Mi a véleményetek a nyelveken szólásról? Van tapasztalatotok benne?
O MY GOD!
Gyermekeim.
Jézus és az apostolok ahogy már leírták addig használták ezt amíg kész nem lett a teljes írás, vagy is a teljes biblia.
A gyógyítás hasonló képen, valamint csak azok tudtak gyógyítani az apostoli időkben is akikre az apostolok rá tették a kezüket, nem mindenkinek adatott meg.
ez az utolsó apostol halálával meg szűnt.
Keresztény feladatok a prédikáló é tanítvány képző munka, valamint a szeretet kimutatása oly mértékben hogy Jézus tanítványainak ez az azonosító jelük, nem a gyógyítás, nyelveken szólás.
A szeretet azon jelei mutatkozik meg amely hasonló Jézuséhoz, vagy is önfeláldozó szellemet kell mutatni, Te képes lennél a testvéredért meghalni?
Kedves utolsó!
Az Úr nevét hiába szádra ne vedd.
MÉG ANGOLUL SEM.
Elnézést az offért.
A nyelveken szólás olyasmi lehet,hogy lelkiekben szól a lélekhez.
Hogy is mondjam érzi a másik embert,és olyan nyelven szól,hogy a másik azt megértse.Olyan hangot üt meg
És ez nem halandzsa,meg idegen nyelv.
Hanem azt gondolom ez a szeretet nyelve.
Kedves Kérdező?
Az Isten nevét nem vettem a számra, még angolul sem.
Ugyan is Istennek (és most a számra veszem)Jehova a neve.
Illetve nem is a számra vettem, hanem leírtam.
S ez nem hiába való.
akkor hiába való vagy helytelen, ha olyan dologgal hoznám összefüggésbe ami megszentségtelenítené a név tulajdonosát.
A Zsidó nép nagyon sokáig használta az Isten nevét, de aztán babonás félelemből elindítottak egy hagyományt(mert nem volt nekik elég az a rengeteg)behozták, hogy Jehova nevét csak egyszer ejthetik ki egy évben és azt is csak a főpap, és kizárólag a szentek szentjében amikor bement a szent hajlékba.
De ezzel nem csak Jehova nevének használatát hagyták el, hanem az összes törvényt, és a kötött szövetséget is.
Az ördög szépen eltávolíttatta ezt a nevet az írásokból, jól lehet a régi iratokban még meg van, Jehova nem engedte, hogy a neve feledésbe merüljön.
Jézus pedig imádkozott, ezért a név megszenteléséért valamint kijelentette, hogy meg fogja ismertetni mindenkivel ezt a nevet, az Ő apukájának a nevét, akit nagyon szeret.
Az Isten szó pedig nem tulajdon név, hanem a Teremtő Isten megnevezése, titulusa, nincs még egy teremtő.
Kedves Kérdező?
Az Isten nevét nem vettem a számra, még angolul sem.
Ugyan is Istennek (és most a számra veszem)Jehova a neve.
Illetve nem is a számra vettem, hanem leírtam.
S ez nem hiába való.
akkor hiába való vagy helytelen, ha olyan dologgal hoznám összefüggésbe ami megszentségtelenítené a név tulajdonosát.
A Zsidó nép nagyon sokáig használta az Isten nevét, de aztán babonás félelemből elindítottak egy hagyományt(mert nem volt nekik elég az a rengeteg)behozták, hogy Jehova nevét csak egyszer ejthetik ki egy évben és azt is csak a főpap, és kizárólag a szentek szentjében amikor bement a szent hajlékba.
De ezzel nem csak Jehova nevének használatát hagyták el, hanem az összes törvényt, és a kötött szövetséget is.
Az ördög szépen eltávolíttatta ezt a nevet az írásokból, jól lehet a régi iratokban még meg van, Jehova nem engedte, hogy a neve feledésbe merüljön.
Jézus pedig imádkozott, ezért a név megszenteléséért valamint kijelentette, hogy meg fogja ismertetni mindenkivel ezt a nevet, az Ő apukájának a nevét, akit nagyon szeret.
Az Isten szó pedig nem tulajdon név, hanem a Teremtő Isten megnevezése, titulusa, nincs még egy teremtő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!