Vallásosok! Nektek ez a szeretet? "Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet! " Zsolt.137,9
fairil-nek!
Amit Te és a hasonló hozzászólások képviselnek az nem más mint egy ateista humanizmust képviselő világnézet. Ez a fajta világnézet pedig egy torz istenképet eredményez, amely a Biblia nem ismerésén alapuló, a bűnt is bagatellizáló, általános és megvalósíthatatlanul naiv békefilozófiává torzult. Tudom ezek kemény szavak, de ez az abszolút igazság, és ezt bátran kijelentem, ahogy azt is hogy az Ószövetség és az Újszövetség Istene egy és ugyanaz.
Maga Jézus is mondott ki átkot az evangéliumokban többször is, nem csak személyekre hanem volt hogy egész városokra, Kapernaum Korazin és Betszaida városára, mivel lakosaik Isten természetfeletti erejének megnyilvánulásait látva sem tértek meg. Sok ember a Bibliából csak a Hegyi Beszédet ismeri ám azt is félreérti. Ebben csakugyan az áll hogy az ellenségünket áldani kell, ez azonban nem vonatkozik azokra az agresszív ellenségekre akik arra törekszenek hogy megsemmisítsenek bennünket. Tehát nekünk nem kell ok nélkül támadó ellenségünk segítségére sietnünk abban hogy bennünket minél inkább minél sikeresebben és minél alaposabban tönkretegyen, és nem kötelező őt ebben a tevékenységében megáldanunk. A Hegyi Beszédnek ez a része arra vonatkozik hogy a konfliktushelyzetekben törekedjünk a békés rendezésre ameny nyiben ez rajtunk áll.hogyan is lehetséges hogy a szeret Istene öljön? A Biblia Istenről két lényegi tulajdonságot állít! Egyik hogy Isten maga a szeretet, és a másik hogy emésztő tűz. Tehát Istenről nem csak az tudható hogy féltőn szerető, hosszan tűrő, megbocsájtó Isten, hanem az is hogy igaz bíró. Felhívnám a figyelmed, hogy egyik tulajdonságát sem lehet a másik rovására túlhangsúlyozni!
Tehát a szeretet Istene és a bosszúállás Istene egy és ugyanaz. Idézek az ószövetségből és az újszövetségből is:
„Uram, bosszúállásnak Istene! Bosszúállásnak Istene, jelenj meg! Emelkedjél föl te, földnek bírája, fizess meg a kevélyeknek!” (Zsolt 94:1-2)
„ne álljatok bosszút magatokért, szeretteim, hanem hagyjatok teret a Haragnak, mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, majd én megfizetek, mondja az Úr.” (Róm 12:19)
A szeretet Istenétől tehát nem idegen a bosszúállás. Az Ő vonatkozásában, vagyis amikor Ő teszi, a bosszúállás tehát nem negatív, hanem pozitív erkölcsi valóság.
A bosszúállás ebben az értelemben az igazságtalanság megszüntetése és érvénytelenítése büntetés által, és az igazságosság érvényesítése. A bosszúállás elmaradása esetén az igazság szenved csorbát, mert a gonosz bizonyulhat győztesnek. Ezt az emberi igazságérzet is így érzékeli. A bosszú nem feddés és nem célja az ellenség erkölcsi megjobbítása, építése. Erkölcsi értelme az elégtétel, az igazság látható megnyilvánulása. Hamis az a kereszténynek nevezett felfogás, amely a bosszút erkölcsileg negatív valóságnak hirdeti. Az Újszövetség mindössze arra szólít fel, hogy „ne álljatok bosszút magatokért...)
„Hát Isten talán nem áll bosszút kiválasztottjaiért, akik hozzá kiáltanak éjjel-nappal, ha hosszan tűr is ügyükben? Mondom nektek, hogy bosszút áll értük hamar.” (Lk 18:7)
Isten a Szent Szellem által a Bibliában nyilatkoztatta ki magát, ha meg akarja valaki ismerni, akkor forduljon efelé, és nem fog cél tévesztet úton járni.
Olvasd el a tízes a választ.
Ha az Istened igaz bíró, akkor nem utasít gyermekek elpusztítására. Ha valaki igazságos, az az elkövetőkön hajtja be az igazságot nem az ártatlanokon! Nincs olyan hogy egy egész nép vétkezik!!!!
És nekem a gyomrom fordul, ha a zsidó Ószövetségbe beleolvasok, mert ott a zsidók tetteiben igazságosság nincs!
És vannak még bolondok, akik ezt addig csűrik-csavarják amíg valami igazságosságot ki nem tudnak hozni belőle, holott ők is tudják, hogy ez nem így van, amennyiben pedig nem akkor elvesztették a józan eszüket!
És még mindehhez Jézust is hozzákavarják...
14-es!
Neked az élő Istennel van bajod, nem velem...
Minden vallásnak a saját Istene az élő.
18-as!
Ezt írod:
"hozzád hasonlókkal van bajom, és ezzel a szellemiséggel amit képviseltek."
Figyelj a Biblia Istenéről beszélünk, én mind az ó, mind az újszövetségből bebizonyítottam neked igei alátámasztással, hogy a Biblia Istene nem csak a szeretet, hanem a bosszúállás, és haragnak is az Istene. Cáfold meg a Szentírásból ha tudod.
Nem fogok vitatkozni a Te fejedben elképzelt istennel, aki lehet egy öreg szakállas emberke a felhők fölött, és majd mikor oda kerülsz elé akkor behunyja a szemét és nem fog számon kérni senkit semmiről. Csak akkor a Fiát miért áldozta fel? Erre adjál nekem magyarázatot. Egyáltalán mire alapozod az Istenképedet?
Szia!
"A bibliát nem szabad átértelmezni, sem elvenni belőle, sem hozzátenni."
Ezt hol olvastad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!