Mit tartotok a legnagyobb téves tanításnak Jehova tanúinál?
19. válaszoló.
Valami tévedés lesz mert én nem a játékfüggőségről tettem fel kérdést.
A "szektás gyűlés" alatt mit értesz? Tedd meg hogy kifejted légyszives!
Előttem is írták, hogy szoktak összejöveteleket tartani, ahol sokan vannak.
Őszintén mondom ennyit tudok összejövetelekről, részleteket nem tudom.
Azért mondom, hogy szektás, mert szerintem egy szekta.
"....meg szerintem az a szektás gyűlés is kifogásolható."
22. válaszoló. Azt írod kifogásolható hát engem pont az érdekelne hogy mit kifogásolsz.
"Előttem is írták, hogy szoktak összejöveteleket tartani, ahol sokan vannak. "
Ez komoly? Összejönnek és sokan vannak.
Ez igaz egy orvosi konferenciára is. Vagy egy sajtótájékoztatóra. Iskola ,focimeccs ,stb.
Az kifogásolom, hogy sok ember összegyűl és marhaságokat beszél. Inkább a birkaszellem megnyilvánulásának tekintem, mint összejövetelnek.
Úgy tűnik, minta egy csapat birka kiválasztani, ki lesz a vezérbirka a sok közül. Meg a birkák csapatban érzik biztonságban magukat. Meg gyereket is magukkal hurcolják a hülye felnőttek, had lásson még több birkát. Nem a összejövetellel van a bajom, hanem az eszmével.
Nem vagyok vallásos, abban hiszek, hogy találjam meg a saját boldogságomat, meg utamat, és úgy legyek jó ember, ne úgy, hogy mindenféle izéket olvasva ha ezt csinálom jobb ember leszek.
Azért annyit megjegyeznék hogyha a szülő a gyermekével együtt csinál valamit akkor az erősíti a gyermeket.
Sajna manapság azt tapasztalom hogy a szülők nem foglalkoznak eleget a gyerekeikkel.
Az én véleményem az hogy inkább járjon a gyermek ilyen "birkák" közé. (ahogy te fogalmazol) Mintsem hogy azt tanulja a haveroktól hogy hogyan szórakozzanak idősekkel vagy lopjanak stb.
A két legnagyobb baki az, hogy nem ismerik el a Szentháromságot és nem ismerik el azt, hogy Krisztus testben támadt fel. Ez mindkettő teljesen ellentmond a Bibliának.
A korinthusiakhoz írt első levél 15. fejezetében olvashatsz arról, hogy mennyire lényeges Krisztus valódi feltámadása.Ugyanis ha Krisztus nem támadt fel, akkor nincs üdvösség.
Nagy hiba, hogy Krisztust nem ismerik el Istennek, azt mondják róla, hogy teremtett lény.
Ja és az angyalok nem szoktak emberi alakot ölteni, nekik is van testük, csak más mint a miénk, de szintén a Bibliában van, hogy a feltámadáskor Krisztus követői is romolhatatlan mennyei testet kapnak.
Van még egy nagy baj is a tanítással: a Biblia (és Isten) szerint bárki üdvözülhet, aki elfogadja, hogy Krisztus bűnhődött helyette, és nem lesz megkülönböztetve senki.
És még a Szentháromsággal kapcsolatos baki: nem fogadják el a Szentlelket mint isteni személyt, holott a Biblia világosan ír arról, hogy a Szentléleknek van tudata, akarata, sőt meg is lehet szomorítani és személy.(János evangéliuma, levelek)
27. válaszoló az nem képezi vita tárgyát hogy Jézus feltámadt. Ez tény.
Írd már meg hogy pontosan hol van az a rész amikor a szentlelket megszomorítják.
"Szentléleknek van tudata, akarata, sőt meg is lehet szomorítani és személy."
Nem olvastam végig, amit korábban írtak az emberek csak egy tapasztalat. A Jehova tanúi szó szerint értelmezik a Szentírást, ami nagy hiba. Egyszer a helyi római katolikus papot próbálták áttéríteni Jehova tanújává. Mikor a Szentírásról esett szó, a pap kinyitotta itt a Bibliát:
"Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak." (Mk 16,17-18)
Aztán fogott a pap egy kis mosogatószert, meg más tisztítószert, összekeverte és megkínálta a térítőt, hogy akkor, ha ennyire hisz az írásnak, akkor igya meg. Nem itta meg és azóta nem is hallott róla, úgyhogy itt az én válaszom a Te kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!