Az egyház az abortusz ellen van ok, de miért van a védekezés ellen is? Inkább szüljék halomra az emberek a gyerekeket, úgy hogy el se tudják tartani?
Fején találtad a szöget.
A katolikus egyházat csak addig érdekled, amíg a pénzt kell kisajtolni belőled vagy meg kell tiltani neked dolgokat.
Ha valami problémád van, menj máshoz, pl. a sóhivatalba, de hozzájuk ne.
ma 16:47
ÉS amit felsoroltál példának,ott pont azért vannak ennyien mert nincsenek védekezési módszerek. Nincs pénzük rá. És ott mi van? Éheznek az emberek, a GYEREKEK. Teljes a felelősség hiánya. Nehogy már az legyen a hülye aki felelősségteljesen gondolkodik. Tudod addig nyújtózkodj amíg a takaród él. Nem fogunk egy 3-4 gyereket bevállalni ah nem tudom eltartani.
"ellepik Európát az arabok és kötelező lesz muszlimnak lenni, csadorban járni, körülmetélkedni"
Kevered a vallásokat, szemlátomást fogalmad sincs róluk.
Lehet, hogy ez az ijesztgetős duma van, ahol bejön, de felnőtt ember nem gondolja komolyan, hogy egyszer csak kihalunk és hip-hop mindenki muszlimcigányzsidób**i lesz. Nőjj fel...
Kedves kérdező! Szerintem már írtam, hogy a házasság miért lett kitalálva. Ha nem, leírom még egyszer.
1. a nem kívánt terhességek, és így a gyilkosságok (abortusz) és a csonka családok megelőzése miatt. Az emberek mintegy 40%-át ölik meg úgy, hogy menekülnek az abortáló gép elől a méhben (minden felvétel igazolja).
2. a nemi betegségek miatt, melyek régen gyógyíthatatlanok voltak.
3. magányos időskor elkerülése.
Mindemellett azokban az országokban születik a legtöbb gyermek, ahol a legszegényebbek az emberek. És mégis élnek.
Általánosban csak én voltam vallásos az osztályban, igazán gazdag emberekkel jártam egy osztályba. Átlag 1 testvérük volt.
Gimim vallásos volt, az embereknek átlag 3 testvére volt, 1-nek nem volt testvére, 2-nek 1 testvére volt, 7-8 embernek volt 2 testvére, 12-15-nek 3 és 5-8-nak még több. Volt, akinek 7. És nem voltak szegények, de sokkal szegényebbek, mint az általánosban. Csak azért, hogy lássuk, hány gyermeke van a vallásosoknak.
Régen az emberek 14 éves korban tudtákmeg, mi a szex, és 16-18 éves korban házasodtak. 2-4 évet várni nem volt olyan nehéz. Ma 8 évesen mindent tudnak, és 28 évesen sem házasodnak, és 20 évet nehéz várni (ha úgy vesszük, hogy 14 éves kortól érettek, akkor 14-et kell várni). Természetesen ez nehéz, ez egy jelentős társadalmi változás.
Isten a házasságot nem ilyen társadalomba teremtette. Ezért nehéz ma várni, és nem nagyon van megoldás. A házasság eredeti intézményének (nincs válás és nincs szex azon kívül) megszüntetése ugyanis csonka családokhoz vezet és magányos időskorhoz.
Abban viszont egyetértek, hogy ha már szexelnek házasságon kívül, ne fogamzásgátló meg ilyenek legyenek, hanem akkor már óvszer.
Néhány megjegyzés a margóra:
"Az emberek mintegy 40%-át ölik meg úgy, hogy menekülnek az abortáló gép elől a méhben"
Milyen emberek 40%-át? Nem tudom úgy definiálni az "emberek"-et, hogy ez a 40% reális szám legyen.
"Mindemellett azokban az országokban születik a legtöbb gyermek, ahol a legszegényebbek az emberek. És mégis élnek."
Nem értem, mi mellett szóló érv az, hogy "mégis élnek". Senki nem mondta, hogy mind meghalnak a gyerekek a sokgyerekes családokban, csak azt, hogy a több gyerek rendszerint alacsonyabb életszínvonalat jelent, egyes esetekben kifejezett nélkülözést.
/nagyon szegény országokban, illetve feudális rendszerekben nálunk is magas volt a gyerekhalandóság, de az megint egy más kérdés/
Önmagában azt kimutatni, hogy vallásos ismerőseidnek hány gyereke és mennyi pénze van, megintcsak irreleváns információ. A keresztény közösségek fantasztikusan összetartóak tudnak lenni egy bizonyos rétegben. Én is ismerek ilyeneket és csak a legőszintébb elismeréssel tudok szólni róluk. Aki így nő fel, akörül védőburok van. De ezek eközben világnézeti, társadalmi alapon is szerveződnek és valójában rajtuk kívül még sok hívő van, aki nem kapcsolódik annyira szervesen a közösséghez és nem élvezi ennek szociálisan pozitív hatásait.
