Ki hazudik a biblia, vagy a tudomány?
Engem csak az szomorít, hogy vannak még olyan emberek, mint a 11-es... Te tényleg azt hiszed, hogy több bizonyíték van az értelmes tervezettségre? Akkor nem lennének evolucionisták sem... Az is bánt, hogy szerinted mindenki hívő csak hazudnak a nagyközönségnek, mert akkor kapnak pénzt. Elég torz a világod.
A másik meg, igen, Darwin visszavonta tanait, de csak azért, mert a szeretett vallásotok annyira megrémítette, hogy nem merte megtartani őket!
"Bizonyított tény, hogy a sejten belül bizonyos dolgok nem alakulhattak ki mert csak úgy működnek hogyha teljesen ki vannak fejlődve, vagyis nem alakulhatott ki tehát létezik " értelmes tervező"."
Ezt meg honnan vetted? Leírnád részletesebben is, mert komolyan érdekelne!
Einstein agnosztikus volt, de ez mindegy is. Attól, hogy valaki hisz egy teremtőben, az még nem jelenti azt, hogy szó szerint elfogad egy mesekönyvet.
Az egysejtűeknél tényleg vannak érdekes organellumok, amit egyenlőre tényleg csak az intelligens tervezettség magyaráz, de ez nem jelenti azt, hogy nem az evolúció műve, csupán a folyamatot egyenlőre még nem tudjuk.
Ilyen pl. egyes bacik ostora, amely annyira komplex, hogy egy elemet is kivéve belőle működésképtelenné válna. Lehet, hogy most majd jön valaki, és erre is tud magyarázatot adni, hiszen a tudomány folyamatosan egyre több dologra jön rá.
Viszont aki az ertem.hu-t követi, annak sohase lesz elég bizonyíték
Albert Einstein: "Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyengeség kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, de mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről"
Annak ellenére, hogy Giordano Brunót 1600-ban tanaiért (amelyek közt szerepelt a heliocentrikus világkép is) máglyahalálra ítélték, Galileo Galileit pedig 1633-ban megfigyelésekre alapozott heliocentrikus tanainak visszavonására kényszerítették, a XVII-XVIII. század fordulójától kezdve a Nap-központú kozmoszmodell vált uralkodóvá.
Az ateistanapló a bizonyíték arra, hogy csak azért, hogy igaza legyen:hazudik.
Olvastam a blogot. Nem, Einsteinben nem, hisz a wikipédiáról másolta ezt a szöveget, de másban igen.
Hazugságokat ír le, ami azt jelenti, hogy a blog írója vagy sose olvasta a Bibliát, vagy felszínesen és sosem értette meg, vagy valóban szánt szándékkal kiferdítve adja tovább.
Mi, ha idézünk, akkor azt a Bibliából tesszük, és odaírjuk mellé azt is, hogy honnan az idézet.
A tudományos kísérletek viszont teljes mértékben leellenőrízhetetlenek és van az a mondás, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar.
Engem nem érdekel, hogy ki milyen legújabb tudományos bizonyítékkal áll elő, ami folyamatosan az előző bizonyítékot teszi semmissé. Ez nem azt jelenti, hogy a tudomány képes felülbírálni önmagát és fejlődik, hanem azt, hogy fogalma sincs semmiről, bizonyítéka nincs, viszont lelkesen költ el milliárdokat feleslegesen, amit akár az emberekre is költhetne. Kutatja a múltat, miközben meghal a jövő.
Amiket előttem írtak a testvérek, azok igazak. A Bibliában már több ezer éve benne van sok olyan dolog, amire a tudomány még csak most kezd rájönni.
Ti azon gondolkozzatok el, hogy ha nem hisztek Istenben, akkor miért jöttök újra és újra igyekezni megcáfolni mindent? Szerintem titeket is keres és érzitek ezt és kellene a megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy nincs, mert addig nem lesz nyugtotok. Ha engem egy téma nem érdekel, akkor azt én nem hajtom. Ti viszont nem tudjátok lezárni magatokban az isteni témát, ami viszont Isten hívó szava. Nem vagytok egyedül, sokan vagytok. És mi várunk, mert sokkal jobb élni Istennel, mint istentelenül.
12 es válaszoló szerintem nem nézted meg a linket sem amit küldtem, de mindegy. Az oldalról bemásolok neked egy cikk részletet ez szerintem elég konkrét és ha ezek után is csak vitatkozni fogsz akkor szerintem csak azért válaszoltál, mert éppen vitatkozó kedvedben vagy.
