Az egyház az abortusz ellen van ok, de miért van a védekezés ellen is? Inkább szüljék halomra az emberek a gyerekeket, úgy hogy el se tudják tartani?
Kérdező, a baj az, hogy ezek nem olyanok, mint a fanatikusok, hanem ők maguk azok. Ne hidd azt, hogy a fanatizmus más vallások monopóliuma.
Sajnos vannak országok, ahol tényleg ennyire komolyan veszik a vallást. Hiába vagyunk a 21. században, ők megmaradtak a középkorban. El Salvadorban mind a fogamzásgátlás, mind az abortusz tilos.
De eléggé megdöbbentő - mármint egy gondolkodó ember szemszögéből, itt sajnos van, akinek ez a természetes -, hogy a katolikus egyház kiátkozta azokat az orvosokat, akik egy életmentő abortuszt hajtottak végre egy kilenc éves kislányon, aki erőszak áldozata lett.
Kedves kérdező!
Te a világi házasságról beszélsz, vagy polgári házasságról. Én meg arról, amit a Biblia szerint Isten rendelt. A 2 nagyon más. A világi házasság tényleg alig több, mint egy papír. Az Isten által rendelt azonban egész más: szeretetet jelent, gyermekek utáni vágyat (talán csak később, de valamikor mindenképpen) és halálig tartó szellemi, érzelmi, vagyoni közösséget.
49-es!
"Egyrészt tudnod kellene, hogy a valaha megfogant "emberek" több, fele spontán vetélés áldozata lesz, döntő többségében még azelőtt, hogy az anya egyáltalán észrevenné, hogy terhes. Szóval a Te mindenkit szerető Istened ezek szerint igencsak szorgos alkalmazója az abortusznak."
Igazad van, a 40% csak a többiekre vonatkozott, ezt tényleg nem írtam, én voltam pontatlan. A spontán vetélés során elhunytak lelkéről nem ír a Biblia. Azt viszont írja, hogy Isten igazságos és szerető. Így az ő lelkük a mennybe jut, hiszen bűnt nem követtek el.
"Másrészt a fogantatás után is sokminden történhet: a megtermékenyült petesejt, miután elkezdődik a sejtosztódás, néhány 100 sejtből álló korában kettéválik, és két külön ember fejlődik belőle. (Ők az egypetéjű ikrek.) Ha a lélek már a megtermékenyítés pillanatában ott van az emberben, akkor az egypetéjű ikerpárokkal mi a helyzet? Ketten osztoznak egy lelken? Vagy a lelkük is kettéoszlott?"
Egy embernek egy lelke van. Ez sincs pontosn leírva, de az semminek nem mondana ellent a Bibliában, ha ilyenkor még egy lélek színre lépne, és a már meglévő lélek kerülne az egyik emberbe, a másik pedig a másikba.
"A petesejt azonban nemcsak kettéosztódhat: ritkán, de az is megesik, hogy két különálló, megtermékenyített petesejt van az anyában, amik szintén néhányszáz sejtes korukban összeolvadnak, egyesülnek. Csak egy kisbaba fog születni, rá szakszóval azt mondják, hogy himéra. Ha a megtermékenyítések pillanatában mindkét petesejtbe került lélek (mivel mind a kettő ember), akkor mi lesz a plusz lélekkel az egyesülés után? Akkor ezek az emberek két lélekkel rendelkeznek?"
Ez sincs pontosan leírva. A másik lélekkel bevallom, nem tudom, mi történik. Lehetséges, hogy ő ekkor meghal, lelke a mennybe jut.
Fontos megjegyeznem, hogy Isten nem okozója a rossznak. Legfeljebb megengedője. A rossz azonban a bűn következménye, megengedése kollektív büntetés, amely azonban sokkal kisebb, mint ami jogos volna. Minden ember bűnös ugyanis.
De mivel Isten igazságosan ítél, így lehetőségünk van az örök boldogságra, és akkor földi szenvedéseink véges időtartama semminek mutatkozik majd örök idők múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!