Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tartotok a legnagyobb...

Mit tartotok a legnagyobb téves tanításnak Jehova tanúinál?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 19:33
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:

qkker!

Szövegértés "...hogy ők nem férnek be és így nem akarnak beférni a mennybe!!"

Így nem akarnak beférni kik s hova nem akarnak beférni?

Ezt nem értem.

S tévedésben vagy. Nem tudom megadni a választ mert ezt még nem tanultam s ez azért van mert nem vagyok tagja a szervezetnek. Mégis mit gondolsz miért tettem fel a kérdést? Azért mert érdekel s nem poénból vagy a hecc kedvéért.

2012. jan. 11. 12:15
 42/60 anonim ***** válasza:
46%
én az emberek "jogainak korlátozását"(jobb szót nem találok rá)tartom tévesnek. ezt úgy értem, az ilyen és ehhez hasonló vallások célja a pénz. személy szerint én pont ezért választottam a buddhizmust, mert nekem a szellemi nyugalom fontosabb, mint hogy egy létét nem bizonyított dolog követője legyek. ezzel senkit nem állt szándékomban megsérteni, de ha véletlenül sikerült volna, akkor az elnézéseteket kérem. próbálok elfogadni minden embert úgy ahogy van , és ha valaki ezt az utat választja azt sem degradálhatom le.
2012. jan. 11. 18:27
 43/60 anonim ***** válasza:

"Szövegértés "...hogy ők nem férnek be és így nem akarnak beférni a mennybe!!"

Így nem akarnak beférni kik s hova nem akarnak beférni?

Ezt nem értem. "

Pedig qrva egyszerű:

többen vannak, mint amennyi hely van, tehát be se akarnak férni, mert eleve képtelenség.

2012. jan. 12. 08:58
 44/60 A kérdező kommentje:

qkker

Ha figyelembe vesszük azt hogy mekkora a Föld s azt a tényt hogy elértük a 7 milliárd lakost. Akkor tuti hogy nem a férőhely nagyságával van gond.

Jelenések 5:11 És látám, és hallám a királyiszék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala;

Ha ennyi angyal "elfér" a mennyben akkor tuti nem a férőhellyel van gond.

2012. jan. 12. 10:25
 45/60 anonim ***** válasza:
Akkor meg is cáfoltad a legfőbb tanításotokat, miszerint 144000-ren juthattok csak a mennybe.
2012. jan. 13. 09:43
 46/60 A kérdező kommentje:

qkker

Hol van a bibliában hogy kik jutnak a mennybe?

Te még annyit sem tudsz mint én.

De ha mindenki a mennybe menne akkor ki maradna a Földön?

Akkor minek a Föld minek lett meg teremtve? Mert Ádám és Éva itt a Földön éltek s nem a menyben.

Na erre adj bibliai választ ha már olyan penge vagy.

2012. jan. 13. 10:27
 47/60 anonim ***** válasza:
0%

Ez a lényeg - mármint amit a kérdező írt.

Ugyanis a Biblia sehol sem mondja, tanítja, hogy MINDENKI (minden "jó" ember) az égbe kerül. Jézus után nyílt meg csak a "menny kapuja", hiszen Ő volt az "első zsenge".

Előtte mindenkinek földi reménysége volt a feltámadás által.

Az első sz.-i tanítványok, mint szent szellemmel felkent keresztények abban hittek, hogy Jézussal lesznek majd, mint "társkirályok", "társuralkodók" az égben a millennium alatt. Ez viszont értelemszerűen nem minden hűséges reménysége lett később, hiszen ha ők "papokként", vezetőkként szolgálnak majd, akkor kik lesznek az alattvalók? Jézus "társörökösei" meghatározott (és logikusan szó szerint vehető) számot alkotnak, ez a 144.000.

Az igazság az, hogy a Keresztény Görög Íratok mindig is különválasztotta a kétféle - égi és földi - reménységet.

2012. jan. 13. 13:17
 48/60 A kérdező kommentje:

Qkker ,akkor mikor fogsz már cáfolni. Alig várom.

Magyarázd meg. Az a baj hogy nem tudsz semmit s a hallgatásod ezt be is bizonyítja. Nem rendelkezel pontos információval csak össze-vissza szövegelsz.

Az egyetlen konkrétum amit írni tudtál az egy szám:144 000

2012. jan. 14. 12:50
 49/60 anonim ***** válasza:

A 144000 FELKENTRŐL KÉRDEZNÉK?

itt valami nem stimmel,valami nem téves?

2012. jan. 14. 13:01
 50/60 anonim ***** válasza:

"Ugyanis a Biblia sehol sem mondja, tanítja, hogy MINDENKI (minden "jó" ember) az égbe kerül. Jézus után nyílt meg csak a "menny kapuja", hiszen Ő volt az "első zsenge"."

Igen? Érdekes. Akkor Énoch nem ragadtatott el? Illés talán? Vele mi van? Lehet, hogy rosszul látod az első zsenge kifejezést? Hiszen ez alapján Énoch volt az első zsenge. Nem. Krisztus a mag. A halottak közűl az első, ki bűntelenségével legyőzte a halált. De a menny nem volt és ma sincs zárva.

2012. jan. 14. 13:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!