Mi van akkor ha az ördög megtévesztette azokat az embereket akik a bibliát írták?
Jezus tanitasa az, ami Istentol van. Az ordog mar nagyon regen megszallta az embert, mivel az ordog igazabol nem letezik, hanem az ember az, Aki a gondolataval megfogja teremteni!
Igen az emberek voltak azok, Akik ugy irtak meg a biblia szoveget, hogy az Nekik a hasznukra valljon, tehat itt mar eltertek Jezus tanitasaitol es itt mar a gondolatuk es a cselekedetuk sem volt tiszta, tehat satani cselekedett volt.
Tehat Ok az emberek nem kovettek a tanitast, nem gyakoroltak, hanem a zsarnoksagot valasztottak a bunt, a rosszat, tehat igy teremtettek meg a gonoszt!
Nekem az a velemenyem, hogy Aki csak a profeta tanitasaira figyel oda, es nyitottan el, az mar nem fog ezekkel foglalkozni, mivel nincs ertelme.
Ez nem lehetséges, mivel Isten garantálta a Biblia tévedhetetelnségét.
Mt 24:35, 1Pt 1:25
ezt ki mondta? lehet,hogy az ördög mondta,honnan lehet tudni,hogy nem?
tehát ez nem garancia,mert bárki tud más nevében garantálni dolgokat.
Szia!
Szerintem teljesen jogos a kérdésed, az embernek elemi érdeke az, hogy hitének, világnézetének alapjait gondosan és alaposan ellenőrizze. Sajnos elenyésző kisebbség az aki ezt megteszi, legyen szó vallásosokról, vagy ateistákról egyaránt. A többséget leköti a megélhetés, a szórakozás, nehezükre esne ilyen dolgoknak utánajárni, mint például a hitelesség kérdése, de említhetnénk akár a Teremtés vagy evolúció kérdését, vagy a jó és a rossz közötti határvonalak kérdését is,
Nos a hitelességgel kapcsolatosan érdemes megemlíteni, hogy a kanonizálás során is sok vita volt egyes iratok körül. Talán nem ismeretlen számodra az sem, hogy ez a vita a mai napig tart, hisz léteznek olyan Bibliák, amelyekben több könyv van, sőt létezik olyan szemlélet is, amely nem kizárólagosan a Bibliát tartja hite alapjának, hanem az un. Szenthagyományt is.
Én vettem a fáradságot és alaposan áttanulmányoztam a Szentírást, és ez alapján arra jutottam, hogy így kerek egész, ahogy van, ha bármit kivennénk belőle, akkor hiányozna a megértéshez, és azt tapasztaltam, hogy mindegyik iratban megnyilatkozik az a hamisítatlan életet átformáló erő, ami semmi más írásban nincs meg. Úgy gondolom Sátán érdeke ezzel pontosan ellentétes!
Üdv. Péter
ezt ki mondta? lehet,hogy az ördög mondta,honnan lehet tudni,hogy nem?
tehát ez nem garancia,mert bárki tud más nevében garantálni dolgokat.
01:19 erre megint csak ezt tudom mondani.
Péter.
a Biblia természetesen úgy kerek ahogy van,hiszen akkor nem lenne maga a Biblia.
Tehát amikor Isten ölésre buzdít,az is teljesen biztos,hogy őtőle van? akkor ezek szerint az ölés nem is bűn,miközben a tízparancsolat amit maga Isten diktált le mózesnek,az ellenkezőjét állítja.
ezenkívül Isten megölte a saját fiát is...
ez pont az ellenkezőjét bizonyítja annak,hogy a bibliában kizárólag Isten szava van,hiszen az istentől senki nem ezt várná el....
Szia!
A kérdésedre visszatérve én is azt gondolom, hogy a biblia az Istentől van!
Bizonyítékom:nincs!
De képzeld magad Isten helyébe: tegyük fel jó vagy, és becsületes, és mindent meg tudsz tenni.
De valaki jön és egy könyvet úgy állít be mintha azt te írtad volna.
Mit csinálsz?
Mint ember, beperelnéd - hiszen vissza él a neveddel.
Mint Isten, biztosan közbelépnél és megakadályoznád - hiszen mindenre képes vagy.
Ezért hiszem, hogy a biblia valóban Isten szava!
Persze a magyarázatok - melyeket a vallások adnak hozzá - már származhat az ördögtől.
Kedves Kérdező!
Szeretném ha konkrétan idéznéd, hogy hol biztat Isten ölésre, ugyanis meggyőződésem, hogy te valamit nagyon félreértettél. Hol is írja a Biblia, hogy Isten megyilkolta a saját fiát?
Isten, az ember Teremtője, és az élet egyedüli forrása. Úgy gondolom ebben a minőségében bármikor megtehetné, hogy az életet visszaveszi bármelyik teremtményétől, azoban Ő ezzel sohasem él vissza, vagyis ok nélkül senkit sem pusztít el. Ráadásul a Biblia arról tesz bizonyságot, hogy minden ember feltámad az ő sorsára a történelem végén. Ezek fényében várom megtisztelő válaszodat.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!