"Régen az emberek 14 éves korban tudták meg, mi a szex, és 16-18 éves korban házasodtak"
A házasodás jogos, bár megjegyzendő, hogy nem feltétlen saját szándékukból. A mondat első fele viszont nevetséges, a "régen" időkben, főleg falusi környezetben (és régen ez volt a többség) kisgyerek koruktól tudták az emberek, hogy mi a szex, mivel a házban egy szobában laktak a szülőkkel, esetleg nagyszülőkkel is, nem beszélve a jószágokról, amik aztán még annyi szemérmet sem tanúsítottak.
"Abban viszont egyetértek, hogy ha már szexelnek házasságon kívül, ne fogamzásgátló meg ilyenek legyenek, hanem akkor már óvszer."
Kinek mi jön be jobban. A lényeg, hogy mindenkinek jó legyen rövid és hosszú távon is. Ne legyen egészségügyi károsodás gyógyszertől, ne legyen nem kívánt terhesség, a szex élvezhető legyen.
Kedves 46-os!
Ha ot voltak a gyerekek, anyu meg apu csak nem csinálták.
Onnantól ember az ember hogy megfogan. És az így definiált embereknek mintegy 40%-át abortálják.
Azért kell ingább gumit használni, hamár, mert a tabletták jelentős része úgy (is) hat, hogy a már megtermékenyített petesejtet választja le a méhfalról. Az egészségre való hatásra pedig még ki sem tértem.
töftöftöf, ha ezt most komolyan gondoltad - mint ahogy sejtem -, akkor félelmetesen keveset tudsz az egészről.
Egyrészt tudnod kellene, hogy a valaha megfogant "emberek" több, fele spontán vetélés áldozata lesz, döntő többségében még azelőtt, hogy az anya egyáltalán észrevenné, hogy terhes. Szóval a Te mindenkit szerető Istened ezek szerint igencsak szorgos alkalmazója az abortusznak.
Másrészt a fogantatás után is sokminden történhet: a megtermékenyült petesejt, miután elkezdődik a sejtosztódás, néhány 100 sejtből álló korában kettéválik, és két külön ember fejlődik belőle. (Ők az egypetéjű ikrek.) Ha a lélek már a megtermékenyítés pillanatában ott van az emberben, akkor az egypetéjű ikerpárokkal mi a helyzet? Ketten osztoznak egy lelken? Vagy a lelkük is kettéoszlott? A petesejt azonban nemcsak kettéosztódhat: ritkán, de az is megesik, hogy két különálló, megtermékenyített petesejt van az anyában, amik szintén néhányszáz sejtes korukban összeolvadnak, egyesülnek. Csak egy kisbaba fog születni, rá szakszóval azt mondják, hogy himéra. (Általában ezt nem lehet észrevenni, de pl. az egy barna és egy kék szemű emberek is egy ilyen folyamat során jöttek létre.) Ha a megtermékenyítések pillanatában mindkét petesejtbe került lélek (mivel mind a kettő ember), akkor mi lesz a plusz lélekkel az egyesülés után? Akkor ezek az emberek két lélekkel rendelkeznek?
"Isten a házasságot nem ilyen társadalomba teremtette. Ezért nehéz ma várni, és nem nagyon van megoldás. A házasság eredeti intézményének (nincs válás és nincs szex azon kívül) megszüntetése ugyanis csonka családokhoz vezet és magányos időskorhoz. "
"1. a nem kívánt terhességek, és így a gyilkosságok (abortusz) és a csonka családok megelőzése miatt. Az emberek mintegy 40%-át ölik meg úgy, hogy menekülnek az abortáló gép elől a méhben (minden felvétel igazolja).
2. a nemi betegségek miatt, melyek régen gyógyíthatatlanok voltak.
3. magányos időskor elkerülése."
ÉS ezt te komolyan is gondolod? NEm kívánt terhesség házasságon belül is van. Van 2 20 éves. Nem akarnak gyereket 30 éves koruk előtt, de véletlen mégis lesz.Mivel másabb ha házasok és ha nem?
és ez a magányosak is egy nagy hülyeség. Ha nem házasok akkor nem élhetnek együtt? A különbség egy papír. Nem az van, hogy vannak az egyedül élő emberek és a házasságban élők és több nincs is. Most ha van egy papír attól nem fogják egymást szeretni. Ha nincs papír akkor máris magányosak? Csak házasságban lehet együtt élni.
És milyen csonka család? Ha házasok akkor nem fogja elhagyni? Azért ennyire ne legyünk már szűk látókörűek.
Nem a papíron múlik.
De utalom a vallásos mellébeszéléseket. Mindent istennel indokolni. Ne egy burokban éljünk ahol csak isten van és vele indokolni mindent. Olyanok mint a fanatikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!