Ki hazudik a biblia, vagy a tudomány?
"Természettudományi dolgok a Bibliában is vannak."
Ha a Bibliából tanulsz természettudományokat, akkor az megmagyarázza, hogy miért vagy ilyen butus.
"Aha! Ki ,hol és mikor bizonyította be? S ha be van bizonyítva akkor miért nevezik még mindig ELMÉLETNEK?"
Naponta több ezer kutatóintézetben bizonyítják.
Azért nevezik elméletnek mert az evolúcióelmélet az evolúciót irányító mechanizmusokat próbálja magyarázni, stb, tehát itt még sok kutatni való van de maga az evolúció mint folyamat, az tény.
Már leírtam a keresztény világképet, amelyhez szükséges a tudomány. Van az ateista világkép, melyből kihagyják Istent, mert anélkül is meg lehet magyarázni, úgyhogy Istent betenni fesleges. Hát azért ez erős, ugyanis ennyi erővel, ha vele is meg lehet magyarázni, nélküle minek?
Egyébként Isten létére számtalan bizonyíték van, pl. a csodák. És sok más is, amit csak a hívők láthatnak, hiszen éppen azért lettek hívők, mert ezeket felismerték.
Mi bizonyítja, hogy ezeket a csodákat Isten hajtja végre?
Mint már montam, kizártnak tartom, hogy Isten, akiről a Biblia ír egyedül legyem. Sőt, kétlem, hogy előkelő helyen volna milliárd és milliárd társa között.
Vidiripi
"Ha a Bibliából tanulsz természettudományokat, akkor az megmagyarázza, hogy miért vagy ilyen butus."
Szerinted amit idéztem Max Planck-tól az honnét van .a Bibliából? Bár igaz hogy az idéző jelet elfelejtettem.
De ha már a butaságról beszélünk akkor neked a szövegértéssel vannak komoly problémáid.
Hol írtam én azt hogy a Bibliából tanulok természettudományokat?
De ha már úgy is itt tartunk azt egyáltalán tudod e hogy mire gondolok?
"Naponta több ezer kutatóintézetben bizonyítják.
Azért nevezik elméletnek mert az evolúcióelmélet az evolúciót irányító mechanizmusokat próbálja magyarázni, stb, tehát itt még sok kutatni való van de maga az evolúció mint folyamat, az tény."
Több ezer? Érdekes! Akkor én mondhatom azt hogy mivel naponta több ezer épületet használnak arra hogy Istentiszteletet végezzenek a falaik között akkor ez a bizonyíték Isten létezésére?
A pásztor a híveknek a Bibliából magyarázza a híveknek az igét. A híveknek a hit dolgában még sok kutatni valója van De Isten létezik az tény.
"Mi bizonyítja, hogy ezeket a csodákat Isten hajtja végre?"
Volt már olyan hogy maga az orvos mondta egy gyógyulás alkalmával hogy ez csoda.
De hogy ez kinek bizonyíték az más kérdés.
Tisztelt Isten hívő ember társaim, és tisztelt művelt, tanult embertársaim!
Sok szövegnek sok az alja, ahogy szokták mondani. 64 választ kaptam, de nem kaptam tárgyi bizonyítékot Isten létezésére, nem kaptam kézzel fogható bizonyítékot csak egy könyvet melynek az a címe: Biblia. Ez a könyv számomra nem bizonyíték, mert ilyen könyvet -ne haragudjatok- de én is tudok írni, és bárki, akinek jó fantáziája van. Meg kell hagyni, jó kis könyv, mert a szeretetről beszél sok helyen, bár van benne brutális gyilkolás amit személyesen Isten végez, legkegyetlenebb talán a csecsemőgyilkolás volt amikor isten kivégezte az elsőszülött gyermekeket. Igen, látni isten szeretetét, ez valóban szeretet, bár nem nekem. Én nem vagyok isten, de ez még nekem is sok volt. Illetve vannak benne ellentmondások, ezt leszámítva jó kis könyv.
Azt kérték tőlem a vallásosok hogy olvassam el a Bibliát mert az a bizonyíték isten létezésére. Elolvastam. Most hogy elolvastam a Bibliát, hogy ne mondhassák rám úgy ítélkezek hogy el sem olvastam, nekem is lenne egy kérésem. Azt szeretném mondani a hívőknek, hogy nem bánom ha gyalázzátok és sértegetitek a tudományt, tekintsétek pontatlannak vagy hazugságnak ha az univerzum születését a Ti nézeteikkel ellentétesen magyarázza, de akkor meg ne lássam hogy a számítógépet és internetet használjátok isten igéjének terjesztéséhez, mert az a tudománytól van!
"Volt már olyan hogy maga az orvos mondta egy gyógyulás alkalmával hogy ez csoda."
Csodák vannak, ez tény, de azt bizonyísd, hogy Isten taszi őket, nem pedig a többi szellem a sok millió közül.
