Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki hazudik a biblia, vagy a...

Ki hazudik a biblia, vagy a tudomány?

Figyelt kérdés
Ha a tudományos kutatások szerinti őslelet bizonyítékok láttán a Biblia egyértelműen az emberiség félrevezetésére készült, és az emberi evolúciót a mai fejlett technológiával vizsgált 40 ezer éves csontok DNS mintái is alátámasztják, akkor miért nem tiltják be a hamis nézeteken alapuló Biblia gyártását és terjesztését?

2013. jan. 1. 18:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
55%
Nézd az egész történelem egy nagy hazugásg mindenki hazugság a tudományos megfogalamzás ami darwintól jön az eugenikára épül kerres(etek) rá a szóra és akkor megértitek. A biblia meg az egyszerű megfogalmazásra törekszik hogy mindenki megértse. Szóval valami köztes igazságról van szó ami még nem derült ki ez a jövőre vár!
2013. jan. 12. 19:36
 92/100 A kérdező kommentje:
Ne használjátok az internetet és a számítógépet isten igéjének terjesztésére mert az a tudományé és ti utáljátok a tudományt!
2013. jan. 13. 00:50
 93/100 anonim ***** válasza:

Azért rendkívül érdekesek ezek a felháborodott tiltakozások.

Mit szólnál, ha azt állítanám, hogy Isten ebben és ebben az esetben igazat mond, de ebben és ebben téved, vagy hazudik.

A párhuzam hasonló, mert az alapok is meghatározzák a továbbiakat. Rendszer van felállítva, ami a hit esetén isten mindenhatósága, de a tudomány feltételezései, állításai is módszereken alapulnak, és ha néhányat kétségbe vonsz, azzal a módszert ítéled el, továbbá a kapcsolódó témákat teszed alaptalanná.

A tudományos elméletek elfogadottsága nem egyszerű és ha különböző tekintetekben ostobaságnak tartod a bizonyított tételeket, akkor más esetben az elfogadása kissé tudathasadásos gondolkodásra vall.

2013. jan. 13. 00:50
 94/100 anonim ***** válasza:
0%
90-es, köszönöm ez is minket hívőket igazol, nem pedig az evolúció elvét(bár te pont az ellenkezője miatt tetted be hogy ellentmondhass a videómnak) hiszen itt az bizonyosodik be hogy nem azok a dolgok maradnak csak fent amik jók és öröklődnek tovább, hanem esetleg egy elcsökevényesedett, ebben az esetben egy nem működő motor is megmaradhat a mai napig is egy baktériumban. Tehát hol is van az a híres elmélet ami azt firtatja, hogy mi emberek és minden más fejlődés útján jözzünk létre? Hisz itt a cáfolat arra, hogy nem életszerű a "fejlettebb marad életben és adja tovább a géneket" elmélet. Köszönöm ismét a figyelmet. :)
2013. jan. 13. 09:50
 95/100 anonim ***** válasza:
88%

"Tehát hol is van az a híres elmélet ami azt firtatja, hogy mi emberek és minden más fejlődés útján jözzünk létre?"

A kreacionisták tévképzetei között, mert hogy az evolúció nem értelmezi a fejlődést, az egyértelmű (már akinek van róla fogalma mi is az).

2013. jan. 13. 10:01
 96/100 anonim ***** válasza:
100%
#94 Látszik, hogy nem ismered az evolúcióelméletet, csak ugatod azt.
2013. jan. 15. 18:19
 97/100 anonim ***** válasza:
0%
Oh valóban? Akkor világosíts már fel minket tisztelt tudós úr hogyan is lett az élettelenből élő! Jaaa hogy nem tudod csak újjal mutogatsz a tudós társadalomra, hogy én nem tudom ők mondták, meg olvastam egy könyvben. Ja és ugatni meg te és a kutyák szoktak...
2013. jan. 16. 07:05
 98/100 anonim ***** válasza:
100%

#97 Kutya úr! Nézz már utána, hogy mi az az evolúcióelmélet!

Az evolúcióelmélet nem foglalkozik azzal, hogy hogyan lett az élettelenből élő, az egy másik terület, az abiogenezis.

Ha sikerült utánanézned, akkor kapsz egy kis csontot mert ügyes voltál.

2013. jan. 16. 08:35
 99/100 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor világosíts már fel minket tisztelt tudós úr hogyan is lett az élettelenből élő!"

Még egy dolog, ami nem tartozik az evolúció hatáskörébe.

A helyedben nem olvasnám az értemen (és ahhoz hasonló) oldalak cikkeit, mert azok két dologra tökéletesen alkalmatlanok. Hogy megtudd mi az a teremtés/tervezés és hogy megtudd mi az evolúció. Erősen látszik, hogy olyanoktól tájékozódsz a témáról, akiknek még annyi fogalmuk sincs róla, mint neked.

2013. jan. 16. 12:54
 100/100 anonim ***** válasza:
100%
de fura ezt így végig olvasni tudomány és biblia... biblia és tudomány, szóval majdnem minden kommentárt végig olvastam és lenyűgöző :) bele csöppentem egy olyan világba amit nagyon élveztem teljesen egymásnak feszül a tudomány és biblia vagy fordítva kinek , hogy tetszik! És ha valaki egyik oldalt se erőlteti magába vagyis el fogadja ezt is azt is és így olvassa végig talán rájön hogy itt nincs győzelem ! Nincs aki elvigye a pálmát. Én nem tudom most se kinek van igaza, most is azt érzem egyik félnek sincs a másikkal szembe erős meg rendíthetetlen bizonyítéka! Én csak annyit jegyeznék meg tényleg jós szívvel, hogy ha a tudományba hiszek becsülettel tegyem és ne pusztítsam el a másik véleményét minden áron! Ha bibliában Istenben hiszek ne pusztítsak érte el mindent és minden véleményt aki a másikban hisz vagy állít tényeket ! Azt gondolom mi az embereknek egy célért kell küzdenie, és ezt tudományosan vagy hittel teszi e az nem számít csak ne egymást pusztítsuk el! utóirat én nem tudom miben kell hinni, nem tudom mi a tudomány, de tájékozódom, ismereteket szerzek embereket meg hallgatok akár tudomány akár hit és bibliai kérdésekről, de soha nem ítélkezem, nem hiszem hogy a biblia és a tudomány meg vetendő.. talán mind kettő igaz? Talán nem! de szerintem ha ezt mi akarjuk eldönteni akkor ostobává válunk mivel tényleg elég kevés az ismeretünk a mindenségről a végtelenről! Én úgy gondolom lesz idő mikor összefogunk mi tudomány és mi biblia szeretők!
2015. júl. 24. 13:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!