Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, materialisták!...

Ateisták, materialisták! Elmagyaráznátok nekem a ti elméleteteket, hisz a hitünket már annyiszor támadtátok, viszont az evolúciós elméleteteket még senki sem fejtette ki bővebben nekem. Van jelentkező?

Figyelt kérdés
Annyiszor példálóztok az evolúcióval, akkor most itt a lehetőség hogy kifejtsétek, hogyan is történt mindez. Talán ezzel sok értelmetlen vitát is megelőzhetünk, ha ismerjük a ti elméletetek alappillérét. Kezdjük mondjuk ott hogy kialakultak tengerek, óceánok és kiemelkedtek a szárazföldek is. Mikor vagy inkább hogy lett élettelenből élő...?

2012. dec. 20. 05:41
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
70%

Én ugyan nem vagyok ateista, még is bizonyos értelemben materialista a felfogásom, mivel az élet keletkezését nem öntöm nyakon egy misztikumos cukorsziruppal.

Te az evolúció alatt, ha jól értem, az élet keletkezésének okát, és magyarázatát véled. Nem az.

Darwin nem írta le sehol miképp keletkezett az élet. Az evolúció csak és kizárólag az élet fejlődésére, módosulására való képességét igyekszik elmagyarázni. Miképp változhat, módosulhat egy biológiai anyag a külső körülmények hatására. S ez a képesség benne van magában az életben, mivel a legprimitívebb vírusok, baktériumoknak is van saját érzékelési képességük, valamint tudatuk.

Minél fejlettebb egy élet, annál differenciáltabb ez a képesség bennük. Viszont minél primitívebb egy élet, annál gyorsabb az evolúciós képessége, módosulását előidézve.

Az evolúció nem jelent mást, mint tudat irányította átalakulást illetve, alkalmazkodást amely létre jöhet gyorsan de sokáig is eltarthat.

A Teremtéshez annyi köze van hogy jelen van benne az módosult anyag és a tudat- mind kettő a Teremtő aktus végterméke

2012. dec. 27. 10:18
 52/55 anonim ***** válasza:
15%
Nekem azt senki se mongya hogy majombul letünk mer az hazugság. Kérdezd csak meg a tiszteletes urat megmongya az es az okos ember
2012. dec. 28. 01:37
 53/55 anonim ***** válasza:
Téged biztosan Isten teremtett!
2012. dec. 28. 02:16
 54/55 anonim ***** válasza:
0%

52/ Elég rosszul fogalmazta meg a materialista ideológia azt hogy az ember a majomból lett.

Nem az ember épp olyan fajnak lett teremtve mint minden faj-- a csimpánz nem gorálitól ered a gorilla nem a lajhártól-- épp így a kőkorszaki nem a majmoktól! Igaz olykor elgondolkodom ha agyon sminkelt, pénz energiát, szép jövőt jósló, majmokat" mutogatnak a tv.ben

Szóval az emberi ős épp úgy egyedi faj, mint bármely állatfaj, - csak még kőkorszaki divatot képviselt és nem rendelkezett 10 emeletes panelházakkal- igy kénytelen volt elzavarni a majmokat a saját territóriumából-- de elképzelhető, hogy Ő IS" MEGJELÖLTE" a határokat, hisz még a kerítést nem ismerte...c..c..

2012. dec. 28. 12:19
 55/55 anonim ***** válasza:
0%

Látod kérdező ezt jelenti az evolúció-- hogy egyenesebb és büszkébb derékkel jár az ember és mennyi álarcot képes viselni -- na és már lakóépületben lakik, nem pisili körbe a birtokát se, mivel már ismeri miképpen készítsen kerítést, és olykor még az "áramot is belevezeti"hisz XXI századi a koponyája!

Egy viszont biztos, hogy ha elöntene szinte mindent a víz, akkor előbb vagy utóbb bizonyos százaléknak kialakulna a kopoltyúja is-- mint a filmben is volt- mert ha nem akkor kipusztulna teljesen az emberi faj- ez is evolúció okozta változás.

2012. dec. 28. 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!