Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Sátán megtévesztette volna...

A Sátán megtévesztette volna Jézust ezzel a mondattal? Vagy ez a ravaszság mire értendő, és miért a kígyókat hozza fel?

Figyelt kérdés
"legyetek ravaszak, mint a kígyók, szelídek, mint a galambok,, (Mt 10,16)"
2013. febr. 17. 10:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
4%
Bibliában is mint szinte minden spirtuális vallás ezozerikus szövegben,fontos szerepet játszik a kígyó. Pont azért, mert az egyetlen teremtőerőt jelképezi, amivel az ember rendelkezik, ez pedig Kundalini. Legismertebb formája aszexuális energia, ennek szimbóluma a paradicsom béli kiűzetés, ahola kígyó kísérti meg az első párt, adamot és évát. de a sztori ennél bővebbem mélyre nyúl. Mindesetre érdemes Kundalinit jobban megismerni, erre pedig legkválóbb eszköz a jóga és meditáció.
2013. febr. 17. 10:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A kígyó lapvetően nem gonosz, a Biblia szerint sem: lásd az érckígyó történetét az Ószövetségből. Sőt, a régiek okosnak és bölcsnek tartották. Vagyis ez csak egy egyszerű hasonlat volt Jézus részéről.
2013. febr. 17. 16:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz, még annyit hozzátéve, hogy az én Bibliámban úgy van fordítva, hogy "legyetek okosak, mint a kígyó". (Katolikus Biblia egyébként) Tehát nem jelent semmi negatívat.
2013. febr. 17. 18:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Akkor az ember megkísértésénél sem volt gonosz?
2013. febr. 17. 19:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

„Akkor az ember megkísértésénél sem volt gonosz?”

Az ember megkísértésekor még beszélni is tudott, nem? Nyilván nem közönséges kígyó az a történetben (eltekintve attól, hogy az egész egy parabola). János a Jelenésekben ugyanezt a lényt sárkányként azonosítja.

2013. febr. 17. 20:25
 6/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

A Smith’s Bible Dictionary kijelenti: „Keleten a kígyót mindenütt a gonoszság és az engedetlenség szellemének szimbólumaként használták.” Ezzel szemben a „galambom” a kedveskedésnek egy kifejezése volt (Énekek Éneke 5:2). Akkor mire gondolt Jézus, amikor arra buzdította követőit, hogy legyenek „okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok”? (Máté 10:16).

Jézus utasításokat adott a prédikálásra és a tanításra. Tanítványai vegyes fogadtatásra számíthattak. Néhányan érdeklődést tanúsíthatnak, ezzel szemben mások elutasíthatják a jó hírt. Némelyek még üldözhetik is Isten igaz szolgáit (Máté 10:17–23). Hogyan reagáltak a tanítványok az üldözésre?

A Das Evangelium des Matthäus című könyvében Fritz Rienecker a Máté 10:16-ra vonatkozólag ezt mondja: „Az éleselméjűségnek . . . kapcsolódnia kellett a feddhetetlenséghez, az őszinteséghez és az egyenességhez, nehogy bármi olyan történjen, amely érvényes alapot adna az ellenségeknek a panaszkodásra. Jézus nagykövetei könyörtelen ellenségek között vannak, akik nem mutatnak figyelmességet, és akik szánalom nélkül rátámadnak az apostolokra a legcsekélyebb adandó alkalommal. Ennélfogva szükséges, hogy — a kígyóhoz hasonlóan — éberen tartsuk a szemünket az ellenségeken, és felmérjük a helyzetet, éberen figyelve és érzékelve a dolgokat; hogy urai legyünk a helyzetnek, anélkül hogy csalnánk, vagy becsapnánk valakit; hogy tiszták és igazak legyünk szóban és cselekedetben, és ily módon igazoljuk magunkat galamb módjára.”

Ennek semmi köze Sátánhoz. Jézust nem lehetett megtéveszteni. a jelentését a fentiekben láthatod.

2013. febr. 17. 21:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem,utolsó,mondjuk érdekes,hogy az őskísértésnél is azt írják a kígyóról a lábjegyzetben,hogy "okosat jelent" a rendes szövegben meg ravasznak nevezi.
2013. febr. 18. 07:30
 8/11 anonim ***** válasza:

"legyetek ravaszak, mint a kígyók, szelídek, mint a galambok,, (Mt 10,16)"

-megint szándékosan melléfordítottak, egyértelmű, hogy "okosak, mint a kígyók" a helyes.

az "okos kígyók" egyébként nem egyebek, mint az ősi nemzetség, az emberiség teremtői és felügyelői

2013. febr. 19. 01:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Erősen kétlem, hogy Jézus a Sátánról beszélt volna itt. Soha nem nevezte kígyónak.

Ha pedig a kígyóról mint állatról beszélt, akkor érthető: a kígyó, ha veszélyben érzi magát, a fejét menti. Vagyis tudja, mi a legfontosabb, mi az első, és minden mást veszni hagy.

2013. febr. 21. 21:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Az idegen világoknak lényeire utalt,miután utána néztem,ennek annak! A "kígyó" utal a hüllőkre,a Galamb,pedig,a Plejádokra! Mikor erre rájöttem,nem gondoltam volna,hogy Jézus is ezt mondta,majd mikor megtudtam,rájöttem! Ha a témával kapcsolatban volna kérdése valakinek,vagy arról,amit most leírtam,kérem, privibe írjon! -Üdv:.Attila!
2013. nov. 28. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!