Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A tanároknak ha pl.6 órájuk...

A tanároknak ha pl.6 órájuk van, akkor ha annak vége, azonnal mehetnek haza? Vagy van még valami elfoglaltságuk amit a suliban kell ellátni? Csak azért mert kíváncsi vagyok ha tanár lennék, mennyi szabadidőm lenne

Figyelt kérdés
2011. szept. 15. 20:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

Azért ne általánosítsunk. Az én tapasztalataim alapján a tanárok nagy százaléka nem ad át tudást.

Nekem volt olyanhoz "szerencsém", aki általános iskola 3.-4. osztályában csak beszólogatni és fikázni tudott mindenkit, engem különösen. Pedig egy rossz szava nem lehetett, színötös tanuló voltam, igazi jókislány. Ő meg egy megkeseredett r.ibanc (mostmár vénlány), aki azon élvezkedett, hogy a gyerekeket sértegeti.

Olyan is volt, akinek köze nem volt a tantárgyhoz, amit tanított. Konkrétan az angolról van szó, amit szerencsére különórákon normálisan megtanultam, viszont ha a gimiben hallottakra hagyatkoztam volna, hát igencsak nem tudnék semmit, tekintve hogy a tanár azt is magabiztosan állította, hogy a love szót lave-nak írjuk. No comment.

Arról nem is beszélve, hogy sokan a mimóza lelkükkel a francnak mennek erre a pályára. Tesóm járt egyszer úgy, hogy a tanár szólt neki valamit, ő válaszolt rá, de az illető nem hallotta. Miután visszakérdezett, tesóm hangosabban felelt a kérdésre, mire a drágalátos pedagógust a tanáriban már majdhogynem nyugtatózni kellett annyira kiakadt, hogy vele még így sose beszélt senki. ÍGY!!! Normális válasz hangosabban, hogy hallja a süketje. Bolhából csinálnak elefántot. És nagyon sok ilyen van.

Persze van pozitív példa is. Az igazi tanár az, aki tud fegyelmet tartani, ennek ellenére mégis emberszámba veszi a diákokat, és azok élvezik az óráit. Ez a ritka. Volt szerencsém pár ilyenhez, őket a mai napig tisztelem.

2011. szept. 16. 16:48
 12/16 bitangbigtank ***** válasza:
100%
Akkor csak az én közelemben voltak jó tanárok D: jó persze vannak rosszak is.. mindenkinek más a tapasztalata
2011. szept. 16. 17:05
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van naponta 6 megtartott órám. Minden előírt, elvárt lépés megtétele után maradnak a lelkiismereti kötelezettségek, így a napi munkaidő hétköznap, tanítási időben 10 óra.

Dolgozatok lelkiismeretes elkészítése és javítása, kooperatív módszerekkel megtartott órák előkészítése általában hétvégén, szombati nap: 12 óra. Sokszor nem fér bele.

Az, hogy vannak szünetek, szerintem csak a diáknak szünet.

Őszi szünet: még 1 perc pihenésre sem elég (pótlások).

Téli szünetben nagyjából van 3 nap a pihenésre, a többi a kötelező tennivalók.

Tavaszi szünet: érettségis dolgokkal való időtöltés, legalábbis a lelkiismeretes pedagógusnál. Igazi pihenés, munka nélkül töltött nap az elmúlt 12 évben nem volt.

Nyári szünet: nekem július közepén ér véget az érettségi miatt. Iskolai pályázatok, tanmenet előkészítés, stb. = valamikor augusztus 10.-e körül kezdődik a nyár.

Augusztus 20. utáni első hétköznap már iskolai teendők.

Összesítve: 1 év alatt 13, jobb esetben 15-16 nap szünet.

Ha bárhol máshol dolgozol, akkor a fizetett szabadságod ennél több.

A napi munkaidő több 8 óránál, klasszikus munkaidőn túli világ nem létezik, ebbe bele lehet őrülni, ha valaki "könnyű munkára" vágyik. A fizetésről ne legyenek nagy terveid.

Persze lehet nem lelkiismeretesen csinálni, de akkor sem lesz évente 4 igazi szüneted, 2,5 hónapos nyári szünet meg ilyesmi.

Ha tanár lennél: felejtsd el a szabadidőt.

Sajnos ez a valóság.

Nem írtam még a továbbképzésekről (van belőle kötelező, elvárt és olyan, amit magad miatt csinálsz meg).

Amúgy nem panaszkodom, meglesz a 15 évem és elhagyom a pályát. Maga az elvégzett munka, a sok élmény (rossz is) nagyon értékes része lesz/lett az életemnek. Nem tartom normálisnak, hogy az ember 40 éves kora után is a pályán maradjon. Pszichésen sem éri meg, anyagilag sem és a munkaerőpiaci esélyeket is elszúrja.

2011. nov. 2. 07:36
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

csak szólok,hogy attól, hogy hazamegy, nem fejezi be a munkáját...ugyanis a dolgozatokat otthon szokták javítani, valamint felkészülni is otthon szoktak a tanárok.

aki meg írta, hogy 8 órát keményen dolgozik...menj már be egy nyüzsgő osztályterembe, s próbálj meg lekötni 30 izgő-mozgó kicsit, vagy lázadó kamaszt. kb. megőrülnél. az a kevesebb óra rohadtul intenzív.

2013. szept. 17. 21:57
 15/16 anonim ***** válasza:
Egy tanárnak a tanórák megtartása csak a legutolsó elfogalatságuk, azon kívül millió teendőjük van. Adminisztratráció (ami számítógéppel még macerásabb, mint papíron), a feladatsorok, dolgozatok összeállítása is napi több órás munka, nem beszélve a dolgozatok javításáról. Nem véltelenül szoktak csúszni a javítások. Ezen kívül kapcsolattartás a szülőkkel: van, aki személyesen keresi fel a tanárt, van, aki telefonon, van, aki e-mailben, illetve ma már nagyon ritkán postai levélben. Ezekre mind válaszolni kell. A személyes beszélgetések, telefonok akár 1 óráig is elhúzódhatnak nagyon problémás esetekben. De ha több e-mailt kell megválaszolni, azokban hiteles adatokat, segítségeket kell nyújtani, aminek utánanézni sem kis munka. Szóval, aki irigyli a tanárokat, az gyorsan végezzen el egy egyetemet, és menjen tanárnak, ne irigykedjen.
2014. okt. 23. 09:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Szóval ha egy mód van rá, ne menk tanárnak, már csak azért se, hogy elvedd a kenyerüket.

Idegileg nagyon fárasztó, mivel sok a hülye viselkedésű diák, sőt, a hülye viselkedésű kolléga és szülő is. Ezeket mind higgadtan kell elviselni, és intelligensen, mosolyogva, kedvesen válaszolni. Akkor is, amikor az igazgató haverjának, rokonának stb. gyermekét tanítod, és ő tudja, hogy bármit megtehet, úgysem lesz következménye. Azaz szemtelen lesz, nem fog tanulni, 1-esekkel lesz tele, és mégis át kell engedni. Mindig te leszel a hibás, mert nem voltál képes megtanítani szegény ártatlan gyermeket. Azután mikor átengedted, azt látod a folyosón, hogy a kedves gyermek az igazgatóval hasukat fogva kacarásznak, röhögnek, talán éppen rajtad.

Aztán kellemesen kell mosolyogni a 8 általános végzettségű 22 éves kollégára, aki szintén protekcióval került a tantestületbe, és mindenki felett kiskirálykodik, mert történetesen ő az igazgató valakije.

2014. okt. 23. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!