HA isten létezik, miért nem bizonyitja?
Ha eleve betáplálná, akkor elvenné a szabad akaratot. Neki nem programozott emberekre van szüksége.
"Szólhatna az égből" s az mennyiben bizonyítaná, hogy ő Isten? Lehet, hogy valaki csak átver minket, vagy valami fejlett technológia segítségével csinálják.
Utolsó: de az Istenbe vetett hit adott erőt nekik, hogy kitartsanak. Mert őszintén szólva nem tudom, mi más adhatott volna reményt.
21:46-os
Részben igazad van, hiszen nyilván az istenbe vetett hit adott nekik erőt a gyereknemzés sikerülésére való esély minimális volta ellenére a gyereknemzés próbálgatására.
De hangsúlyozom, az istenbe vetett hit és nem az isten!
Ha isten betáplálná az emberekbe a létébe vetett hitet, akkor sem fosztaná meg az embereket a szabad akarattól, pusztán bizonyosságot adna az embereknek. Azt pedig ettől függetlenül dönthetnék el az emberek, hogy mennyire kívánnak istennek tetsző életmódot folytatni. Ez így volna igazságos, bárhogy is értetlenkedsz.
Egy mindenható lény nem tud oly dolgot bemutatni, amelyről nem merülhet fel a csalás gyanúja? Vagyis nem képes tenni oly dolgot, amelyet nem lehet megkérdőjelezni?
Nos, bár nem vagyok hívő, de...
Ennek a lényege, a hit. Aki hisz benne, annak nincs szüksége arra, hogy bebizonyítsa. Aki meg nem hisz benne, annak bizonyíthatná (amennyiben tényleg létezik), akkor se hinné el.
"skrizoféniának hivjuk."
Skizofrénia
-1.Hallucinációk - nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangok hallása.
Gondolom erre utalt a kérdező.
-2.Inkoherencia (összerendezetlenség) - logikátlan gondolatok.
- Én meg ezt látom a kérdezőnél.
Szerinted hogy lehetne ezt bizonyítani úgy, hogy pl. te elhidd?
Jézus azt állította, hogy őt az Atya küldte. Ennek bizonyítására tett egy rakás csodát, ráadásul épp olyan kontextusokban, amik igen intelligensen beleillettek abba a szituba vagy vitába, amiben épp akkor ott volt.
Pont úgy végezték ki, ahogy az a 22. zsoltárban le van írva (15-19. vers.) Jézus a 22. zsoltár első sorát idézi a kereszten (Máté 27.46). Döbbenetes.
Ráadásul még fel is támadt a harmadik napon, ahogy azt előre megmondta.
Erre nyilván két dolgot mondanak az ateisták (egyébként én is az voltam):
1. A Biblia szövegét kitalálták, és/vagy megmásították. Az erre vonatkozó objektív tudományos módszerekkel való vizsgálatok bizonyítékait figyelmen kívül hagyják.
2. Jézus nem is létezett.
Magyarán: Isten szabad akaratot adott nekünk. Ezek után bizonyíthatná akárhogy a létezését, az ateisták egy jó része semmiképp nem hinne neki.
Ennyi baromságot...
Méghogy bizonyítékok a Biblia hitelességére vonatkozólag...
Utolsó:
Te meg honnan szeded azt, hogy a biokémikusok kezdenek vallásossá válni? Talán egy kreácionista, azaz értelmes tervezettséget hirdető áltudományos oldalon olvastad ezt?
A többi butaságra pedig inkább nem is reagálok.
Mert isten megengedi az ateistáknak, hogy sötétségben éljenek, és nem szenved bizonyítási kényszerben.
Mindíg csodáltam a hívőket akik nem találkoztak istennel és mégis töretlen a hitük.
De még jobban csodálkozom az ateistákon, akik bár szintén csak hiszik, de fennhéjázva lépten-nyomon lehülyézik a hívőket, és kinyilatkoztatják, hogy isten pedig nincs.
Tudatlanság áll szemben tudatlansággal, ami nem baj hiszen nem tudhatjuk. Csakhogy amíg a hívők csak hisznek, addig az ateisták (elég korlátolt módon) azt hiszik, hogy "tudják" .
Ha valamelyik butaság akkor az ateistáké a nagyobb fokú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!