Mit tartotok a legnagyobb téves tanításnak Jehova tanúinál?
Ugye ez nem egy ilyen álkérdés?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Az egész vallást úgy ahogy van...
Egyébként meg amiken a legjobban kiakadtam: Most mi az hogy kitalálták hogy csak 140 ezren (vagy nem tudom hányan) juthatnak a mennybe? Már így is problémáznak ezen,hogy mivel hülyítsék a népet,mert a Jehovások így is többen vannak már 140 ezernél.Gyökerek...
Meg hogy már vagy hússzor meghirdették a világvégét és egyszer sem vált be,most meg azt mondják hogy ők tudják mikor jön el,de nem mondják el.És vannak akik ezt komolyan elhiszik...
Azt is kitalálták hogy az embernek a vérében van a lelke,és ezért nem engedélyezik a vérátömlesztést.Azt meg persze lesz*rható hogy hány ember hal meg emiatt,vagy hány embernek megy tönkre az élete.Itt van egy sokkoló példa,olvasd el érdekes:
Ja és a "vallásuk" neve is egy félrehallásból származik,félreolvasták a Jahvét.
Szóval ennyit erről az egész hülyeségről,meg az összes többi szektáról.
4. válaszoló.
"maguk döntik el, hogy ki veszi magához az emlékjegyeket"
S milyen kritériumok alapján döntik el ezt?
5. válaszoló. Majd át vesszük a fülét és a farkát is.
Nos úgy tűnik ennyi.
5. válaszoló: - "Persze az senkit nem zavar, hogy amit itt két ember összehordott, annak se füle, se farka... :))"
Akkor világosíts fel ,hogy minek nincs se füle se lába!
4-es válaszoló vagyok ismét.
5-ös válaszolónak, illetve még annak akit érdekel.
Nem sértegettem senkit, és nem vádoltam senkit, csak elmondtam a tapasztalataimat.
Vegyük sorra!
Kedves 37%-os tanú! Már elég sokat "beszélgettünk", vitatkoztunk. (sajnos, vagy szerencsére?)
Amiket felsoroltam már párszor veled is kitárgyaltam, nem sok eredménnyel. Most sem mondtál semmit, csak vagdalkozol. Én csak a kérdésre válaszoltam.
Jehova név igazságalapjáról egyik válaszomat bemásolnám:
"Azért mert senki nem tudja, hogy pontosan hogyan kell kiejteni, hogyan ejtették. A Jehova csak egy mű szó, ami egy vélt, és nem valós kiejtése lehet, de a tanúk szerint ez elfogadott, és ez a legelterjettebb mifelénk, ezért használják, ezért hívják így! De ők is tudják, hogy ez nem biztos, hogy a jó név, de azért használják. Ezért nem értem őket! Ha valamiről nem vagyok teljesen meggyőződve akkor hogyan állíthatom azt, hogy igen ez a Teremtő neve.
Számomra még ami nagyon fontos, hogy a JEHOVA szónak nincs jelentése semmilyen nyelven! Pedig annó minden névnek volt jelentése. Lásd Izrael: Isten harcosa, Ábrahám: sokaság atyja, József: Isten gyarapítson és még sorolhatnám.
Pont Isten nevének ne lenne értelme? A Jehova szónak nincs jelentése.
Jézus nevének jelentése: Isten megszabadít...
Persze mindenki úgy hívja ahogy neki jólesik, csak ezt a tanúk nem tudják elfogadni! Ez a vesszőparipájuk, és üdvösségkérdést csinálnak belőle.
Miért fáj nekik az, hogy ha én féltőn szerető teremtő Atyámnak hívom az egy élő, igaz Istent?
Én milyen jogon mondhatnám meg bárkinek is, hogy márpedig így kell szólítanod az Istent, (amiről persze tudják, hogy nem biztos, hogy úgy ejtették, csak most ez az elterjedt, de ezzel engem nem győztek meg!)
Számomra nem ez a legfontosabb!
Hanem az, hogy elküldte egyszülött fiát Krisztust aki meghalt értem..."
Maguk döntik el ki veszi magához az emléknnepen az emlékjegyeket. Miért nem így van?
"„A két osztályról szóló tanítás folytatódik a Jehova Tanúi által gyakorolt jelképes cselekményben, az „emlékvacsorában". Ennek sincsen szinte semmi köze a bibliai utolsó, illetve úrvacsorához. Hogyan zajlik?
„A 'kicsiny nyáj' maradékának még a földön élő tagjai azonban Krisztus halálának évfordulóján minden évben megtartják Krisztus halálának Emlékünnepét. Mint Jézus elrendelte, magukhoz veszik a kovásztalan kenyeret és vörös bort, melyek az ő hústestét és vérét szemléltetik, amit Jézus odaadott az emberiségért. Jézus közölte követőivel, akiknek megparancsolta, hogy vegyék magukhoz ezeket a jelképeket, hogy 'szövetséget köt velük egy királyságra'. Aki tehát nem örököse a mennyei királyságnak, ne vegye magához a jelképeket. (Lukács 22:19.20.29) Olyan emberek azonban, akik abban reménykednek, hogy földi életet nyernek, minden évben nagy számban vannak jelen az Úr emlékvacsoráján mint megfigyelők."
Jehova Tanúi emlékvacsorájának jellemzői a következők:
• Évente csak egyszer, mégpedig Niszán 14-én (a Kr. u. I. század szerinti zsidó naptár alapján) ünneplik, mivel csupán egy emlékünnepnek tekintik.
