Ki hazudik a biblia, vagy a tudomány?
Kedves kérdező! Ez a ne használjuk a számítógépet... khm.
Már említettem, hogy a tudomány művelése fontos. A csoda attól csoda, hogy ellentmond a tudománynak, tehát a csodák a tudomány azon időpontbeli állását döntik meg, és az írja felül, aki a csodát véghezviszi. És ő Jézus, aki ezáltal már megdöntötte a mai tudományt, de újat adott helyette, miszerint ő intéz mindent, vannak alap törvények, de ő felülírhatja őket időről időre. Persze az alapesetben érvényben lévőtörvényeket kutatni kell, erre utasít is a Biblia, és ezen alapesetben érvényben lévő törvényeket a tudomány egyre inkább megtalálja, és ez jó, hiszen fejlődést hoz. A csodák a bizonyítékok. És a személyes kapcsolatunkban Istennel még több bizonyítékot kapunk. Persze a minket körülvevő világ is bizonyíték.
Vidiripi
Kérdező!
Meséld el milyen az megrögzött régi világunk?
Csodák!
Természetesen nem volt könnyű folyókon, tengereken átkelni, de Attila is átvitte a hunjait, csak a zsidóknak kellett a tengert szétválasztani, mert bambák voltak egy normális átkeléshez.
Egyébként is, ha Attiláról olvasva valamely történet így, vagy úgy szól, az semmire sem bizonyíték.
A Biblia is csak egy könyv, a benne leírt csodák éppenséggel ellene szólnak, éppeszű ember kételkedését azonnal felkeltené, ha maradt benne józan ész.
Az orvosi csodák a legendák körébe tartoznak és az alapjuk az, hogy az orvosok is emberek, a betegeikkel csak részben törődnek, műhibák előfordulnak akár a diagnosztizálás, akár a kezelés folyamán. Az orvos csak a munkáját végzi, méghozzá pénzért. Nem tévedhetetlen, sőt, időnként lehet trehány és hibázhat is, nem jól ismerve a beteget.
A tudomány nem hazudik, bár időnként tévedhet, de fejlődik és egyre mélyebb ismereteket ad.
A Biblia sem hazudik, mert a dajkamesék már nem a hazugság kategóriájába tartoznak.
A vallásos tudósok esetén bizonyára a környezet is besegít, amelytől senki nem óhajt kirekesztve lenni.
A tendencia azt mutatja, hogy egyre több az ateista, meglehet, régen sem volt másképp, csak nem merték bevallani, mert hátrányos lett volna számukra.
A híres tudósok kijelentései, pl.: a pohár fenekéről, kacsintások a többi normális embernek, akik pontosan megértik, hogy az illető tudományos felfedezései éppen elég bosszúságot okoznak a fanatikus vallásosoknak, aki nem óhajtja még mással is tetézni "bűneit".
Egyébként meg teljesen mindegy, mi mit gondolunk ezekről a dolgokról, mert élik a saját életüket...
Nos végigolvasva láttam sok érvet jót is rosszat is, most elmondom én mire jutottam. Szerintem hülyeség azon vitázni hogy a tudomány igaz e vagy az Isten hit. Miért nem próbáljuk össze illeszteni a kettőt? Lehet kiegészítik egymást, nem pedig különválnak. Elmondom mire gondoltam: Vallásos szemszögből kezdem hisz én is hívő vagyok. Ha elfogadjuk, hogy Isten teremtette a világot és azt a világ bonyolultságával magyarázzuk(ami véletlenül nem jöhetett létre) akkor nem értem miért nem fér össze a tudomány és a vallás. A világ mivel elég bonyolult számtalan törvényt és szabályt foglal magában ami működő képessé teszi a világot(lásd: bolygók mozgása, halmazállapotok vátozása hőmérséklettől függően, stb). Ezeket a szabályokat kutatja a tudomány és jegyzi fel.Pl ha a vizet melegítjük és eléri a forráspontot, gőzzé válik, fagyáspontkor pedig megfagy. Ez egy kikerülhetetlen törvény ami soh nem is változott és nem is fog. Ezt le is jegyezték az emberek és tudományosan bizonyított tény. De! Ezt a dolgot is Isten hozta létre ezzel is megakadályozva a káoszt ami ugye rendetlenséget jelent(a nevében is benne van rend nélküliség!).Tehát az, hogy a tudósok felismernek egyre több szabályoságot és törvényt az életben nem zárhatja ki Isten létét, hisz ezeket a szabályokat valaki megalkotta.
Tessék, egyesítettem a tudományt a vallással. Köszönöm hogy meghallgattatok!
Lehetne egységesíteni, de minek?
Megy az Isten nélkül is, meg akkor miért nem Allah, Buddha, vagy Zeusz a teremtő.
Esetleg a már említett Nagy Zöld Tüsszentő, aki megtüsszentette a dolgokat.
Ha már választanom kellene, akkor Ő, mert nem gyerekgyilkos és nem fanatizált, még csak azt sem kéri, hogy higgyenek benne, mert nincs rá szüksége.
Vidiripi
tzolko!
Az kellene hogy egyezségre jussanak hogy eltűnjenek azok a korlátok amelyek jelenleg fenn állnak.
Persze megy Isten nélkül is. Na de hogyan is megy?
"...miért nem Allah, Buddha, vagy Zeusz a teremtő."
Mert nem róluk szól a Biblia és egyikük sem mutatott akkora szeretetet hogy feláldozza a saját fiát azért hogy az emberek élhessenek.
Gyerekgyilkos.
Idézet a 69. kommentemből. "A tudomány létrehozta a művi abortuszt. Hány magzatot ölnek meg világszerte így ,éves szinten? Az orvostudomány segítségével. Sokszor azért ölnek meg egy magzatot mert - Nem tudnám felnevelni ,mivel nincs elég anyagi forrásom hozzá. De ha ez így is van arra miért nincs anyagi forrása hogy használjon valamilyen fogamzásgátló módszert. Ha már az erkölcs nem játszik szerepet az életében." S akkor még Kínáról nem is esett szó ahol azért ölnek meg magzatokat mert a kormányzati törvények ezt mondják ki. A legszörnyűbb az egészben hogy ez még csak nem is a szülő vagy szülők döntése.
Istenhez képest az emberek toronymagasan vezetnek a gyilkolásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!