Mit tartotok a legnagyobb téves tanításnak Jehova tanúinál?
Jn20,8. Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.
9. És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!
10. Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.
1Jn 4,3 És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
2Jn 1,7 Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.
Kedves Kérdező: Szerited mi Isten neve? Mert van neve!
Téged is hívnak valahogy.
Kergemacska ahhoz hogy szokás legyen előbb meg kell tanítani.
Csak aztán lesz belőle szokás. Mint a vezetésnél a sebességváltás.
S mi az hogy meg kell szakítani a kapcsolatot a barátaival?
Ki kényszerítheti erre? Ez hülyeség egy felnőtt embernél. Saját maga dönthet úgy hogy nem barátkozik adott személlyel tovább. Hogy ezt minek a hatására teszi az egy dolog de akkor is az ő döntése.
13. válaszoló.
Igen Istennek van neve. Viszont szeretném felhívni szíves figyelmedet hogy ez nem képezi vitatárgyát.
Melyik biblia fordítás szerint?
De ha a legrégebbi fennmaradt írásokat vesszük akkor természetesen a négy karakterből álló tetragrammaton melynek jelentése: "Ő előidézi hogy legyen"
A magyarban Jehova ként írják s így is ejtik.
Károli Gáspár is így fordította le. Bár pl. a Zsoltárok 68:5 úgy írja hogy "Jah".
Viszont a 83:19 úgy írja hogy Jehova.
Az újszövetségben nem tudok olyan helyet ahol írná Károli.
Remélem kielégítettem a kíváncsiságodat. Annak elenére hogy én vagyok a kérdező. :)))
Ja s itt egy link is. [link]
Dr. Papp Anikó
Örömmel olvasom hogy hogy barátnőid a családot tartják fontosabbnak s nem a barátokat. Minden családnak így kellene tennie.
A szobrokkal kapcsolatban már volt kérdés. Ha érdekel elolvashatod.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
"Nihon kenkó" Ez a felirat mit jelent?
"Másrészt pedig úgy érzem, hogy nem arra születtem, hogy egy életen keresztül ugyanazokat a dolgokat majmoljam, hanem arra, hogy mindig újabb és újabb ismereteket szerezzek...."
Azért az hogy vallásos valaki az nem jelenti azt hogy nem szerezhet újabb ismereteket.
Kergemacska velem is történt ilyesmi. Átérzem.
Legnagyobb téves tanítását nem tudom, mert nem ismerem eléggé a vallást (bevallom nem is érdekel).
De ami legjobban megfigyeltem az az hogy, el vannak vakítva, meg szerintem az a szektás gyűlés is kifogásolható.
Egyébként ha jobban megnézed őket, látható, hogy többségük függőségben szenved (kártyajáték), és így persze könnyű azt mondani, hogy jaj bűnös ember vagy.
Kergemacska
A nagyérdeműt akkor ne is fáraszd vele. Azért megjegyezném nem kötelező ezt itt elolvasni.
Engem viszont nyugodtan "fáraszthatsz" a történeteddel.
A történetnek két oldala van. Az egyik a tiéd a másik a barátnődé. Engem az is érdekelne hogy a barátnőd miért döntött még is úgy hogy megszakítja veled a kapcsolatot?
Milyen belügyekbe avatkoznak bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!