Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a nyelveken...

Mi a véleményetek a nyelveken szólásról? Van tapasztalatotok benne?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok milyen élmények, vélemények vannak ezzel kapcsolatban.

2013. jan. 26. 09:12
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
A nyelveken szólás az, amikor például adódik egy olyan helyzet, hogy Jézus Krisztus evangéliumáról szeretnék beszélni egy - pl. - japán embernek. Nem tudok japánul, hirtelen mégis képessé válok arra, hogy érthetően elmondjam neki, amit szeretnék. Mintegy erre az egy alkalomra, amikor nagy szükség van rá az Úr munkájának érdekében, kapok egy kis japán nyelvtudást.
2013. jan. 26. 17:20
 22/47 anonim ***** válasza:
0%

O MY GOD!

Gyermekeim.

Jézus és az apostolok ahogy már leírták addig használták ezt amíg kész nem lett a teljes írás, vagy is a teljes biblia.

A gyógyítás hasonló képen, valamint csak azok tudtak gyógyítani az apostoli időkben is akikre az apostolok rá tették a kezüket, nem mindenkinek adatott meg.

ez az utolsó apostol halálával meg szűnt.

Keresztény feladatok a prédikáló é tanítvány képző munka, valamint a szeretet kimutatása oly mértékben hogy Jézus tanítványainak ez az azonosító jelük, nem a gyógyítás, nyelveken szólás.

A szeretet azon jelei mutatkozik meg amely hasonló Jézuséhoz, vagy is önfeláldozó szellemet kell mutatni, Te képes lennél a testvéredért meghalni?

2013. jan. 26. 18:15
 23/47 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Az Úr nevét hiába szádra ne vedd.

MÉG ANGOLUL SEM.

Elnézést az offért.

2013. jan. 26. 18:31
 24/47 anonim ***** válasza:
A nyelveken szólás KAMU.
2013. jan. 26. 19:17
 25/47 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem vagyok egy olvasott ember, szóval nem tudom, pontosan idézni a Bibliát, de én úgy emlékszem, hogy a nyelveken szólás nem embereknek szól, hanem az Úrnak, és ilyenkor a Lélek fohászkodik értünk. Olyat is hallottam máshonnan, hogy előfordul, hogy ez értelmes, és valaki megszólal mondjuk franciául, pedig az előtt nem tudott egy szót sem, de az efféle beszámolókból az derül ki, hogy ilyenkor ima volt a jelentése az idegen nyelvű szövegnek. De többnyire valóban olyan nyelvről van szó, amit senki sem ért, maga az imádkozó sem, csak Isten. És ha valaki lefordítja, az Istentől jön, nem magától találja ki.
2013. jan. 26. 21:02
 26/47 anonim ***** válasza:

A nyelveken szólás olyasmi lehet,hogy lelkiekben szól a lélekhez.

Hogy is mondjam érzi a másik embert,és olyan nyelven szól,hogy a másik azt megértse.Olyan hangot üt meg

És ez nem halandzsa,meg idegen nyelv.

Hanem azt gondolom ez a szeretet nyelve.

2013. jan. 26. 23:40
 27/47 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező?

Az Isten nevét nem vettem a számra, még angolul sem.

Ugyan is Istennek (és most a számra veszem)Jehova a neve.

Illetve nem is a számra vettem, hanem leírtam.

S ez nem hiába való.

akkor hiába való vagy helytelen, ha olyan dologgal hoznám összefüggésbe ami megszentségtelenítené a név tulajdonosát.

A Zsidó nép nagyon sokáig használta az Isten nevét, de aztán babonás félelemből elindítottak egy hagyományt(mert nem volt nekik elég az a rengeteg)behozták, hogy Jehova nevét csak egyszer ejthetik ki egy évben és azt is csak a főpap, és kizárólag a szentek szentjében amikor bement a szent hajlékba.

De ezzel nem csak Jehova nevének használatát hagyták el, hanem az összes törvényt, és a kötött szövetséget is.

Az ördög szépen eltávolíttatta ezt a nevet az írásokból, jól lehet a régi iratokban még meg van, Jehova nem engedte, hogy a neve feledésbe merüljön.

Jézus pedig imádkozott, ezért a név megszenteléséért valamint kijelentette, hogy meg fogja ismertetni mindenkivel ezt a nevet, az Ő apukájának a nevét, akit nagyon szeret.

Az Isten szó pedig nem tulajdon név, hanem a Teremtő Isten megnevezése, titulusa, nincs még egy teremtő.

2013. jan. 27. 00:22
 28/47 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem a kérdezőnek hanem a 23-as válaszolónak írtam.
2013. jan. 27. 00:23
 29/47 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező?

Az Isten nevét nem vettem a számra, még angolul sem.

Ugyan is Istennek (és most a számra veszem)Jehova a neve.

Illetve nem is a számra vettem, hanem leírtam.

S ez nem hiába való.

akkor hiába való vagy helytelen, ha olyan dologgal hoznám összefüggésbe ami megszentségtelenítené a név tulajdonosát.

A Zsidó nép nagyon sokáig használta az Isten nevét, de aztán babonás félelemből elindítottak egy hagyományt(mert nem volt nekik elég az a rengeteg)behozták, hogy Jehova nevét csak egyszer ejthetik ki egy évben és azt is csak a főpap, és kizárólag a szentek szentjében amikor bement a szent hajlékba.

De ezzel nem csak Jehova nevének használatát hagyták el, hanem az összes törvényt, és a kötött szövetséget is.

Az ördög szépen eltávolíttatta ezt a nevet az írásokból, jól lehet a régi iratokban még meg van, Jehova nem engedte, hogy a neve feledésbe merüljön.

Jézus pedig imádkozott, ezért a név megszenteléséért valamint kijelentette, hogy meg fogja ismertetni mindenkivel ezt a nevet, az Ő apukájának a nevét, akit nagyon szeret.

Az Isten szó pedig nem tulajdon név, hanem a Teremtő Isten megnevezése, titulusa, nincs még egy teremtő.

2013. jan. 27. 00:24
 30/47 anonim ***** válasza:
Bocsánatot kérek ne a kérdező, hanem a 23-as válaszolónak írtam.
2013. jan. 27. 00:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!