Mi a véleményetek a nyelveken szólásról? Van tapasztalatotok benne?
Igen, valóban mindenki véleményére kíváncsi vagyok, bár nagyon örülnék, ha valaki, aki szól nyelveken, és szépen le tudja írni a jelenséget, hogy hogyan töltekezett be, mire jó ez, annak nagyon örülnék, lehet, hogy választ kapnék olyan kérdésre is, ami még meg sem fogalmazódott bennem.
Összességében, ha ez tényleg Istentől származik, csak jó lehet.
Olvastam olyat is, hogy a nyelveken szólók között több a kiegyensúlyozott ember, és, hogy aki valóban szól nyelveken, az "beszéd" közben bármit tud csinálni, folyamatosan jön belőle, és bármikor abba tudja hagyni, folytatni, anyanyelvre váltani és vissza.
Valaki azt is írta, hogy volt olyan ember, aki nyelveken szólt, és csak az a betűt ismerte.
Lehetséges, biztos egyénenként változik.
Minden esetre, nagyon örülök, hogy ennyi ember érdeklődését felkeltettem, és olyan kedvesek voltatok, hogy szántatok egy kis időt a válaszokra :)
Kedves kérdező!
Nos, én tudok nyelveken szólni.
Elsősorban németül, egészen jól megy.
Angolul inkább olvasni tudok, a szólásban nincs elég gyakorlatom.
Némileg lengyelül is tudok, bár már alig, sokat felejtettem. /régen jól ment/
Akárcsak az iskolai oroszból, amiből szinte semmi sem maradt.
Latint is pedzem kissé.
Hogyan sikerült?
Bizonyára isten ajándéka, amit magam is támogattam, nyelvkönyveket, szótárakat forgatva.
Tanítónőim is akadtak, legalább is lengyel és német, amolyan ingyenes oktatásban. Lelkesen is tanultam, hiszen a csókok szünetében másfajta kommunikáció is szükséges volt.
Az effajta nyelvtudás mindenki számára elérhető, szinte észrevétlenül hatalmas a haladás, bár a segédeszközök, szótárak, nyelvkönyvek továbbra is szükségesek.
Imádkozni sajnos magyarul sem tudok, legfeljebb az elejét, meglehet azt is hibásan...
/bocs/
38-as!
-"akik nem szolnak nyelveken...."-
mi zszidok speciel a Torah-(biblia)-nyelven szolunk immaron jo 5000 eve!!
-es annak van eretelme is!!!
32-es!
nem kitalalt sztory!!!
megtortent!!!megpedig budapesten ugy ot eve!
szerintem a nyelveken szólás értelmetlen és zavaros ostobaság
(nem is igazán erőltetik az európaibb szellemiségű gyülekezetekben)
"Hálát adok az én Istenemnek,hogy mindnyájatoknál inkább tudok nyelveken szólni; De e a gyülekezetben inkább akarok öt szót szólani értelemmel,hogy egyebeket is tanítsak,hogy nem mint tízezer szót nyelveken. Atyámfiai, ne legyetek gyermekek értelemben; hanem a gonoszságban legyetek gyermekek,értelemben pedig érettek legyetek"(1Kor.14,18-20)
Érdemes elolvasni az egész 14-dik részét a Pál 1 levelének a Korinthusbeliekhez.
"A nyelvek tehát jelül vannak,nem a hívőknek,hanem a hitetleneknek: a prófétálás pedig nem a hitetleneknek,hanem a hívőknek."(1Kor.14,22)
Én személy szerint nem azt mondom,hogy nem lehetséges a nyelveken szólás,bevallom soha nem láttam nem hallottam senkit nyelveken szólani. De ha mégis megtörténik és valaki tényleg beszél nyelveken egy gyülekezet előtt,az egy olyan ember kell legyen aki teljes mértékben Isten elvárásai szerint él. Megismétlem Pál szavait "Hálát adok az én Istenemnek,hogy mindnyájatoknál inkább tudok nyelveken szólni;.." Tudjuk ki volt Pál,de azt is tudjuk,hogy ki lett belőle,ezzel csak azt szeretném mondani,hogy szerintem ez nem adatik meg mindenkinek. Remélem ezzel nem sértek meg senkit,de jobb ha nem vagyunk gyermekek "az értelemben" és megtudjuk különböztetni a csapdákat a valóságtól. Pál is erre hívja fel a figyelmünket.
Isten Áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!