ha mindenható, akkor nem tartana neki semmiből, csak egy gondolat lenne... "Ha az emberek beszélnek istenhez, azt imádkozásnak hivjuk, ha viszont isten beszél hozzánk azt skrizoféniának hivjuk."
Az intelligenciát bőven lehet bizonyítani beszédstílussal, tesztek kitöltésével, hasonlókkal...
De látom, ez neked magas.
Aki pedig nem érti a kérdés súlyát, az inkább gondolkodjon vagy olvasson picit, de ne itt akarja hirdetni az okosságait.
2009. aug. 28. 19:50
12/45 anonim válasza:
A vallásosak szerint Isten közölte az emberrel, hogy létezik, mégpedig a kinyilatkoztatásban (ld. Biblia). Ezt nem kötelező elhinni, mert az ember szabad akarattal rendelkezik. A vallásos gondolkodók szerint Isten az embert szabad lénynek teremtette, ezért nem "irányítja" a gondolkodását.
2009. aug. 28. 20:02
13/45 anonim válasza:
már nekem is bebizonyította. azóta meg is változott az élete:)
egyébként meg nem értem, miért kell lepontozni azt, akinek a véleménye nem egyezik a tiéddel...
22/l
2009. aug. 28. 20:13
14/45 anonim válasza:
bocsi, az ÉN ÉLETEM:D
-előző voltam-
2009. aug. 28. 20:14
15/45 anonim válasza:
Mégis, hogy tudná bizonyítani? Akik bizonyítást várnak, pontosan mit várnak, mit tegyen? Mivel lehet bebizonyítani, hogy ő Isten? Akármit is csinálna, akkor is volnának kételkedők, akik nem hinnék el, hogy ő valóban Isten. Sőt, én sem hinném el, hiába tenne csodás dolgokat, átalakíthatja a fél Naprendszert, az sem elég bizonyíték arra, hogy ő Isten.
2009. aug. 28. 20:32
16/45 anonim válasza:
"Akik bizonyítást várnak, pontosan mit várnak, mit tegyen?"
Nem várnak semmit. Ez egy szerepjáték. Akárcsak a vallásosak között, az ateisták között is vannak izgágák, akik kérkednek a hitükkel. A vallásosak "Őrtorony" szórólapot osztogatnak az utcán. Az ateisták internetes fórumokon kérdezgetik, hogy "Isten miért nem bizonyítja, hogy van?" meg "Ki teremtette Istent?" stb. stb.
2009. aug. 28. 20:37
17/45 anonim válasza:
"egyébként meg nem értem, miért kell lepontozni azt, akinek a véleménye nem egyezik a tiéddel..."
Ez egy íratlan háziszabály. Nem hivatalosan, de ténylegesen ezen az oldalon az egyetértés/helytelenítés kifejezésére használják az emberek a pontozást.
2009. aug. 28. 20:43
18/45 anonim válasza:
aham...ez butaság:) ennyi erővel akkor én is sok mindenkit lepontozhatnék^^
2009. aug. 28. 21:11
19/45 anonim válasza:
Egyrészt köszönöm a lepontozást. Másrészt: édesanyám öcsém születése közben majdnem elvesztette a méhét, ugyanis darabokra szakadt neki, és úgy varrták vissza darabonként a testébe. Megmondták az orvosok, hogy soha többé nem lehet gyereke. De öcsém beteg lett és meghalt pár hónapos korában, édesanyám pedig beleőrült. Egy szál pólóban járta a 4 kilométerre lévő temetőt mínusz 10 fokos hidegben. Az orvos megmondta, hogy hamarosan a zárt osztályon fog kikötni, és, hogy rajta már csak egy újabb baba segíthet, de ez ugyebár lehetetlennek mutatkozott. Édesapám viszont azt mondta próbálják meg, hátha sikerül. Anyukám nem akarta mondván, hogy még egy csalódást nem bírna elviselni, hogy beleéli magát egy terhességbe, és még csak be sem következik. De nem adták fel a reményt, és Isten segített. Öcsém halála után 15 hónappal megszületett a húgom, aki makkegészséges és 19 éves. Mi ez ha nem bizonyítás, hogy Isten létezik, és szeret minket, és segít azokon, akik tiszta szívből fohászkodnak hozzá?
2009. aug. 28. 21:21
20/45 anonim válasza:
Isten, mint mindenható lény eleve betáplálhatná az emberekbe a létébe vetett hitet.
Lejöhetne és mutathatna pár valódi csodát. Például bizonyos időközönként szólhatna az égből, stb. (És most ne gyertek Jézussal... A Biblia abszolút kikezdhető).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!