Azt ugye vágjátok, hogy elég bizarr feltételezés kijelenteni, hogy Isten egyedül teremtett? Isten az ember szelleme, ezért is olyan emberi minden szempontból. Persze hogy 6000 éve teremtett, hisz az ő világa, az ember világa kb. tényleg olyantájt jött létre. Emberi, mert nem hajlandó elfogadni, hogy csak egy a sok közül, testvéreit szeráfokká és démonokká alacsonyítja hivalkodó (és emberi) művében, ahogy az ember is az állatok fölé helyezi magát. Nem tudom, hogy hány csodát tett Isten, de bizton állítom, hogy az összesnek kevesebb, mint 1%-át.
"de nem kaptam tárgyi bizonyítékot Isten létezésére, nem kaptam kézzel fogható bizonyítékot csak egy könyvet melynek az a címe: Biblia."
A kérdező nagyon elvan szállva magától és ez okozza a bukását is.
Isten létezésére valójában két fő bizonyíték van: a bizonyíthatóan ihletett szava és a teremtett világ, mely körbevesz mindannyiunkat. A Biblia mellet tehát, te magad vagy a kézzelfogható bizonyíték arra, hogy létezik egy intelligens Alkotó.
"Ez a könyv számomra nem bizonyíték, mert ilyen könyvet -ne haragudjatok- de én is tudok írni, és bárki, akinek jó fantáziája van."
Már ott megbukik a nagyképű kijelentésed, hogy a Szentírást kb. 40, mindenféle műveltségi szintű és hátterű ember írta 1500 év alatt, mégis tökéletes harmóniában van az elejétől a végéig!!! Ha te ezt leutánozod, megeszem a nemlétező kalapomat!
"Meg kell hagyni, jó kis könyv, mert a szeretetről beszél sok helyen, bár van benne brutális gyilkolás amit személyesen Isten végez..."
Utánanéztél-e annak, hogy miért és milyen körülmények között történtek ezek? Mert nagyon primitív vádaskodás minden értelmes lénnyel szemben, ha csupán tudatlanságból nyomjuk a süket dumát, gyalázkodunk, de eszünkben sincs utánanézni a valódi okoknak és körülményeknek. Annak pl. hogy Istennek van-e joga az ítélet-végrehajtásra ha valaki végletesen szembehelyezkedik a törvényeivel, amivel minden hűségesnek is kárt vagy pusztulást okoz???
"legkegyetlenebb talán a csecsemőgyilkolás volt amikor isten kivégezte az elsőszülött gyermekeket."
Itt is látszik, hogy minden utánajárás nélkül vakon vádaskodsz. Isten kire bízta a gyermekek életét? Nemde a szülőkre? Sőt, ezt a szülői jogot nem is hajlandóak a mai apák, anyák kiadni a kezükből, természetesen sokszor az életük árán is ragaszkodnak hozzá. Amikor Isten az ókorban kimondta a halálos ítéletet a gonoszokra, akik vakbuzgó módon kitartottak a gonoszságukban, ők magukra, mint szülőkre ruházott fenti joguk által, a gyermekeikre is ítéletet hoztak!
Ez a vers egy prófécia a közeljövőre, armageddonra:
(Malakiás 4:1) Mert íme, eljön a nap, amely lángoló, mint a kemence, és minden elbizakodott és minden gonosztevő olyan lesz, mint a polyva. Megemészti őket az eljövendő nap — mondja a seregek Jehovája —, nem hagy rajtuk sem gyökeret, sem ágat.
"Nem hagy rajtok gyökeret, sem ágat." A leszámolásnak azon a napján a fiatal gyermekek, vagyis az ágak, igazságos módon olyan bánásmódban részesülnek, mint amilyenre Jehova a gyökereiket, a gyermekekre felügyelő szülőket méltatja. A gonosz szülőknek nem lesznek leszármazottaik, akik fenntartanák gonosz útjaikat. Így az ítéletet maguk a szülők hozzák a gyermekeikre!!
Ez vajon azt jelenti, hogy Jehova kegyetlen, bosszúszomjas Isten? Egyáltalán nem! Az 1János 4:8-ban az apostol egy alapvető igazságot jelent ki: „Isten szeretet.” Majd a 16. versben még jobban kihangsúlyozza: „ Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.” Az emberiség iránt érzett szeretetéből fakadóan Jehova szándéka az, hogy megtisztítja a földet minden gonoszságtól. Szerető, könyörületes Istenünk kijelenti: „Élek én . . . nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg?” (Ezékiel 33:11).
Olyan kifejezések, mint amilyeneket például az Ézsaiás 34:2–7-ben találunk, sokakat arra indítottak, hogy a Héber Iratok leírása alapján Jehovát kegyetlen, dühös Istennek képzeljék. Vajon igazuk van?
Nincs. Bár Isten időnként tényleg kifejezi haragját, ez a harag mindig jogos. Mindig alapelveken, nem pedig szabadjára engedett érzéseken alapszik. Ezenfelül mindig az váltja ki ezt a haragot, hogy a Teremtőnek joga van arra, hogy kizárólagos odaadást kérjen, valamint az, hogy kitartóan kiáll az igazságért. Isten haragját egyidejűleg vezeti az igazságosság iránti szeretete és az igazságosságot gyakorlók iránti szeretete. Jehova az ügyek minden részletét látja, és teljesen, korlátlanul ismeri a helyzetet (Héberek 4:13). A szívben olvas; észreveszi, milyen mértékben játszik szerepet a tudatlanság, a hanyagság meg a szándékos bűn; és pártatlanul cselekszik (5Mózes 10:17, 18; 1Sámuel 16:7; Cselekedetek 10:34, 35).
