Még sincs szabad akarat?
Nos a Biblia azt írja hogy szabad akaratot kaptunk.Én erre rácáfolnék az ösztönökel.
Ugyanis:ha nekem szabad akaratom van ,akkor a testem fölött 100%-os hatalmat kéne gyakorolnom és minden tettem és érzésem fölött is 100%-os hatalmamnak kéne lennie.De nincs.Például nem tudom befolyásolni azt hogy énnekem milyen pillanatban legyen merevedésem (mint minden férfi életében,biztos másnak is voltak már kellemetlen percei emiatt).Itt hol a szabad akarat?Aztán nem dönthetek aról sem hogy a szervezetem hogyan működjön.Már évek óta minden egészségügyi szakember belémköt hogy nem lehet ekkora súllyal élni.(190 vagyok és ehhez 70 kg)Hol itt a szabad akarat?Ha rajtam múlna zsírsejteket építenék,és nem csak átmenne rajtam minden.Hol a szabad akarat azoknál akik hízásra hajlamosak és nem tudnak egyszerűen ellenálni a cukornakMiért is nem?Mert belénk kódolt ösztön hogy minden ami édes azt együk meg és ha lehet minnél többet.Hol a szabad akarat ,hogy megmondjam a hülye testemnek hogy:Nem,nem lehet még egy cukros nyalánkságot megenni mert mai világunkban amúgy is túl sok a cukor?Nem.Ehelyett a hülye ösztöneink vezetnek amik ha tehetnék egész nap cukrot etetnének velünk,és amik viszont undorodnak a savanyú keserű dolgoktól.Miért nem dönthettem el embrionális koromban hogy a keserű olyan legyen mint az édes?Akkor én lennék a legegéségesebb ember mert minden keserű gyógyfüvet,teát és minden mást simán minden fogösszeszorítás nélkül megennék.Miért nem dönthettem?Miért kell elviselnem Isten akaratát hogy egy életen át keserűnek érezzem a nagyon egészséges gyermekláncfű,vagy csalán teát?Miért vannak ösztönök ha állítólag szabad akaratot kaptunk?Itt csak három lehetőség van:
-Isten hazudott
-Nem Isten teremtett
-Ha Isten teremtett nem érdekli őt hogy mi a mi akaratunk.
20-as!
Az "Isteni Terv" azt jelenti, hogy Istennek mindenkivel terve van, de ez a terv csak nagyvonalakban vázolja az életedet, ezen belül még jelentős szabadságunk lenne. A szabad akarat magában foglalja, hogy nem muszály ezt a tervet végrehajtanunk. Csak azzal mindenkinek rtunk, úgyhogy jobb, ha végrehajtjuk.
Aztarohadt, hogy lehetsz ennyire hülye?
Hány éves vagy, 8?
10 év múlva sírni fogsz, ha ezt az írásodat meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!