Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Még sincs szabad akarat?

Még sincs szabad akarat?

Figyelt kérdés

Nos a Biblia azt írja hogy szabad akaratot kaptunk.Én erre rácáfolnék az ösztönökel.

Ugyanis:ha nekem szabad akaratom van ,akkor a testem fölött 100%-os hatalmat kéne gyakorolnom és minden tettem és érzésem fölött is 100%-os hatalmamnak kéne lennie.De nincs.Például nem tudom befolyásolni azt hogy énnekem milyen pillanatban legyen merevedésem (mint minden férfi életében,biztos másnak is voltak már kellemetlen percei emiatt).Itt hol a szabad akarat?Aztán nem dönthetek aról sem hogy a szervezetem hogyan működjön.Már évek óta minden egészségügyi szakember belémköt hogy nem lehet ekkora súllyal élni.(190 vagyok és ehhez 70 kg)Hol itt a szabad akarat?Ha rajtam múlna zsírsejteket építenék,és nem csak átmenne rajtam minden.Hol a szabad akarat azoknál akik hízásra hajlamosak és nem tudnak egyszerűen ellenálni a cukornakMiért is nem?Mert belénk kódolt ösztön hogy minden ami édes azt együk meg és ha lehet minnél többet.Hol a szabad akarat ,hogy megmondjam a hülye testemnek hogy:Nem,nem lehet még egy cukros nyalánkságot megenni mert mai világunkban amúgy is túl sok a cukor?Nem.Ehelyett a hülye ösztöneink vezetnek amik ha tehetnék egész nap cukrot etetnének velünk,és amik viszont undorodnak a savanyú keserű dolgoktól.Miért nem dönthettem el embrionális koromban hogy a keserű olyan legyen mint az édes?Akkor én lennék a legegéségesebb ember mert minden keserű gyógyfüvet,teát és minden mást simán minden fogösszeszorítás nélkül megennék.Miért nem dönthettem?Miért kell elviselnem Isten akaratát hogy egy életen át keserűnek érezzem a nagyon egészséges gyermekláncfű,vagy csalán teát?Miért vannak ösztönök ha állítólag szabad akaratot kaptunk?Itt csak három lehetőség van:

-Isten hazudott

-Nem Isten teremtett

-Ha Isten teremtett nem érdekli őt hogy mi a mi akaratunk.

2013. jan. 12. 20:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
15%

20-as!

Az "Isteni Terv" azt jelenti, hogy Istennek mindenkivel terve van, de ez a terv csak nagyvonalakban vázolja az életedet, ezen belül még jelentős szabadságunk lenne. A szabad akarat magában foglalja, hogy nem muszály ezt a tervet végrehajtanunk. Csak azzal mindenkinek rtunk, úgyhogy jobb, ha végrehajtjuk.

2013. jan. 19. 11:13
 22/23 anonim ***** válasza:

Aztarohadt, hogy lehetsz ennyire hülye?

Hány éves vagy, 8?

10 év múlva sírni fogsz, ha ezt az írásodat meglátod.

2013. febr. 1. 01:13
 23/23 világvége1 ***** válasza:
A szabad akarat azt határozza meg, mit tegyünk vagy ne tegyünk. Nem az érzéseinket vagy hogy milyen a testalkatunk. A merevedéshez koncentrálni kell. Ellen lehet állni a cukornak, ráadásul vannak önmagukban édes gyümölcsök, amiket nyugodtan lehet enni. Nincs olyan étel vagy ital, ami nélkülözhetetlen és keserű.
2020. jún. 27. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!