Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a nyelveken...

Mi a véleményetek a nyelveken szólásról? Van tapasztalatotok benne?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok milyen élmények, vélemények vannak ezzel kapcsolatban.

2013. jan. 26. 09:12
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

-egyszer kivancsisagbol elmentem egy ilyen "gyulesre"!!

betegre rohogtem magam,amikor az "ige" hirdeto ahitattal elkezdte hogy pl,;-"balablaprarablabalalalara..."-

erdekes volt hogy mint maganhangzot csak az a-betut ismerte!

kertem utana irna le az abc-t!!mert ugye ha ismeri a nyelvet akkor tudnia kell azt is!!

erre vorosre valtozott a feje es hebegve-habogva magyarazkodni kezdett.............!!na ennyit a "nyelvekenszolas"-rol!

mondhatta volna ugyanilyen ahitattal azt is hogy pl,;-"ingyombingyomtalibertutalibermaliber"-

annak sincs ertelme!!

2013. jan. 27. 08:04
 32/47 anonim ***** válasza:

Sziasztok !

Az 31-e hozzászólónak jó a fantáziája lerí a sztoriról, hogy kitalálta.

Aki valóban nyelveken szól az rendelkezik annyi ismerettel, hogy elmagyarázza neked a célját, funkcióját valamint, hogy nem értelemből fakad hanem az ember szelleméből.

2013. jan. 27. 08:57
 33/47 anonim ***** válasza:
Nekem se a nagymamám,se a dédimamám nem számolt be efféle élményéről.
2013. jan. 27. 09:08
 34/47 anonim ***** válasza:

Ha megnézitek a cselekedetek könyvében a nyelveken szólásról szóló történetet, ott határozottan leírta, hogy a nem épen Rómában élő emberek hallották a saját anyanyelvükön szólni Isten szavát.(Médek, Pártusok)

Tehát, mivel fontos volt az evangélium hirdetése minden nemzetben ezt felgyorsítandó, használta ezt a lehetőséget Jehova.

Ebből kitűnik, hogy sem nem szeretet nyelve, sem angyalok nyelve, stb, hanem létező emberi nyelvek hogy a prédikáló munka az egész lakott földön akadálytalanul haladjon.

Mára már nem kell, mert a bibliát szinte miden nyelvre lefordították, részben vagy teljesen, így mindenki hozzá férhet és olvashatja tanulmányozhatja azt.

ezt kellene megérteni már.

Tehát nem a gyülekezetben volt szükség egymás között, hanem kívül álló más nyelven beszélő embereknek lett segítségére, hogy halljanak a királyság jó híréről.

Nem beszélve arról, hogy ezek az emberek nem a Jézus által parancsolt üzenet hirdetésre használják, el sem mennek prédikálni idegen nyelvű embereknek, sőt a saját nyelvünkön szóló embereknek sem hirdetnek semmit, nem hogy még külföldi embereket keressenek fel ezzel a fontos üzenettel.

Akkor meg minek, mi célja lenne ezzel az Istennek?

Isten munkáját ez nem viszi előbbre.

2013. jan. 27. 09:59
 35/47 Pietrosol ***** válasza:

# 9!

"Kár, hogy te a Bibliai mondattal illegalizálod."

Nem tartom illegitimnek és nem is száműzöm,mert önszórakoztatásra kitűnő móka.Az viszont vicces,amikor valaki ennek szakrális jelentőséget tulajdonít,sőt fókuszpontba helyezi.Főleg annak tükrében,hogy Jézus értelmes emberi nyelven beszélt.

De,szórakozásra kitünő!

http://www.youtube.com/watch?v=gogNEbFmZZE

http://www.youtube.com/watch?v=H8L6ZmDIqXA

2013. jan. 27. 10:04
 36/47 anonim ***** válasza:

Szia !

Biztosan szórakoztató a halandzsa, de a nyelveken szólás az egészen más.

Feltűnt nekem, hogy olyanok mondnak véleményt róla akik természetesen nem szólnak nyelveken talán ez véletlen.

2013. jan. 27. 11:09
 37/47 anonim ***** válasza:

Nos a kérdező azt kérte mondjunk véleményt a nyelveken szólásról.

részemről elmondtam a biblia állás pontját, és nem érzem magam kisebbnek azért mert nem szólók nyelveken.

Sőt örülök neki, mert tudom, hogy mi áll ez mögött...

egyébként sajnálom azokat, akik elhiszik hogy a teremtő ilyet tenne velük, s mint írtam volt, semmi hasznosat nem tesz Isten királyságáért aki ezt teszi, tehát értelmetlen, nincs miért ilyet tetetnie emberekkel.

2013. jan. 27. 11:51
 38/47 Pietrosol ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=5SkLKJwzRlU

Erre gondolsz?

Ugye nem azt akarod mondani,hogy van ember,aki erre nem képes?

Behunyom a szemem,mosolygok és elkezdem mondani,hogy:kutyamutyataputya,unygyalabungyala-kuruttyulamutykukapula-mumaunkaluka...,stb!Amerikában felfedezték a halandzsázást és örülnek ennek!A játék tökéletes a gondolkodás kikapcsolására és a mentális zaj elcsendesítésére,de ha valaki azt gondolja,hogy ezáltal Isten szól belőle és másoknak is ezt mondja,akkor fel kellene keresnie a legközelebbi pszichiátert!

2013. jan. 27. 11:58
 39/47 anonim ***** válasza:

Szia !

Bárki képes rá, aki betöltekezik Szent Lélekkel, de addig számodra (számotokra) marad az ilyen nincs véleményezés, nem baj te élj abban a hitben ez csak halandzsa én meg egy más életszinten élek.

Azonkívül teljesen normális vagyok, nem szorulok olyan kezelésre amit ajánlgatsz mivel nem veszi át felettem az irányítást nem vagyok bekattant de ha neked az jó, hogy kritikus vagy olyan felé amivel te nem rendelkezel csak a belsőd állapotát tárod a nyilvánosság elé.

2013. jan. 27. 12:23
 40/47 Pietrosol ***** válasza:
Vállalom a bensőm,mindamellett nem tartom különleges képességnek a józanságot!Ettől függetlenül te beképzelheted magadnak,hogy speckó vagy!
2013. jan. 27. 12:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!