Vallásosok! Nektek ez a szeretet? "Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet! " Zsolt.137,9
Ezt még lehet fokozni:
Hós. 14,1 "Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."
Valóban ezt mondja Isten Igéje, de a szövegkörnyezetet is nézni kell, az erre utaló Ésaiás 13/ 16-17-tel együtt.
Babilon a bűn teljességét jelképezi a Bibliában, és természetesen nem gyerekgyilkosságról szól az említett Ige. A gyerekek a fejlődésük során mintát követnek, és arra int ez az Ige, hogy ne vigyük át a szellemi romlást a gyerekeinkbe, hanem ezt öldököljük ki belőlük.
Továbbá: a "szikla" kijelentést Jézus saját magára, valamint a kijelentett SzentÍrásra alkalmazza.
Ő az Ige, a Kőszikla (vesd össze a a Máté 7/ 24-25).
Áldott az, aki Babilonból (a bűn fogságából) kiragadja a gyerekeket, és Őhozzá, a Kősziklához viszi.
A Bibliából kiragadni egy mondatot, úgy hogy az egészről fogalmad sincs, annak mi értelme van?
Leírom a magyarázatát, de Te ezt se fogod megérteni, mert nem is akarod.
A fenti kiragadott igerész egy ima, illetve annak egy formája amiben a Zsoltáros átkot mond ki. A Szent Szellem vezetése és akarata alatt álló Dávid ítélő szavai Isten előtt kedves imáknak bizonyultak.
De hangsúlyozom hogy ez abban a korszakban és abban az Isten és ember közötti szövetségben történt, amikor az így volt helyes. Az Újszövetségben egy ilyen ima már fekete mágiának bizonyulna, ugyanis az Isten és ember közötti újszövetségi korszak új szabályokat is hozott létre. Azt mondja Efézus 6,12
" Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak."
Tehát a mai korban Dávid imáját allegorikusan kell értenünk. Allegorikus értelemben értelmezve ezt, Babilón leánya a Biblia szerint a varázslásért és az okkult tevékenységekért felelős gonosz angyal, aki "kisdedei", vagyis démonai segítségével valósítja meg gonosz céljait. A mi feladatunk az, hogy felvegyük a harcot ezekkel a sátáni erőkkel, és paskoljuk őket a kősziklához, amely Jézus Krisztust jelenti.
Kedves Nagy Ági! Ha Istennek és a Bibliának ilyen nagy kritikusa akarsz lenni (ahogy olvasom kérdéseid, és hozzászólásaidat többfelé az oldalon) akkor ennél több kell, legalább foglalkozz vele annyit amennyit kritizálod is, hogy megismerd azt amit kritizálsz. Mert így ismeretlenül 99,99% az esély hogy mellé lősz... S kitudja miközben ismerkedsz vele, lehet nagy kincsre lelsz! Isten áldjon!
eric_one:
Minden az érzelmezéstől függ,, ezt nagyon jól tudja mindenki. és ez rengeteg kegyetlenséget hozott a Földre a múltban.
" A Szent Szellem vezetése és akarata alatt álló Dávid ítélő szavai Isten előtt kedves imáknak bizonyultak."
ha nem a Bibliáról lenne a szó, akkor sztem te is azt mondanád mennyire aberrált ez az ima,és elfogadhatatlan.
"De hangsúlyozom hogy ez abban a korszakban és abban az Isten és ember közötti szövetségben történt, amikor az így volt helyes."
ha Nem Bibliáról lenne szó, el lehetne merengeni azon tényleg helyes-e, vagy meg lehet-e ideologizál ezt, mivel mégis csak a szent könyvünkből van az idézet, ez tiltott!
Nézzük úgy hogy csak szövegkörnyezetből való rossz idézés, vagy jelképes esemény, vagy ez csak egy ima isten felé, de bárhonnan nézzük borzalmas és gusztustalan mondat áldottnak mondani aki kisgyerekeket bántalmaz és öl, ez a legborzalmasabb és gusztustalanabb dolog a világon. Aki meg fogadja ezt az imát, még az elmondónál is rosszabb.
Ez ezen nem változtat hogy allegorikusan vagy nem kell értelmeznem, maga a szókapcsolat hányingerkeltő.
Ez is kincs, az emberi elme brutalitásának kincse,és azoké akik ezzel kanonizálták a Bibliát.
Nagyon kényelmes álláspont!
Ha egyszer nem tetszik a dolgok valóságos jelentése, akkor faramuci módon megmagyarázzák, hogy valójában egész mást jelent, ahogyan a fenti csavaros próbálkozás, bár nem is régen ezért máglya járt volna.
Más esetben meg népmesébe illő ostobaságokban hisznek szó szerint, annyira, hogy még a tudomány bizonyított álláspontját is elutasítják érte.
Azt bezzeg szó szerint érti a legtöbb hívő.
Nekem ugyan magyarázhatod, itt világosan gyermekek gyilkolására szólít fel az a Jóságos, akinek a parancsára hivatkozva a történelem során gyakran valóra is váltak a rémtettek.
kzs és eric_one barátunk, nagyon jó válaszoltak.
Én egész biztosan nem ilyen jól értelmeztem volna.
Mindegy. Én csak azért írok ide, hogy megjegyezzek 1-2 dolgot.
Jó lenne, ha nem kiragadnátok részeket, hanem az egész szöveget elolvasnátok. Mert szerintem borzasztó, ha nektek az jött le ebből a két idézetből, hogy az Isten és a népe röhögnek az orruk alatt és csecsemőket gyilkolásznak. Akár hányszor elolvasam, nekem nem ez jön le. Sőt ha szó szerint veszem a szöveget sem egyértelmű, hogy Isten vérengzést fog végrehajtani (főleg jogtalant).
Javaslom, hogy tényleg képzeljétek el a helyzetet a teljes szöveg alapján.
Egyébként a JT fordítás vége jobban tetszik:
"Ó, Babilon leánya, kire pusztulás vár!
Boldog, aki megfizet neked,
Úgy bánva veled, ahogy te bántál velünk!
Boldog, aki megragadja, és szétzúzza
Gyermekeidet a sziklán!"
Így meg aztán bármit ki lehetne hozni belőle...
Kedves Áginak pedig üzenem, hogy a világ nem egy tündér mese. Ilyen dolgokkal borzasztó dolgokkal van teli, úgy hogy jó lenne ha felébrednél. Van olyan elmélet ami akár támogatja is a másik csecsemőjének a kiírtását vagy megerőszakolását. Szóval szerintem meg azaz undorító. ("vallás")
Egyik kérdésnél egyik ateista megjegyzte, hogy az emberek minél nagyobb hülyeséget hallanak, annál jobban elhiszik.
Nem tévedett. Csak a makroevolúcióra akkor éppen nem gondolt és a szektára, akik kitalálták.
"
Nekem ugyan magyarázhatod, itt világosan gyermekek gyilkolására szólít fel az a Jóságos, akinek a parancsára hivatkozva a történelem során gyakran valóra is váltak a rémtettek.
"
Ember te miket hirdassz itt össze?
Hol szólít fel ki és mire?
Na ezt viszont már nem hiszem én sem, hogy máshogyan lehet érteni. Szívesen várom a magyarázatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!