Még sincs szabad akarat?
Nos a Biblia azt írja hogy szabad akaratot kaptunk.Én erre rácáfolnék az ösztönökel.
Ugyanis:ha nekem szabad akaratom van ,akkor a testem fölött 100%-os hatalmat kéne gyakorolnom és minden tettem és érzésem fölött is 100%-os hatalmamnak kéne lennie.De nincs.Például nem tudom befolyásolni azt hogy énnekem milyen pillanatban legyen merevedésem (mint minden férfi életében,biztos másnak is voltak már kellemetlen percei emiatt).Itt hol a szabad akarat?Aztán nem dönthetek aról sem hogy a szervezetem hogyan működjön.Már évek óta minden egészségügyi szakember belémköt hogy nem lehet ekkora súllyal élni.(190 vagyok és ehhez 70 kg)Hol itt a szabad akarat?Ha rajtam múlna zsírsejteket építenék,és nem csak átmenne rajtam minden.Hol a szabad akarat azoknál akik hízásra hajlamosak és nem tudnak egyszerűen ellenálni a cukornakMiért is nem?Mert belénk kódolt ösztön hogy minden ami édes azt együk meg és ha lehet minnél többet.Hol a szabad akarat ,hogy megmondjam a hülye testemnek hogy:Nem,nem lehet még egy cukros nyalánkságot megenni mert mai világunkban amúgy is túl sok a cukor?Nem.Ehelyett a hülye ösztöneink vezetnek amik ha tehetnék egész nap cukrot etetnének velünk,és amik viszont undorodnak a savanyú keserű dolgoktól.Miért nem dönthettem el embrionális koromban hogy a keserű olyan legyen mint az édes?Akkor én lennék a legegéségesebb ember mert minden keserű gyógyfüvet,teát és minden mást simán minden fogösszeszorítás nélkül megennék.Miért nem dönthettem?Miért kell elviselnem Isten akaratát hogy egy életen át keserűnek érezzem a nagyon egészséges gyermekláncfű,vagy csalán teát?Miért vannak ösztönök ha állítólag szabad akaratot kaptunk?Itt csak három lehetőség van:
-Isten hazudott
-Nem Isten teremtett
-Ha Isten teremtett nem érdekli őt hogy mi a mi akaratunk.
A szabad akarat ha nem avatkoznak bele az életedbe hanem saját magad választod meg hogy mit szeretnél vele.A választásban döntésed jó és rossz is lehet.A tested az életed része és Jézus is benned lakozhat ha engeded.Amilyen erős a hited ,olyan erős az akaratod.Persze csak a jó oldalon próbálkozz ,mert Jézus ott áll.De ne feledd nem a test hanem a lélek megmentése ami Jézus számára fontos...mert a test múlandó , a lélek örök.
(K.Gy)
Szép megfogalmazás utolsó!
Hogy a kérdésre is válaszoljak. Igen, Isten nagyon helyesen tette, hogy így teremtett meg minket. Ha valóban tőled függne egy csomó minden irányítása a tetedben akkor szerinted mennyi idő jutna másra? Akkor meg azért panaszkodnál mert nincs idő kiélvezni az életet. Miért síránkozol, miért nem élvezed inkább az élet adta lehetőségeket? Még valami. Sajnos félre értelmezted a szabad akarat fogalmát és ezért érzed sértve magad mikor a többi ember erre figyelmeztet(valaki gúnyosan, valaki megértően). Én megpróbálok a második csoportban maradva felvilágosítani: A szabad akarat arra jó, hogy a sorsodról dönthess. Azt teheted az életeddel és a testeddel is amit csak akarsz. Persze vannak korlátok amit mi emberek állítottunk fel magunknak és ezeket törvényeknek hívjuk. Egyébként sok olyan példát is hoztál fel ami a szabad akarattal választható meg, pl mennyi a súlyod, mennyi cukrot ehetsz és hogy megiszod e a csalán teát vagy sem az is rajtad múlik. Minden más már csak következmény, valaki leszól hogy sovány vagy(de ez az ő véleménye) annyi cukrot ehetsz amennyi csak beléd fér, de tudnod kell, hogy a következménye elhízás, a tea íze meg lehet édes mézzel vagy cukorral. Vagy megveszed kapszulában porrá őrölve. A világ nem ahhoz lett kialakítva, hogy itt csak élvezkedjünk, minden jó ízű legyen, minden sikerüljön, mindenki elégedett legyen. Azt a helyet megyországnak hívják, ezt pedig Földnek. Az pedig, hogy te mennyire adsz mások véleményére pedig csak rajtad áll. Jelen esetben is. Hiába írok én neked 100 oldalt, ha neked teljesen más az értékrended, akkor sem fogadod el a válasz ha maga a jóisten mondja neked. Ehhez a gondolkodáshoz fel kell nőni és meg kell érteni. Nem azt mondom hogy buta vagy, egy példával bemutatom hogy értem a felnövést: egy gyereknek hiába magyarázom a másod fokú egyenletet, nem fogja megérteni. Érettebbnek kell lennie ahhoz, hogy ezt a tudást megértse és elfogadja. Remélem nem voltam túl kioktató. Legyen szép napod :)
Szia !
Ha nem Isten teremtett, akkor ki ?
Ha Isten hazudott és nem érdekli őt az ember akkor miért irkálsz ide kérdést azt gondolod nem érdekled Istent mik a problémáid ? és téged se érdekel Isten ?
Megint egy újabb keresztényeket provokáló kérdés jó szórakozást kívánok hozzá !
Nem mindent Isten kódolt belénk. Van, amit a sátán. De Istennel megszabadulhatunk!
Egyébként a szabad akarat, mint a nevében benne van, azt jelenti, hogy bármit akarhatsz. Az nincs benne, hogy meg is teheted. Nem ugorhatok le egy repülőből csak úgy, ha nem akarom, hogy fájjon, de akarhatom, hogy megtehessem. És ahogy 1-es írta, akarhatom követni Jézust, és ellenkezhetek is ez ellen.
Szóvál Sátán már génsebészkedik is.Na ezt még nem hallottam.Az ember nem fejeződött be a 6. napon?
Ja és sátán nem Isten alatti?Akkor hogyan képes ugyanolyan léptékű dolgokra mint Isten?Csak úgy minden segédeszköz nélkül belenyúl az emberi DNS-be és úgy hogy egy a többi génhez teljesen illeszkedő mutációt okozott.Bocs de ezt már csak Isten tudhatná.Bár mivel Sátán is csak képzelet beli lény,ezért nem korlátozom a fantáziádat.Jó ábrándozást,én addig cukorszigeten leszek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!