• Kenyeret és kiforrt vörösbort használnak (eltérően az adventistáktól, akik kizárólag kiforratlan szőlőlevet).
• Csak a „felkentek", akik a 144 000-hez tartoznak, vesznek a jegyekből (világszerte még néhány ezer személyről van szó, sok gyűlésen egyáltalán nincs belőlük; 1993-ban például világszerte 11 865 765-en voltak jelen az „emlékvacsorán", és csak 8693 Jehova Tanúja vett a kenyérből és a borból.
• Minden „más juh" (Jehova Tanúinak milliói a 144 000 maradékán kívül) csak nézőként van jelen. Ahol senki sincs jelen a maradékból, ott végig érintetlenül hagyva adják tovább a jegyeket.
A „más juhok" tehát, jelen vannak az Úr Emlékvacsorájának ünneplésénél, mégis -, mivel ők sem nem Krisztus örököstársai, sem pedig Isten szellemi fiai, és nem részesülnek Krisztus halálában és abban a reménységben sem, hogy feltámadása által mennyei életben egyesülnek vele -, nem vesznek a szimbólumokból"
"„Az "emlékünnep" és az "étkezések"
"A Társulat szerint Jézusnak csak 144 000 felkent tanítványa van, csak velük kötötte meg az új szövetséget, hogy vele uralkodjanak majd a mennyből. A nyilvános "emlékünnepen" csak ők törhetik meg a kenyeret és ihatják a bort, a Tanúk milliói csak megfigyelők. Ezt tükrözi az ÚVF is, amelyben Jézus az utolsó vacsorán nem rájuk hagyja a királyságot, hanem így szól a Tizenkettőhöz: "szövetséget kötök veletek (…) egy királyságra" (Lk 22:29). Ugyanígy, bár Pál az 1Kor 11-ben eredetileg arra figyelmeztetett, hogy a hívők méltó módon vegyenek részt az úrvacsorán, ti. megkülönböztetve a többi ételtől, megvárva egymást stb. (lásd 1Kor 11:21-22,34), az ÚVF-ban Pál sorai átalakulnak: "aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát [a nem felkent Tanúk nem méltók az emlékünnepre], vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá" [2003-as társulati betoldás!], és "aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen,ha nem látja tisztán a testet" [ti. Krisztus Testét, amelybe a Társulat szerint csak a 144 000 tartozik]; ezért betegek és halnak meg sokan, "de ha tisztán látnánk, hogy mik vagyunk mi magunk, nem esnénk ítélet alá" [vagy "felkent" valaki, vagy csak "a más juhokhoz" tartozik] (1Kor 11:27-31). Végül, mivel a Társulat szerint az "emlékünnepet" csak egy évben egyszer lehet megtartani (a páska-ünnep idején), az ÚVF szerint az első keresztények nem a kenyér megtörésében vettek kitartóan részt, azaz folyamatosan és gyakran, a közösségi összejövetel többi elemével (tanítás, ima) együtt, hanem "az étkezéseknek (…) szentelték magukat" (Csel 2:42). Az úrvacsora nem is az Úr (Krisztus), hanem "Jehova asztala" (1Kor 10:21 vö. 11:27).”"
Ez elég hosszú volt de akit érdekel el fogja olvasni. magyarul. Aki részt vesz az emlékünnepen, és úgy érzi, hopgy ő megérdemelten benne van a 144000-res 'tömegben', az saját belátása szerint eszik, isszák. Erre mondtam, hogy maguk döntik el, hogy ki üdvözül...
Nem Krisztus nevében jönnek? Na ne már! Eddig mindíg a Jehova névvel kerestek fel. Ezzel foglalkoznak a legtöbbet. Párszor már felkerestek, és mindíg ezzel foglalkoztak. Krisztus áldozatáról, szabadításáról, megváltásáról még nem hallottam tőlük, sajnos.
Krisztus azt mondta, hopgy az én nevemben, és nem azt,hogy Jehova nevében menjetek!
Krisztus nem testben támadt fel!
Idézek a tanúk hivatalos veboldaláról a hittételek közül, ami az én állításomat támasztja alá:
"Krisztus halhatatlan szellemszemélyként támadt fel a halottak közül 1Pét 3:18; Róma 6:9; Jel 1:17, 18"
Ehhez még annyit, hogy tanúkkal beszélgettem már erről és ők azt állítják, hogy nem testben támadt fel, hanem szellemben!
Kedves tanú cáfolj meg ha szeretnél.
Nekem nem az volt a célom, hogy lejárassam a tanúkat, csak a kérdésre válaszoltam a tapasztalataim alapján.
Mindenki utánna olvashat, utánna járhat a témának, én megtettem.
Istenhívő, megtért Krisztus követő ember vagyok /szeretnék lenni!
"Persze az senkit nem zavar, hogy amit itt két ember összehordott, annak se füle, se farka... :))"
Megjött őrtorony kommentelőnk is.
Akkor 2. válaszolót kijavítanám.
Nem 140 ezren hanem 144 ezren jutnak oda.
Akik a "Csak a „felkentek", akik a 144 000-hez tartoznak,..."
8. válaszoló.
Van e jelentősége hogy Jézus milyen testben támadt fel?
Ha igen ,akkor mi?
Bár had jegyezzem meg hogy volt olyan idő amikor az angyalok testet öltöttek. Bár hogy az mennyire volt "anyagi" test arról fogalmam sincs.
Nekem mindegy hogy milyen személy kommentel.
De úgy írjon hogy ellenőrizhető legyen. (Biblia,lexikon stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!