"A klasszikus példa a tervezettségre: a koli baktérium ostorát hajtó motor A motor átmérője kb. 25 nanométer, azaz 3000-szer kisebb az emberi haj átmérőjénél. A motor tengelye forgatja az ostort, amely hajtócsavarként működik, és sebessége eléri a 100 000 fordulatszámot percenként. Forma-1-ben a motorok nem érték el a 28 000 fordulatot percenként (mára le van korlátozva 18 000 fordulatra percenként). A motorok forgásiránya ¼-ed fordulat alatt megváltoztatható. Ezt a meghajtást használva, a baktérium egy másodperc alatt megteheti saját testhosszának a tízszeresét, ami megfelel egy 64 km/h sebességgel futó embernek.
A koli baktérium motorja pont úgy néz ki, mint egy villanymotor. Van forgórésze, állórésze, csapágya, stb.
A villanymotoron is jól láthatók a lemezelt vasmagok, a forgórészen és az állórészen is, valamint az áram betáplálásához szükséges kommutátorok. Ha valaki ránéz egy villanymotorra, biztos nem gondolja, hogy a szél fújta össze.
A tervezettség ismérvei: Olyan működőképes rendszer, amely bizonyos minimális számú, egymásra kölcsönösen ható alkatrészt követel meg. Egyet sem lehet elvenni közülük a rendszer működésének elvesztése nélkül."
Remélem konkrét voltam :)
Jesszusom, ennyi hülyeséget, mint itt, elég rég olvastam...
A két jómadárra, akik szerint a tudomány volt az, és nem az egyház, ami hülyeséggel tömte az emberek fejét nem mondok semmit. Csak remélni tudom, hogy hiányoztak arról a történelemóráról, amikor Giordano Brunót vagy Galileo Galileit tanulták, és nem önmaguktól mondanak ilyeneket.
Szinte már fogadni mertem volna arra is, hogy Einstein megint előkerül. Gondolom hiába magyaráznám el a kedves hívőknek, hogy Einstein panteista, agnosztikus nézeteket vallott, hiába idéznék akár magától Einsteintől is, az se hatná meg őket. Mindegy, gyakorlatuk a valóság elferdítésében az van. Kár, hogy a valóság befogadására már nem marad kapacitás.
Azt pedig szerintem nyugodtan állíthatom, hogy minden Nobel-díjas hívő tudósra jut 2 ateista Nobel-díjas tudós. Erről ennyit.
Válaszom nevű felhasználó. Uramisten... Remélem tudod, hogy ha a tudomány nem tartana ott, ahol ma tart, most torokgyíkban fetrengenél az ágyadban (vagy halva születtél volna). Segáz, szidjad csak azt, aminek az életed köszönheted, és dicsérd azt, akinek semmi köze nincs ahhoz, hogy élsz, de akinek igen sok köze van ahhoz, hogy ilyen sötét, primitív dolgokat írogatsz. A tudomány tudod él azzal, amivel a vallás csak nehezen békül ki: önkritikával. Bizonyítással, logikai eljárással dolgozik, mint például kísérleti megismerhetőség. Azaz a tudomány minden, ami a vallás nem: módszeres, ellenőrizhető, és valós tárgya van (természet, társadalom, gondolkodás, stb)
Hát hiába az ellenérv, itt megint Isten szava az ami bebizonyosodott.
(Héberek 3:4) 4 Természetesen minden háznak van készítője, de aki mindent elkészített, Isten az.
(2Korintusz 4:2-4) . . .. 3 Ha pedig leplezett is a jó hír, melyet hirdetünk, azok között leplezett, akik elvesznek, 4 akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye.
Ehhez nem kell tudományos főiskola, meg hatalmas egyetemi fakultások.
száz szónak is egy a vége.
Semmi nem jöhetett és jött létre magától, ha az egyszerűnek kell tervezettség akkor a bonyolultnak ne lenne.
A sok okoskodás, pedig amint egy előttem hozzá szóló írta, csak azért van, mert egyszerűen nem tudnak megbarátkozni a gondolattal, hogy van egy szerető éltetőnk.
egyébként az hogy primitív legendának tartotta a biblia írásait ahhoz képest a tudósok megtalálták a bizonyítékokat ami a biblia mellett szól hogy voltak királyok és megtörténtek azok az események amiket leír a szent írás.
Így megdőlt ez az állítása is.
ja és lehet nullázni...
18-as: a tudomány alatt tudományt értek. Ha evolúcióról beszélek, evolúciót írok. Ne adja olyan szavakat a számba, amik nem is hangoztak el. Bár ha már így rákérdeztél, az én személyes véleményem szerint aki ellenzi az evolúciót, az hülye. Bocsánat, nem tudom ezt megkerülni, se szebben megfogalmazni. De azt elismerem, hogy szíve joga az eddig prezentált egyértelmű bizonyítékok tagadása, kiforgatása.
19-es: aha értem, szóval akkor hadd sarkítsam le kicsit a gondolatmenetedet. Mint tudjuk, a Pókember képregények New Yorkba játszódnak, és tekintetbe véve, hogy New York létezik, ezért Pókembernek is kell léteznie. Szerinted létezik Pókember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!