Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Túl sok a szabadidőm. Milyen...

Túl sok a szabadidőm. Milyen hobbit "vegyek fel"?

Figyelt kérdés

sportot ne írjatok, a táncon kívűl nem hiszem, hogy érdekelne más:)

valami művészetre gondoltam, de az a baj, hogy az ilyen képzések szeptemberben indulnak.:\\ pedig szívesen megtanulnék zongorázni, vagy dobolni. A számítógépezésen és az olvasáson kívűl nem csinálok semmit. Nagyon unom már ezt a semmit tevést, emlékszme alsós koromban olyan kreatív voltam, minden szakkörre jártam, most meg mintha kihalt volna belőlem minden. :(

Ti milyen (más) hobbikat javasoltok még?

2012. febr. 28. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:

A zene jó ötlet, de ne dobolj, hanem lehetőleg zongorázz vagy hegedülj. Jó társaságban elő tudod adni a tudásodat és sikert arathatsz. A gitárt ellenben nem javaslom, mert ugyan az is jó társasági hangszer, de kevésbé minőségi társaságban. Zongorázni és hegedülni ezen kívül egyedül is jó.

A "számítógépezés" jó dolog, mármint ha nem játékot, hanem programozást értesz alatta. Ha megtanulsz programozni, az egy használható tudás. Viszonylag hamar meg lehet tanulni primitívebb programnyelveket (pl. webes felületek programozását), és ha abban jó vagy, az már ér annyit, mint egy szakma. (Ha mondjuk C-ben akarsz programozni windows alá, az már egy komolyabb játék, elég meredek a tanulási görbéje.)

Az olvasás is jó dolog, feltéve, hogy megfelelő könyveket olvasol. 5 kötet Harry Potter helyett lehet 5 kötet Proustot is olvasni.

Amúgy meg bármivel meg lehet próbálkozni, festéssel, írással stb. Csak a gyakorlatban jöhetsz rá, hogy mihez van érzéked és mit csinálsz szívesen.

2012. febr. 28. 20:27
 2/6 A kérdező kommentje:
és elkezdeni zongorán játszani nem késő tizenhat évesen? nagyon szomorú vagyok most :( olyan sok lehetőség állt előttem, simán elkezdhettem volna ezeket 10 évesen is, de valami visszatartott. utólag olyan sok mindent másképp csinálnék :( míg mások tizenévesen mindenhol képezték magukat addig én semmit se csináltam. illetve táncoltam, de azt meg már abbahagytam...:(
2012. febr. 28. 20:51
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat egyébként
2012. febr. 28. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:

"és elkezdeni zongorán játszani nem késő tizenhat évesen?"

Mihez késő?

"olyan sok lehetőség állt előttem, simán elkezdhettem volna ezeket 10 évesen is"

Erre nem megoldás, hogy most sem csinálsz semmit.

Amúgy elég kevés dolog van, amit érdemes gyerekkorban elkezdeni. Az agy nem alakul ki teljesen kb. 20 éves korig. Csak a fizikai tevékenységek (pl. tánc, sport) azok, amiket érdemes minél korábban elkezdeni. A szellemi jellegű időtöltéseket nem érdemes korán erőltetni.

2012. febr. 28. 20:59
 5/6 A kérdező kommentje:
na, ilyen az én szerencsém. évközben a zenesuliba nem vesznek fel tanulókat, csak félévkor de az meg nem most volt ... :\ még maradt a vizuális iskola
2012. febr. 29. 14:55
 6/6 A kérdező kommentje:
17 évesen nem késő zongorázni tanulni, úgy, hogy két évem van rá? (utána ha minden jól megy egyetemre megyek:D)
2012. márc. 1. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!