Ámde Jehova Isten „késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú” (2Mózes 34:6). Irgalomban részesülnek azok, akik félik őt és arra törekszenek, hogy igazságosságot cselekedjenek, ugyanis a Mindenható elismeri az emberek öröklött tökéletlenségét, és irgalmat tanúsít irántuk emiatt. Isten napjainkban ezt Jézus áldozatának alapján teszi (Zsoltárok 103:13, 14). A megfelelő időben Jehova haragja eltávozik azok fölül, akik elismerik bűnüket, megbánást tanúsítanak és igazán szolgálják őt (Ézsaiás 12:1). Jehova alapjában véve nem haragos, hanem boldog Isten, nem megközelíthetetlen, hanem a hozzá megfelelően közeledőket szívesen fogadja, békés és nyugodt velük (1Timóteus 1:11). Ez éles ellentétben áll a pogányok hamis isteneinek tulajdonított irgalmatlan, kegyetlen jellemvonásokkal, melyek ezeknek az isteneknek a képmásain is láthatók.
Kedves kérdező, a bibliát nem csupán "elolvasni" kell - mint egy regényt, főleg nem, ha még annyi figyelmet sem kap tőled, mint egy regény, mert csak azért olvastad el (ha tényleg elolvastad), hogy ne mondhassák... Ugyan már, ennek az értéke így egyenlő a nullával, vagy legalábbis ahhoz közelít!!!
A legtöbb hívő nem "gyalázza és sértegeti a tudományt, de az igaz keresztények egészen biztosan nem - ez csak a te egyoldalú (hogy finoman fejezzem ki magam) fejedben van így!!!
Az igazi tudományos bizonyítékok egyetlen irányba mutatnak, az pedig NEM az irányítatlan vak erők, vagy a "szükségszerűség".
Hogy egy kis valódi tudomány is ragadjon rád, ezt a videót FIGYELMESEN nézd meg, majd ha annyira biztos vagy a dolgodban még mindig, akkor próbáld megcáfolni az állításait:
Vidiripi
Kérdező!
"Sok szövegnek sok az alja, ahogy szokták mondani. 64 választ kaptam, de nem kaptam tárgyi bizonyítékot Isten létezésére, nem kaptam kézzel fogható bizonyítékot csak egy könyvet melynek az a címe: Biblia."
Igazából én sem kaptam tárgyi bizonyítékot arra hogy az élet véletlenül jött létre. Az a könyv egy kézzelfogható tárgy.
"Ez a könyv számomra nem bizonyíték, mert ilyen könyvet -ne haragudjatok- de én is tudok írni, és bárki, akinek jó fantáziája van."
A görög biblia szó jelentése, amelyből a „Biblia” név ered: „könyvecskék.”
Először is kizárt dolog hogy egy ilyen könyvet tudnál írni te magad is.
Mert a helyzet az hogy a könyvet nem egy ember írta. Hanem 40-n.
Szóval vegyél magad mellé még 39-cet. Vagy osztódnod kell de a klónozás is megoldás lehet. :))))
A Biblia 66 kisebb-nagyobb "könyvből" tevődik össze.
Igen így van van benne szó a gyilkolásról és a szeretetről is. De miért is kellett meghalni azoknak a csecsemőknek?
Igen Isten megölette őket sok ember pusztult el. De nem csak úgy kedvtelésből ölte meg őket. Ha olvastad akkor megtudod mondani hogy miért tette.
Nekem is van egy kérdésem. A tudomány létrehozta a művi abortuszt. Hány magzatot ölnek meg világszerte így ,éves szinten? Az orvostudomány segítségével. Sokszor azért ölnek meg egy magzatot mert - Nem tudnám felnevelni ,mivel nincs elég anyagi forrásom hozzá. De ha ez így is van arra miért nincs anyagi forrása hogy használjon valamilyen fogamzásgátló módszert. Ha már az erkölcs nem játszik szerepet az életében.
"Azt szeretném mondani a hívőknek, hogy nem bánom ha gyalázzátok és sértegetitek a tudományt, tekintsétek pontatlannak vagy hazugságnak ha az univerzum születését a Ti nézeteikkel ellentétesen magyarázza, de akkor meg ne lássam hogy a számítógépet és internetet használjátok isten igéjének terjesztéséhez, mert az a tudománytól van!"
Ha ez így van akkor én meg meg ne lássam hogy ti "tudomány emberei" bármilyen fémet is használtok? (ez egy akkora ostobaság)
1Mózes 4:22 Cillá is szült: Túbalkaint, mindenféle réz- és vasszerszám kovácsmesterét, továbbá Túbalkain húgát, Naamát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!