Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásos emberek tényleg...

A vallásos emberek tényleg naívak, és buták? Vagy ez csak egy téves észrevétel?

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 15:42
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
11%
A vallások alapja a dogmákban való feltétlen hit!Gondolokozni tilos! Pld a bibliában benne van hogy lett világosság de csak utána lett a Nap. Na most minek kell nap ha világosság van már?Ha ezt a nyilvánvaló hülyeséget elmondod egy vallásosnak téged néz hülyének.Ádám fia megnősült pedig a földön nem volt más ember! Ha megmondod természetesnek találja a nyilvánvaló hülyeséget!
2012. dec. 23. 15:57
 2/42 anonim ***** válasza:
47%
Általában én is ezt veszem észre,naívak,és hiszékenyek.Nem gondolkodnak eléggé önállóan.Minél mélyebb vallásos valaki, ez annál inkább fennáll.
2012. dec. 23. 16:01
 3/42 anonim ***** válasza:
93%

Téves észrevétel. Van ilyen is, meg olyan is.

Nem hiszem, hogy a vallásos embereknek ne lehetne diplomája vagy ne lehetnének okosak, intelligensek, műveltek. Régen is voltak hívő tudósok és ma is vannak.

Naívak? Nem hiszem, hogy bármit elhisznek.

Inkább a környzeted alapján mondassz ki ítéletet nagyon sok teljesen más emberre. Vagy pedig nem érted azt amiben hisznek.

2012. dec. 23. 16:15
 4/42 anonim ***** válasza:
43%

"Vagy pedig nem érted azt amiben hisznek."

Ha egyszer nincs ember a földön akkor nem lehet házasodnin!Még hittel se!!!Én nagyon is jól értem a hülyeség az hülyeség a bibliában rengeteg hülyeség van!!!Aki nem képes valamit meggondolni az buta ember lehet neki száz diplomája akkor is!!!

2012. dec. 23. 16:20
 5/42 anonim ***** válasza:
40%

"Én nagyon is jól értem a hülyeség az hülyeség a bibliában rengeteg hülyeség van"

Szerinted hány vallásos ember tudja vagy érti pontosan, hogy mi van a Bibliába írva?

Elég ha megnézed a katolikus egyházat. Nem éppen biblia mániások.

Engem végülis nem érint a téma, mert nem attól függ a hitem, hogy mi van leírva a Bibliában és kiírta.

De alapból úgy gondolom, hogy nem kell szó szerint venni.

És ilyen dolgokon én nem akadok ki, mert senki nem sértett meg, hogy minden áron hibát találjak benne.

A Bibliában van mindenféle. 66 könyvből áll.

Ahogy valaki már leírta az a lényege a könyvnek, hogy elgondolkozzunk rajta és a tanításain.

Egyébként Ádám és Évának lehettek még gyerekei, azért mert nincs leírva. Nekem az nem logikus, hogy volt néhány egysejtű, ami emberré alakult vagy cickány.

2012. dec. 23. 16:34
 6/42 anonim ***** válasza:
59%

És sokszor elvakult bigott keresztényné tesz (aki elhiszi még a teremtést is szó szerint), az hogy látom, hogy sokan mennyire gyűlölködnek és mennyi ostobaságot találnak ki, mint a dedósok az oviban, hogy beadják nekünk, hogy a Bibliai egy káros, gyűlölendő dolog, a hívők meg bírkák.

Tehát amikor röhögő görcsöt kapok néhány állításoan, olyankor tényleg megfordul a fejemben, hogy a sátán csinálja ezt :D

2012. dec. 23. 16:40
 7/42 anonim ***** válasza:

Néha még azon is elgondolkodom, hogy akik leírták az a könyvet, Isten alatt nem arra gondoltak, mint mi most.

Hanem egy teljesen más dologra, csak mesésen lett előadva.

2012. dec. 23. 16:52
 8/42 anonim ***** válasza:

nem feltétlenül... én ismerek olyat aki nagyon is levágja ki mit mond róla a háta mögött meg ha át akarják vágni, el is mesélte őket nekem

de azt mondta, van benne egy erős szánalom ezek iránt az emberek iránt... azt mondta nem az ő dolga megítélni őket és igazából sajnálkozik rajtuk meg mulat.

pl. multkor meghallotta hogy kibeszélték (ott állt az ajtó mögött) milyen béna zenéket szeret.

aztán váratlanul benyitott, mindenkinek torkára fagyott a szó ő meg vigyorogva megszólalt hogy: hallom a zenékről beszéltek. hogy én mennyire utálom ezt és ezt a számot (és itt elmondta az ő kedvenceiket :D) jaj hogy milyen ciki hogy valaki ilyeneket szeret...

hát komolyan mondom, nála humorosabb és éleseszűbb embert keveset ismerek... és úgy csinál poént az ilyen magukat zseninek tartó ateista okostojásokból hogy észer sem veszik, meg se bántódnak rajt - szóval keresztényi módon :D

egyszerűen haláli. tehát, nem minden vallásos naiv

2012. dec. 23. 17:41
 9/42 anonim ***** válasza:

Ádám fia megnősült, de nem volt más ember...

Ezt honnan tudod? Le van írva, hogy Ádámnak nagyon hosszú élete volt, és nemzett fiúkat és lányokat.

Bár sok hívő nem veszi szó szerint ezt a részt.

A világosságra és a Napra utaló részről még nem láttam magyarázatot, pedig biztos van róla is legalább egy könyv.

Ne hidd, hogy ezeken tilos elgondolkodni, a XVI.-XVII. században Ádám és Éva köldökéről vitatkoztak, majd eldöntötték, hogy nem volt nekik, és ezt dogmaként ki is nyilatkoztatták.

2012. dec. 23. 18:55
 10/42 anonim ***** válasza:

Hát igen. A keresztényeknek van egy könyvük, amit alapul vesznek, és minden más csak utána jön. Lehet vitatkozni, hogy, ez a könyv mennyire valósághű, de tény, hogy eléggé megszabja, hogy kell élni. De ha 2000 év múltán, még mindig a világ legelterjettebb vallása, akkor biztos, hogy lehet vele élni.

Viszont vannak olyanok is, akik semmi mást nem vesznek figyelembe csak a Bibliát. Vagy ott van pár radikális szervezet, akik tényleg nagyon naívak (hit gyülekezete, Jehova tanúi). Nem fogadják el, hogy a világ változik, és a Biblia alap után vannak mások, amiket lehet a Bibliához igazítani. Nem a Bibliát akarom lekicsínyleni, sőt. De ahogy Jézus is mondta "Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól.", a gonosztól mentesen kell élni, de a világban. Akár tetszik akár nem. Néha nehéz, de azért nem annyira, hogy vakon csak a Bibliát nézzünk, és semmit ne tudjunk, hogy milyen a világ.

2012. dec. 23. 22:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!