A tanároknak ha pl.6 órájuk van, akkor ha annak vége, azonnal mehetnek haza? Vagy van még valami elfoglaltságuk amit a suliban kell ellátni? Csak azért mert kíváncsi vagyok ha tanár lennék, mennyi szabadidőm lenne
Meglátásom szerint is változó. Van, akinek velünk van az utolsó órája, és amint végzünk ő bemegy a tanáriba, lerakja a naplót, és indul haza. Van, aki bentmarad akár +1-2 órát is, beszélget a tanárokkal.
Szerintem azonnal mehetnek haza, csak nem mindig mennek. Általában ahogy írták akadhat némi papírmunka, dolgozat amit ott könnyebb és kényelmesebb kijavítani, mert ha mondjuk a tanár fáradtan hazaesik, akkor nincs kedve/ideje/energiája, és akkor csak halasztódik, jobb még ott a munkahelyén naprakészen ezeket elintézni.
Javítani és készülinie kell, valamint nem art tajekozodnia a szakterülete újdonságaiban.
Más kérdés hogy ezeket a tanárok 80%-a nem csinálja. Lelkiismeretesnek lenni ebben a szakmában ugyanis nem kifizetődő...
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 01:29
hehe ez jó vicc. Figyelj akkor mért nem húztál tanárnak, ha az olyan jó meló? Annyi szabadidő, ráadást amúgy sem kell sokat csinálni..igazi álommunka D:
Kedves bitangbigtank!
Sajnos ez nem vicc, a pedagógusok egyfolytában sajnáltatják magukat, holott az egyik legkönnyebb melót választották. Napi 8 órát dolgoznak keményen? Nem. Szabad a nyaruk? Igen. Mégis állandóan sír a szájuk.
Hát baromira sajnálom szegényeket, főleg hogy a fél napjuk szabad, de a dolgozatokat sose bírják kijavítani, csak hetekkel később azzal az indokkal, hogy jaj nekik mindig ezer a dolguk.
Én pedig azért nem mentem tanárnak, mert egyáltalán nem vonz ez a szakma, utólagos engedelmeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!