferdülni. Ezzel együtt a hangulat pedig meghalni. Az emberek szíve pedig meghidegül...

A népek maximum a szájukkal dicsérik Istent, vagy saját isteneket kreálnak maguknak (van hogy élettelen dolgokból).

Pedig Jézus tanítása a szeretetről és az igazságról szól.

Nem a szertartásokról, templomon való részvételről, parancsokról, szolgaságról, képmutató villogásról, erőszakról stb...

Természetesen mindenki azt csinál amit akar, amíg másokra nézve nem káros.

Ha valaki szereti a misét, ami tömve van szertartásokkal + szereti imákban dícsérni Istent, szíve joga. Nyugodtan megteheti.

Ha emberek koncertek keretében gyűlnek össze, mulatni akarnak, miért ne? Joguk van hozzá.

Ha valahol tanulmányozzák az IGÉ-t, semmi rossz nincs abban.

A lényeg, hogy ennek nem kényszernek kell lenni-e!!!

Nem félelemnek, érzelmi zsarolásnak, haszonnak vagy menekülésnek kell motíválni bennünket!!!!

Meg kell érteni azt, hogy az emberekhez való hozzáállásunk számít a legjobban. A szívünk, lelkünk tisztasága és a tetteink, szándékaink.

Bárhogy lehet imádni az Isten, bármilyen jelzők mögé bújhatunk, becsaphatjuk magunkat azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk (pl. jó emberek). Ha belül halottak vagyunk, akkor az egész csak képmutatás. Nem a valóság.

Akkor van értelme Istennel fogalkozni, ha érdekel minket.

Ha viszont a testvéreinkkel nem foglalkozunk, akkor nincs értelme az egésznek.

Aki egy kicsit is komolyan veszi Istent, az nem a saját életét akarja megmeteni, hanem mindenkinek az életét.

Akkor is, ha nem kap érte semmit sem.

És nem arra kell gondolni, hogy szolgáltatsd ki magad a másiknak. De ha adsz, akkor ne úgy tedd, hogy azzal a másikat szolgáddá kényszeríted.

2013. febr. 17. 14:29
 3/21 anonim ***** válasza:
64%
Én is álszentnek látom őket,legalábbis legtöbbjüket.Ami emberi hatalom irányítása alatt van,abba nem is szabad nagy bizodalmat vetni.
2013. febr. 17. 14:41
 4/21 Ozmium42 ***** válasza:
20%
Szerintem te vagy álszent. Egy hangyányit :)
2013. febr. 17. 14:46
 5/21 A kérdező kommentje:

Ozmium42 válasza:

Szerintem te vagy álszent. Egy hangyányit :)

De mért ? indoklást is kérek ! mellébeszélést nem !!

2013. febr. 17. 14:51
 6/21 A kérdező kommentje:
Amúgy legszivesebben zsidó lennék náluk látom az összetartozást de adtól független ,egy vallásban se tudok hinni saját magam hazudtolnám meg de rájöttem az emberek irányítani kell igénylik ... de ettől fügetlenül a vallásoknak van egy nagyon jó hatása az embereket a helyes útra terelni .... ebből szempontból tisztelem de ennyi.
2013. febr. 17. 14:55
 7/21 Ozmium42 ***** válasza:
32%

Most már össze-vissza beszélsz. Most akkor jó, vagy rossz? Egyszerre nem megy.

Egyébként azért vagy álszent, mert

- általánosítasz egy milliárdos közösségre

- konkrétumok, konkrét személyek konkrét esetei nélkül

- érthetetlen erkölcsi fölényből.

Nem vagy vallásos, akkor miért oktatsz ki minket?

2013. febr. 17. 15:04
 8/21 A kérdező kommentje:
vannak pozitívumai meg negatívumai szimplán nem jó vagy rossz hanem a kettő keveréke.. csak mondtam az estlege jó oldalát az egésznek de ettől még a rossz is ott van.Azért álatalánosítpok mert lehet ezt látom mindehol meg inkább a pszihológiát forgsd ne a bibliát és sokkal jobban megérted a világot embereket.. Én eleve mások véleményére nézetére voltam kiváncsi és ezek melett kifejttem az én állás foglalásom ami nem kioktatást jelent nem tudom neked mért így jött le.. Az erkülcsi főklényt én nem akkart sugalni te értékled elve lejebb magad.. Mondjak saját példát hogy mért álszentek ?? Az álatalánostás ,ugynabban hisznek szinte ugyan olyan elvakultan egy percig se gondolkodnak ell hogy ennek nincs értelme bármit mondanak neki csonk nékül ehiszik ezek miatt kicsit lehet lenéző vagyok de végső soron tisztelem mindeki máságát csak megvan a vélkeményem ami önmagaában szerintem nem baj nem kötelező mindent szeretnem mert más szereti de én meghalgataom mindenki véleményét és ha jól indokol elfogadom ha igaza van
2013. febr. 17. 15:15
 9/21 A kérdező kommentje:
És amúgy direkt a Valláskritika témakörben írtam.Ha nem tetszik nem muszáj írni. Nem akkartalak semmivel megsérteni én ezek látom tapasztalom a világban.A családom régeben aránylag hívő volt de én már kiskoromban se tudtam elhinni az is igaz elég jó képeségü voltam okosabb minta az osztástársaim és egész életem során soha semmi nem bizonyította istent. Az egyházat még elfogadnám ha nem lenne ilyen pénzorientált önzők
2013. febr. 17. 15:22
 10/21 anonim ***** válasza:
66%
Ugyanmár. Aki abban hisz, hogy az emberiség által megalkotott többezer vallás és kismillió istenség közül pont az övé az egyetlen igazi és ennek jegyében simán történelmi tényként kezel olyan meséket, amiket még egy átlagos kisiskolás gyomrát is próbára teszik, akkor az illető valósággal ordít azért, hogy kihasználják!
2013. febr. 17. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!